Pregătirea Jocurilor Olimpice începe la Mondialul Universitar. Tot staff-ul tehnic plus patru jucătoare de la prima reprezentativă se vor deplasa la Malaga

18 iun 2016 2338 afişări Comentează şi tu Handbal
Pregătirea Jocurilor Olimpice începe la Mondialul Universitar. Tot staff-ul tehnic plus patru jucătoare de la prima reprezentativă se vor deplasa la Malaga

Dacă până nu demult Federaţia Română de Handbal avea dificultăţi să strângă un lot pentru a participa la Campionatul Mondial Universitar, în acest an România va participa la competiţia de la Malaga, din 26 iunie - 3 iulie, cu două echipe redutabile, care au şansa de a obţine medalii la final.

  • La feminin, România face parte dintr-o grupă cu India, Japonia şi Spania.
  • La masculin, România va evolua cu Portugalia, Egipt, Coreea de Sud şi India. 

La feminin, Mondialul de la Malaga este o primă etapă de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Rio, motiv pentru care din lot fac parte şi patru jucătoare care sunt în cărţi pentru a merge la Rio: Denisa Dedu, Gabriela Perianu, Patricia Vizitiu şi Mădălina Zamfirescu. Alte trei handbaliste au fost convocate la naţională în ultimul an sau fac parte din lotul lărgit: Laura Popa, Andreea Pricopi şi Nicoleta Tudor. De asemenea, Cristina Nan este proaspătă câştigătoare a Ligii Campionilor, astfel că România va avea un lot solid şi se va bate pentru medalii cu Spania şi Rusia. 

  • Pe lista iniţială au mai figurat Gabriella Szucs (are examene în această perioadă şi nu le-a putut amâna), Eliza Buceschi (probleme medicale) şi Bianca Tiron

Echipa va fi însoţită la Malaga şi de staff-ul primei reprezentative. Lângă Nicoleta Alexandrescu, director tehnic la naţionala mare, antrenor la lotul universitar, vor mai sta pe banca de rezerve Costică Buceschi şi Jaume Fort Mauri, colaboratorii lui Tomas Ryde. La Malaga va fi prezent inclusiv selecţionerul suedez, dar nu se va implica la jocuri.

Şi la masculin, România se va baza pe câteva nume importante, precum Ciprian Şandru, Robert Militaru, Demis Grigoraş, Nicolae Ungureanu şi Adrian Rotaru, componenţi ai primei reprezentative sau finalişti în ultimul sezon al Ligii Naţionale. De asemenea, Xavier Pascual Fuertes va fi în tribună la Malaga. ”Din câte ştiu, nu va interacţiona cu echipa, va dori să vadă doar jucătorii în competiţie”, ne-a relatat Alexandru Dedu, preşedintele FRH.

Lotul feminin

  • Elena Şerban, Denisa Dedu – portari; Alexandra Orşivschi, Cristina Florică, Alexandra Andrei, Gabriela Perianu, Mădălina Zamfirescu, Andreea Pricopi, Laura Popa, Patricia Vizitiu, Nicoleta Tudor, Cătălina Preda, Andreea Trăilă, Cristina Nan.
  • Antrenori: Nicoleta Alexandrescu, Costică Buceschi şi Jaume Fort Mauri

Lotul masculin

  • Ionuţ Iancu, Darius Makaria – portari; Andrei Bejinariu, Ionuţ Nistor-Ioniţă, Bogdan Moisa, Ciprian Şandru, Robert Militaru, Cosmin Capotă, Nicolae Ungureanu, Alexandru Budui, Demis Grigoraş, Adrian Rotaru, Mihail Huţa, Dumitru Tudorancea
  • Antrenor: Ion Mihăilă

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.