Propunerea venită de la Timişoara pentru FRH. Managerul lui Poli vrea o alternativă la obligativitatea utilizării a doi jucători tineri în meciurile din Liga Zimbrilor

29 apr 2019 1226 afişări Handbal
Propunerea venită de la Timişoara pentru FRH. Managerul lui Poli vrea o alternativă la obligativitatea utilizării a doi jucători tineri în meciurile din Liga Zimbrilor

Noile reguli stabilite de FRH pentru viitorul sezon de Liga Zimbrilor nu surâd tuturor cluburilor din campionat. Din următoarea stagiune, echipele trebuie să utilizeze un jucător sub 21 de ani care să joace minimum 10 de minute, iar din toamna lui 2020, se introduce şi obligativitatea unui jucător sub 23 de ani. Dan Dumitru, cel care conduce şi Centrul Naţional Olimpic de Pregătire a Juniorilor din Timişoara, a propus conducerii FRH să ofere o alternativă cluburilor.

Concret, Dumitru ar vrea ca echipele să poată opta între a utiliza un tânăr în campionat, ca la fotbal şi baschet, sau a înscrie echipa secundă în ligiile inferioare. „Am înaintat o propunere ca echipele de Liga Naţională să aibă opţiunea ca în loc să utilizeze tineri jucători de 21 sau 23 de ani, să înscrie echipa a doua cu acelaşi CIS (Certificat de Identitate Sportivă) în competiţie. Din punctul nostru de vedere, creştem aşa mai mulţi copii deodată”, a precizat Dan Dumitru.

În acest moment, SCM Poli are o colaborare cu CSU Poli. SCM-ul este un club de drept public al primăriei, dar colaborează cu clubul CSU, care aparţine de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Fiind entităţi distincte, nu pot avea acelaşi certificat de identitate sportivă. Dan Dumitru spune că din sezonul viitor, e posibil ca SCM să înscrie şi echipa proprie într-o ligă inferioară. „Noi ne-am propus să înscriem echipa a doua, pentru că avem mulţi copii buni”, a punctat Dumitru.

La ultimele alegeri FRH, câştigate de Alexandru Dedu la un vot, Poli l-a susţinut pe actualul preşedinte.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.