Poftiţi, la „spectacol”! Un nou scandal provocat de Federaţia Română de Handbal. „Toată lumea strigăm că nu e corect ce se întâmplă şi tot pe linia asta o ţinem”

12 mar 2019 2560 afişări Handbal
Poftiţi, la „spectacol”! Un nou scandal provocat de Federaţia Română de Handbal. „Toată lumea strigăm că nu e corect ce se întâmplă şi tot pe linia asta o ţinem”

Un nou scandal a izbucnit în handbalul masculin la nivelul Ligii Naţionale. Culmea, în prim-plan sunt tot Dunărea Călăraşi şi Potaissa Turda, care au avut un meci foarte lung în ultimele luni. Ardelenii au câştigat la „masa verde” partida tur, după ce a contestat dreptul de joc a doi handbalişti de la Călăraşi. Formaţia din sudul ţării reclamă faptul că Federaţia îşi încalcă din propriile regulamente, prin schimbarea ordinii de disputare a etapelor în cazul Potaissei Turda în următoarea perioadă.

Meciul formaţiei ardelene cu HC CS Buzău, care ar fi trebuit să se desfăşoare la sfârşitul acestei săptămâni în 16-17 martie, în cadrul etapei a 23-a, a fost amânat pentru data de 24 martie. Adică, după partida Dunărea Călăraşi – Potaissa Turda, programată în 20 martie. În acest fel, ardelenii au mai multe zile la dispoziţie pentru a pregăti acest joc, din moment ce Dunărea va evolua la sfârşitul acestei săptămâni cu CSM Bucureşti. Călărăşenii reclamă faptul că Federaţia face un alt favor Potaissei Turda.

„Noi toţi jucăm miercuri – sămbătă / duminică, chiar şi cei care joacă în cupele europene cum este cazul CSM Bucureşti, numai Turda şi-a schimbat programul. După etapa de la mijlocul acestei săptămâni, ei au pauză o săptămână pentru a pregăti următorul meci, culmea, chiar împotriva noastră. Regulamentul este foarte clar, dacă nu joci în cupele europene, nu ai voie să devansezi sau să amâni un meci cu mai mult de 3 zile. Aşa, şi noi putem spune mâine că avem sala ocupată, băgăm un spectacol şi amânăm etapa cu Turda. Este strigător la cer ce se întâmplă. Toată lumea strigăm că nu e corect şi tot pe linia asta o ţinem”, ne-a declarat Rică Pârăianu, team-managerul echipei Dunărea Călăraşi.

CE SPUNE REGULAMENTUL FRH:

Flaviu Sâsâeac, preşedintele Potaissei Turda, a reacţionat promt: „Dinamo a schimbat etapele, nu noi. Dinamo şi-a pus meciul cu noi în data de 14 martie, deşi trebuia să fie în 13 martie. Nu mai rămâneau 72 de ore până la meciul din 16 martie cu Buzău. Iar Federaţia ne-a anunţat că s-a mutat meciul Potaissa – HC CS Buzău în data de 24 martie. Nu am făcut nicio intervenţie pentru acest lucru. Ce putem noi să facem? Programul s-a dat peste cap datorită faptului că Dinamo disputa cupe europene, a estimat că există posibilitatea să se califice şi au amânat meciul nostru direct, Astfel, nu ne-au mai rămas 72 de ore şi am cerut o nouă dată pentru meciul cu Buzău. S-a întâmplat să fie pe 24 martie.

Dunărea Călăraşi, în loc să-şi vadă de programul lor, îşi văd de programul nostru. Pentru o echipă care a jucat în Liga Campionilor, s-a făcut de trei ori inversarea până acum. Gândiţi-vă că meciul din tur dintre Dinamo şi CSM s-a jucat în februarie. S-au inversat la etape pentru echipele acestea participante în cupele europene, de nu aţi văzut aşa ceva. CSM Bucureşti trebuia să joace cu Focşani înainte de a veni la Turda. Şi-au amânat meciul cu Focşani, după meciul cu Turda. Au venit la noi şi au luat două puncte.

Sunt nenumărate inversări de care Potaissa nu a beneficiat când le-am solicitat, când eram în cupele europene, înaintea finalei cu Sporting pe care am pierdut-o. Am venit să joc cu trei zile înainte de a pleca la Lisabona şi la două zile după ce am venit de la Lisabona. Acum fiind vorba despre echipele din Bucureşti, care probabil sunt mult mai respectate, s-au făcut aceste inversări. Acestea s-au făcut la solicitarea granzilor, CSM Bucureşti, respectiv Dinamo. Iar aceste inversări au venit pentru a favoriza programul din cupele europene ale acestor echipe, lucru de lăudat, pentru că reprezintă întreaga ţară. Să nu vină Călăraşi să spună că noi am făcut vreo intervenţie, pentru că noi am asistat la nişte lucruri prestabilite după o colaborare între Federaţia Română de Handbal şi cluburile participante în cupele europene. Tot ce s-a întâmplat acolo, a fost datorită acestor negocieri între Federaţie şi respectivele cluburi. Turda nu are nicio intervenţie în toată povestea”.

Şi totuşi, povestea rămâne şi mai trebuie semnalat un amănunt: Potaissa Turda şi HC CS Buzău nu joacă în cupele europene. De ce Federaţia a preferat să inverseze etapele, în loc să amâne partida Potaissa – Buzău cu o zi sau două, apoi să „împingă” jocul Dunărea Călăraşi – Potaissa Turda cu o zi-două? Aşa, inclusiv Gloria Buzău poate să vină şi să reclame că între meciul cu Dinamo din etapa a 24-a şi cel cu Potaissa din etapa a 23-a, în deplasare, nu are 72 de ore la dispoziţie.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.