Prima reacţie din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării într-un caz care priveşte mai multe cluburi din Ligile Naţionale de handbal

11 mar 2019 1713 afişări Handbal
Prima reacţie din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării într-un caz care priveşte mai multe cluburi din Ligile Naţionale de handbal

Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va da o soluţie în maximum două săptămâni în cazul privind criteriile de valoare impuse de Federaţia Română de Handbal pentru transferul jucătorilor străini.

CNCD a fost sesizat de Sindicatul Handbaliştilor din România (SHR) pe marginea acestui subiect, printre altele fiind semnalat faptul cum este îngrădit dreptul la muncă al persoanelor provenite din spaţiul comunitar, care ar fi în contradicţie cu legile Uniunii Europene. Conform regulilor FRH, cu excepţia primilor doi străini din lot, jucătorii din afară pot fi transferaţi doar în baza unor criterii. Mai exact, sportivii să se fi clasat în top 10 la nivel mondial, european şi olimpic în ultimii 2 ani.

CNCD a chemat la audieri, în urmă cu aproximativ două săptămâni, atât SHR, cât şi FRH. Csaba, Asztalos, preşedintele CNCD, a susţinut că azi au mai avut loc nişte audieri, iar în perioada imediat următoare va fi adoptată şi o decizie: „Probabil, în două săptămâni vom avea o decizie. Nu pot să mă antepronunţ, dar cazul este foarte simplu”.

Mai multe cluburi din Ligile Naţionale au contestat aceste criterii ale FRH.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.