Rapid este pregătită psihic să joace în Liga Naţională. De unde ar putea veni un sprijin financiar important, în cazul unei promovări la sfârşitul acestei săptămâni

15 mai 2019 3198 afişări Handbal
Rapid este pregătită psihic să joace în Liga Naţională. De unde ar putea veni un sprijin financiar important, în cazul unei promovări la sfârşitul acestei săptămâni

Sfârşitul acestei săptămâni la handbal este rezervat finalei Cupei Challenge (CSM Bucureşti – Madeira, sâmbătă, ora 15:00), ultimei etape în Liga Naţională feminină şi turneelor finale ale Diviziei A (feminin şi masculin), ce vor avea loc la Ploieşti. În acest ultim caz, opt echipe se vor bate pentru patru locuri în viitorul sezon al Ligilor Naţionale. Rapid Bucureşti, echipa cu cel mai bogat palmares, este gata să revină pe prima scenă.

  • Semifinale, Feminin (sâmbătă): AHCM Slobozia – CSM Tg. Mureş (ora 10:00), CS Rapid Bucureşti – Dacia Mioveni (ora 12:00)
  • Semifinale, Masculin (sâmbătă): CSM Vaslui – CSM Alexandria (ora 14:00), CSM Sighişoara – CSM Şcolar Reşiţa (ora 16:00)
  • Echipele câştigătoare vor promova în Ligile Naţionale. Învinsele vor merge în turnee de baraj la începutul lunii cu echipe clasate pe locurile 11-12 în primele ligi.
  • O posibilă promovare poate aduce şi un viitor la alt nivel pentru Rapid, raportat la tot ce a realizat în ultimul deceniu, un continuu du-te-vino între Liga Naţională şi Divizia A. Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, s-a arătat dispus să se implice concret prin preluarea clubului Rapid sub umbrela Consiliului Local.

Formaţia din Giuleşti este antrenată din decembrie de fostul mare jucător al naţionalei, Robert Licu. „Vom avea un joc destul de greu cu Dacia Mioveni, o echipă de vârf în liga a doua. E puţin ciudat, nu am pierdut niciun meci de când am venit şi să depindem totuşi de această confruntare. Dar privim totul cu încredere. Spun că avem o echipă bună, care poate rezolva situaţia şi poate accede la promovare”, ne-a declarat antrenorul echipei Rapid.

Robert Licu se află la prima experienţă ca antrenor în handbalul feminin – senioare. Inter dreapta de meserie de-a lungul carierei ca jucător, tehnicianul spune că s-a acomodat foarte bine la Rapid: „La nivel de copii am mai lucrat cu fetele, este adevărat, era cu totul altceva. A decurs lin acomodarea, nu mi s-a părut o mare diferenţă, până la urmă tot handbal se joacă şi la feminin şi la masculin. Sunt clar nişte diferenţe, dar trebuie spus că handbalul feminin a progresat enorm în ultimii ani la nivel internaţional. Şi a început să se apropie cu paşi mari de ce înseamnă handbalul masculin. Acum, felul cu am abordezi situaţiile este puţin diferit, pentru că într-un fel lucrezi cu fetele, altfel cu băieţii, diferenţe mai mari sunt din punct de vedere al factorului pedagocic, psihologic, dar m-am adeptat destul de repede”.

Când a venit vorba despre posibilul pas spre Liga Naţională, Robert Licu a dost categoric: „Suntem pregătiţi ca echipă să jucăm în Liga Naţională, suntem pregătiţi să ne batem cu oricine, începând de la prima clasată până la ultima. Important este să promovăm în primul rând. Am dovedit şi atunci când am jucat în etape de Cupa României că putem face faţă. Cu o pregătire de vară foarte bună, cu câteva jucătoare pe care le vom mai aduce, putem să facem faţă. Dar întâi să promovăm. Psihic suntem pregătiţi. Fizic şi lot încă nu suntem pregătiţi. Fetelor le-am spus că nu trebuie să ne fie frică nici de CSM Bucureşti sau de actuala campioană”.

În cazul în care va promova, Rapid Bucureşti ar putea fi susţinută financiar de Primăria Sectorului 6, existând deja discuţii în acest sens între cele două părţi. În aceste condiţii, viitorul Rapidului - câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni - poate suna mai bine decât în ultimii ani, când s-a chibnuit să supravieţuiască.

Sursa foto: Rapid Bucuresti - Handbal Feminin / Facebook

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.