Radu Voina, plecăciune în faţa Cristinei Neagu după show-ul din meciul cu Danemarca: "A fost un MONSTRU. E cea mai bună!" Fostul selecţioner, impresionat de Ada Nechita

17 dec 2015 10853 afişări Handbal
Radu Voina, plecăciune în faţa Cristinei Neagu după show-ul din meciul cu Danemarca: "A fost un MONSTRU. E cea mai bună!" Fostul selecţioner, impresionat de Ada Nechita

Sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Handbal au adus unul dintre cele mai frumoase succese ale sportului românesc din ultimii mulţi ani. România s-a impus, 31-30 în faţa Danemarcei, după o partidă care a avut nevoie de două reprize de prelungiri pentru a-şi stabili învingătoarea.

Radu Voina, fostul selecţioner, a comentat victoria istorică a echipei antrenate de Tomas Ryde. Tehnicianul român consideră că Neagu, cea mai bună marcatoare a meciului, cu 15 reuşite, a fost un adevărat "monstru", în sensul bun al cuvântului şi că superstarul României nu are cum să piardă titlul de cea mai bună jucătoare de la Campionatul Mondial. De asemenea, Voina a apreciat evoluţia Adei Nechita, cea care a marcat golul decisiv cu două secunde înaintea finalului.

"A fost un meci extraordinar. Am făcut un meci mai bun decât contra Braziliei, jos pălăria! A fost un meci interzis cardiacilor, a fost tensiune enormă, prelungiri, spectacol. Pentru noi, care am tremurat acasă şi am stat cu sufletul la gură, a fost ceva imens, dramatic. Cred că e ultimul lucru care i se poat reproşa Cristinei. A făcut un meci monstruos în sensul bun al cuvântului. A făcut un meci senzaţional! Neagu e cea mai bună jucătoare a acestui Campionat Mondial, categoric. Ada Nechita după câteva ratări reuşeşte să marcheze, e o victorie mare, chiar dacă oboseala este la limite maxime, îşi revin, pentru că o asemenea victorie îţi scoate ultimele puteri ascunse. Sper să mai aibă putere fizică, pentru că au dus meciul în nouă jucătoare. Norvegia rămâne Norvegia, dar totul e posibil. Dacă mai pot să joace să facă un meci mare. Totul este posibil.", a spus Radu Voina la Dolce Sport.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.