Rapid face insinuări periculoase după retrogradare! „Naționala de junioare a stat 10 zile pe la urmăritorii noștri, care au putut să întindă coarda și au preluat și Franța pentru câteva zile”. FRH se apără cu dovezi

Redactor:
Marius Hutu
Rapid face insinuări periculoase după retrogradare! „Naționala de junioare a stat 10 zile pe la urmăritorii noștri, care au putut să întindă coarda și au preluat și Franța pentru câteva zile
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Rapid USL București nu s-a împăcat cu retrogradarea în Divizia A la handbal feminin, după ce a pierdut ultimul meci pe teren propriu cu SCM Craiova, scor 29-32. Rapid a acuzat jocuri de culise într-o bătălie cu Măgura Cisnădie: arbitri din Buzău delegați atât la meciul Măgura Cisnădie – Unirea Slobozia, cât și la partida Rapid – Craiova, conexiunea fiind făcută cu Vasile Pavel, șeful de delegări pe plan intern care este tot din Buzău, dar și un cantonament al naționalei de junioare și meciuri de pregătire găzduite de Cisnădie în această perioadă. Aluzia a fost evidentă, că Primăria din localitatea sibiană ar fi sponsorizat FRH. Oficialii federației au reacționat prompt la toate acuzele și au venit inclusiv cu dovezi în privința cantonamentului de la Cisnădie: „Acțiunea naționalei de junioare a fost susținută financiar de FRH. Toate documentele sunt la plată”.

Revolta Rapidului a pornit însă de la un alt amănunt, care a umplut paharul în opinia oficialilor din Giulești, partida din Cupa României cu CSM Bistrița. Clubul bucureștean susține că meciul ar fi trebuit să se desfășoare, miercuri – 27 aprilie, în Capitală, lucru specificat și pe site-ul FRH, dar luni a fost informat că trebuie să se prezinte … la Bistrița!

„Cu toată dezamăgirea după înfrângerea de sâmbătă cu SCM Craiova ne-am despărțit la vestiare cu ideea că ne vom revedea miercuri la Sala Rapid, la meciul din Cupa României. Luni la ora 10:00 am fost sunați de oficialii de la Bistrița, nici măcar nu am fost anunțați de federație, care ne-au spus că trebuie să ne prezentăm miercuri la ei! Cât de sănătoși pot fi niște oameni, când te anunță cu 48 de ore înainte de un meci să faci mobilizarea pentru o deplasare de 500 de kilometri? Este un soi de batjocură”, ne-a declarat Ion Rădoi, președintele secției de handbal Rapid și al Uniunii Sindicatelor Libere Metrou. Clubul bucureștean susține că a apucat să facă demersuri la ISU, Pompieri, Salvare, Jandarmerie, a tipărit inclusiv afișe pentru jocul cu CSM Bistrița!


Ce a spus Federația în acest caz

Alexandru Jelescu, omul din cadrul FRH care are în subordine buna desfășurare a ligilor interne, a recunoscut faptul că Rapid a figurat ca primă echipă pe site-ul oficial, chiar până luni dimineață, dar „problema a fost de IT. Până să apară CSM Bistrița în sistem, în dreptul ei era înscris doar Loc 1 Divizia A, Seria a 2-a, iar calculatorul a luat prima echipă pe care o cunoaște. La fel s-a întâmplat și cu HCM Roman și Danubius Galați, dar cele două formații știau de la început că partida se va desfășura pe terenul echipei de ligă secundă. La tragerea la sorți, care s-a făcut conform Tabelei Berger, Bistrița și Galați au avut numere în intervalul 1-8. Formațiile extrase în acest interval au primit dreptul de a juca pe teren propriu în optimile de finală, iar echipele care au avut numere de la 9-16, așa cum a fost cazul Rapid București și HCM Roman, știau că vor juca în deplasare. Doamna Milea a fost din partea Rapidului la tragerea la sorți, a și semnat procesul verbal”.


Supărarea Rapidului a avut ca punct de plecare însă retrogradarea din urmă cu 2 zile, deși înaintea ultimei runde avea 3 puncte avans în fața Măgurei Cisnădie. În urma rezultatelor înregistrate, formația sibiană s-a salvat prin jocul rezultatelor directe, victorie mai clară în tur în Giulești (36-28) față de înfrângerea de pe teren propriu cu 33-29. Iar supărarea a fost provocată de jocurile de culise, după cum a acuzat clubul bucureștean. „Noi primim și bune și rele, cum le lasă Dumnezeu. Dar când unii se cred Dumnezeu, nu mai suntem de acord. Când sunt 25 de greșeli împotriva noastră într-o singură partidă, câte a numărat domnul profesor (n.r. Vasile Mărgulescu, antrenorul echipei), este o batjocură. Chiar dacă e handbal, 25 de cazuri înseamnă deja un scor”, a susținut Ion Rădoi.

