Prima lovitură dată de Oltchim: Barbosa rămâne la Vâlcea!

2 mai 2013 3380 afişări Handbal
Prima lovitură dată de Oltchim: Barbosa rămâne la Vâlcea!

Campioana României a convins o primă jucătoare importantă să joace şi din toamnă la Vâlcea.

Oltchim a anunţat ieri că se află în discuţii avansate pentru semnarea unor noi contracte cu Paula Ungureanu, Cristina Neagu, Silvia Navarro şi Aurelia Brădeanu.

Pe lângă Jakob Vestergaard, Vâlcea se va despărţi sigur de Katarina Bulatovic, Oana Manea şi Marija Jovanovic.


De când a fost eliminată de Györ în semifinalele Ligii Campionilor, Oltchim a manevrat parcă un vas aflat într-un ocean cu ape învolburate. N-a avut siguranţa zilei de mâine, iar principala grijă a fost să reziste la suprafaţă. Zecile de informaţii, de zvonuri conform cărora echipa se va decima, iar majoritatea handbalistelor vor pleca pe alte meleaguri au îmbrăcat forma unor valuri înfricoşătoare. După fix trei săptămâni de la ratarea obictivului pentru acest sezon, Vâlcea a oferit ieri primele semne de supravieţuire, că furtuna prin care a trebuit să răzbată a rămas doar un vis urât. „Alexandrina Barbosa, Iulia Curea, Adriana Nechita, Iulia Managarova, Adina Meiroşu şi Nicoleta Safta sunt jucătoare care au confirmat că rămân la echipă, că îşi vor continua activitatea sub culorile Oltchimului“, a fost una din cele mai importante veşti pe care clubul a transmis-o fanilor prin intermediul unui comunicat.

Strategia cu Barbosa

Principala preocupare a campioanei României în ultimele săptămâni a fost să-şi definitiveze un buget pentru sezonul următor şi să înceapă imediat discuţiile cu jucătoarele, majoritatea aflate la final de contract. Miza oficialilor a fost de la început să convingă un prim nume mare să rămână la Vâlcea şi în sezonul următor. O handbalistă cu ajutorul căreia să „garanteze“ că Oltchim va exista la cel mai înalt nivel şi din toamnă. O strategie care a dat roade şi în 2006, când le-a convins în primă fază pe Steluţa Luca şi Narcisa Lecuşanu să vină la Vâlcea, iar mai apoi aproape toate tricolorele s-au îndemnat una pe cealaltă să accepte ofertele, formând echipa ce avea să se impună în Europa.

Katarina Bulatovic era greu de păstrat din mai multe motive. În primul rând,  Oltchim trebuia să-i asigure un contract substanţial în raport cu bugetul pe care îl va avea în sezonul 2013-2014, de aproximativ 1,5 milioane de euro. Astfel, clubul a dat „asaltul“ la Alexandrina Barbosa, o handbalistă cu certe calităţi şi poate neexploatate la maximum în mandatul lui Jakob Vestergaard. Portugheza-spaniolă a primit ofertă şi de la Vardar Skopje, însă în condiţiile în care trupa din Macedonia a cumpărat jucătoare la foc continuu, inclusiv pe posturile ei preferate, nu s-a grăbit să semneze, neavând garantat un loc în prima echipă. A ascultat şi noua ofertă de la Oltchim, iar părţile au bătut palma. Gruparea a confirmat oficial informaţia, iar Barbosa a susţinut ieri că va face declaraţii pe această temă săptămâna viitoare, când va reveni în România.

Oltchim mai transferă încă trei jucătoare

Pe lângă Sandy, clubul a anunţat ieri alte opt handbaliste ca sigure în lotul pentru ediţia viitoare a Ligii Campionilor, pe Buceschi, Băbeanu şi Polocloşer alături de celelalte cinci „chimiste“ menţionate mai sus. Totodată, a lăsat să se înţeleagă că este foarte aproape să convingă alte patru jucătoare importante să semneze viitoare angajamente: Paula Ungureanu, Cristina Neagu, Silvia Navarro, Aurelia Brădeanu şi Ramona Farcău. Iar dacă toate aceste intenţii se vor şi concretiza, atunci Oltchim îşi poate propune un obiectiv îndrăzneţ şi pentru sezonul 2013-2014, în care va avea statut de cap de serie la tragerea la sorţi, graţie rezultatelor înregistrate în ultimii trei ani. Ca echipa să capete şi mai multă consistenţă, Vâlcea negociază în aceste zile transferul a încă trei jucătoare importante, pentru a acoperi printre altele posturile de pivot şi extremă stânga.

Oltchim a prezentat ieri cam cum şi-ar dori să arate viitoarea echipă, dar a dezvăluit oficial şi numele handbalistelor care au informat deja clubul că nu vor mai continua la Vâlcea: Katarina Bulatovic, Oana Manea şi Marija Jovanovic.

Steluţa Luca va face parte din viitoarea echipă tehnică a Oltchimului. În următoarele zile se va stabili doar calitatea ei, de „principal“ sau antrenor secund.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.