Punct final pentru reprezentantele României la Campionatul Mondial Şcolar. Fetele s-au oprit în sferturi, băieţii nu au trecut de faza grupelor. ”Coşmarul Israel”, prezent şi la Doha

27 feb 2018 1276 afişări Handbal
Punct final pentru reprezentantele României la Campionatul Mondial Şcolar. Fetele s-au oprit în sferturi, băieţii nu au trecut de faza grupelor. ”Coşmarul Israel”, prezent şi la Doha

Campionatul Mondial Şcolar găzduit de Doha a reprezentat primul examen pentru handbalul românesc în 2018 la nivel internaţional – echipe reprezentative -. România a participat cu două echipe, Colegiul Naţional Energetic (feminin; se confundă practic cu Centrul Naţional de Excelenţă de la Rm. Vâlcea) şi Liceul cu Program Sportiv Bacău (masculin).

În turneul feminin, acolo unde România a avut cele mai mari speranţe, reprezentanta României s-a oprit în sferturile de finală. Energetic, cu şase jucătoare de la naţionala de junioare în componenţă, a pierdut cele mai importante partide, 14-18 cu Germania în grupă şi 20-24 cu Ungaria în sferturile de finală. Au fost câştigate partidele din grupă cu Israel (28-15), Turcia (35-18) şi Bulagria (32-22). Semifinalele turneului feminin sunt Germania – Brazilia şi Danemarca – Ungaria.

La masculin, băieţii au câştigat un singur meci în grupă, 30-15 cu Georgia, fiind învinşi în alte trei jocuri. ”Coşmarul” Israel a fost prezent şi la Mondialul Şcolar, acolo unde LPS Bacău a cedat cu 33-18. În decembrie, naţionala de juniori a pierdut un amical în faţa echipei similare a Israelului cu 45-29. Handbaliştii români au mai pierdut la Mondialul Şcolar de la Doha cu Cehia (19-27) şi Germania (18-38)

Semifinalele la masculin sunt Austria – Israel şi Germania – Polonia.

Reprezentantele României au ieşit din lupta pentru medalii, mai au de disputat meciuri de clasament.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.