Antrenorul Vasile Mărgulescu s-a întrebat, la rândul lui, retoric: „Oare întâmplător au fost delegați arbitri din Buzău și la Cisnădie, și la București?”. Pentru partida Măgura – Slobozia au fost delegați Mihai Potârniche (Buzău) și Tiberiu Dobre (București), primul fiind ginerele șefului CCA pe plan intern, Vasile Pavel, iar al doilea băiatul observatorului Viorel Dobre, delegat la partida Rapid – SCM Craiova. La partida din Capitală au fost nominalizate Cristina Năstase (București) și Simona Stancu (Buzău). „Am constatat atitudinea ostilă a lui Viorel Dobre și a celor două arbitre pe care observatorul le-a avut sub tutelă pe parcursul jocului. Pe noi nu ne obligă nimeni să investim niște bani la handbal, cred că suntem singurii oameni care mai avem un club muncitoresc în România, dar prin ce au făcut ne determină să nu mai susținem această activitate. Dacă asta e ținta, facem pasul înapoi. Suntem dezamăgiți de tot, nu mă așteptam la așa ceva”, a precizat Ion Rădoi, care a pus în tot acest context și o acțiune a FRH, avută zilele trecute la Cisnădie: „Echipa națională de junioare a stat vreo 10 zile pe la urmăritorii noștri (n.r. Măgura), care au putut să întindă coarda și au preluat și naționala Franței pentru câteva zile. Dacă pierdeam doar pe teren, cu fruntea sus ne acceptam situația”.

Cum a răspuns Federația la toate aceste lucruri:

ProSport a stat de vorbă cu mai mulți factori de decizie din cadrul Federației Române de Handbal.

Vasile Pavel, șeful delegărilor CCA pe plan intern: „Nu are nicio legătură delegarea de la Cisnădie cu cea de la București. Este o fantasmagorie ce insinuare face Rapid. În primul rând, dacă ar fi câștigat cu Craiova, nici nu ar mai fi contat ce se întâmplă la Cisnădie – Slobozia. Din ce am înțeles, la Cisnădie a fost un arbitraj foarte bun, chiar Slobozia, care a pierdut, i-a felicitat pe arbitri după joc. Craiova este de felicitat. Și-a apărat șansele în mod corect în urmă cu o etapă, când a câștigat la Cisnădie și apoi a făcut același lucru și la Rapid. Meciurile s-au rezolvat numai pe teren. Apoi, Stancu și Năstase au fost delegate în urmă cu 2-3 săptămâni și la partida Rapid – Zalău cu care gazdele au câștigat. Atunci a fost bine, acum nu a mai fost? Cum aș da-o, tot nu e bine. Dacă nici în cupluri internaționale nu mai credem, atunci în cine să credem?”

Nicoleta Ivan, antrenor federal juniori: „(n.r. în primă fază, oficialul FRH s-a arătat suprins). Sunt la interogatoriu? Am luat decizia de a ne muta la Cisnădie la solicitatarea doamnei Mariana Târcă (n.r. selecționerul naționalei de junioare). Am mai avut două acțiuni la începutul acestui an la Izvorani. Pentru că totul este închis acolo și începe să devină plictisitor, selecționerul a considerat că este bine să mai schimbăm locul. Mi-a propus varianta Cisnădie, mi-a spus că este o sală frumoasă acolo. Nici nu știam că Măgura Cisnădie este în campionat, că este la retrogradare. Când i-am sunat, cei de acolo m-au rugat doar să nu programez meciul cu Franța la aceeași oră cu meciul lor”.

Dan Arnăutu, Secretar Federal activități interne loturi naționale: „Mariana Târcă a înaintat propunerea să mergem la Cisnădie, când am luat această decizie nu știam care va fi programul și implicațiile la retrogradare, s-a făcut cu mult timp înainte. Staff-ul tehnic hotărăște unde se fac stagiile de pregătire, noi le punem în aplicare. Avem și facturi pentru lotul României, pentru lotul Franței, avem facturi și de la ambulanță, totul a fost plătit de Federația Română”.

ProSport a stat de vorbă și cu președintele FRH, Alexandru Dedu, care s-a arătat stupefiat de tot acest caz: „Sunt niște acuze ieftine. Cum poți să te gândești că poți retrograda o echipă pentru un cantonament? Acțiunea naționalei de junioare a fost susținută financiar de FRH. Toate documentele sunt la plată, înainte de acțiune s-a făcut și un raport de necesitate. Este incredibil, sunt sătul de chestii ieftine! Nicio acțiune cu echipele naționale  de juniori și tineret nu se face pe sponsorizări”.

Pentru a demonstra cele spuse, FRH a pus la dispoziția cititorilor ProSport și documente oficiale în acest sens:

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea de abţinere
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale
Ion Țiriac a plătit un preț obscen și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz!…
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Oana Roman suferă din nou. Tragedie infinită, după ce şi-a pierdut mama: Să sărbătorești în Ceruri
Oana Roman suferă din nou. Tragedie infinită, după ce şi-a pierdut mama: Să sărbătorești în Ceruri
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen