Poarta pare asigurată pentru Euro! Denisa Dedu: „Sper să ne bucurăm la final, nu să plecăm cu medalia de acasă, iar pe parcurs să o uităm pe undeva”

25 nov 2018 1337 afişări Handbal
Poarta pare asigurată pentru Euro! Denisa Dedu: „Sper să ne bucurăm la final, nu să plecăm cu medalia de acasă, iar pe parcurs să o uităm pe undeva”

România merge la Campionatul European cu doi portari, Denisa Dedu şi Yuliya Dumanska. Fiecare a avut parte în acest weekend de câte 60 de minute de joc la Trofeul Carpaţi. Yuliya a apărat paryida cu Serbia (29-26), iar Denisa în finala cu România B (33-24). Ambele fete au avut câteva intervenţii frumoase pe parcurs şi impresia generală este că România are poartă pentru Euro 2018.

Cum se simte Denisa Dedu înainte de Euro, dar şi cum vede parcursul României la Campionatul European din Franţa, care va debuta pe 29 noiembrie, citiţi în rândurile următoare. Naţionala va debuta pe 1 decembrie, într-o partidă cu Cehia. Din grupă mai fac parte Germania şi Norvegia, ordinea în care vor fi întâlnite.

Este România pregătită pentru Campionatul European?
În mare, eu spun că da. Încă mai avem câteva zile la dispoziţie până la plecarea în Franţa. Ne-am dorit să folosim aceste două meciuri pentru a exersa anumite lucruri pe care le-am pregătit. Încă mai avem câteva antrenamente pentru a fixa ce ne-a lipsit.

La tragerea la sorţi am avut ceva noroc, grupele celelalte par mai dificile. Ne putem gândi la un parcurs până în semifinale?
În momentul de faţă eu cred că este destul de prematur să vorbim despre semifinale. Pot spune că este o grupă destul de bună, dar să nu uităm că fiecare adversar pe care îl întâlnim la Campionatul European este dificil, trebuie să tratăm foarte serios fiecare joc în parte pentru că orice se poate întâmpla. Iar dacă vom respecta tot ce ne-am propus şi jocul o să fie pe măsură, sunt sigură că vom putea obţine şi un rezultat cât mai bun.

Vă gândiţi la o răzbunare cu Cehia, după ce s-a întâmplat anul trecut, în optimile de finală ale Campionatului Mondial?
Vă daţi seama că acel meci a rămas în mintea fiecărei jucătoare şi chiar ne-a durut destul de tare acea înfrângere. Se poate spune şi aşa, doar că nu vrem ca această „răzbunare” să ne ia minţile. Vom fi foarte montate, dar destul de lucide şi îmi doresc foarte mult să câştigăm.

Este momentul vostru în acest an?
Cred că în fiecare an s-a pus problema că este momentul nostru. Eu spun că tot timpul echipa României a avut puterea de a obţine un rezultat bun. Mi-aş dori ca la sfârşit să tragem linie şi să spunem: „Da, acesta a fost momentul nostru!”. Deocamdată mai avem de muncă şi sper să ne bucurăm la final, nu să plecăm cu medalia de acasă, iar pe parcurs să o uităm pe undeva.

Cum este atmosfera la echipă?
Ne înţelegem foarte bine, echipa se simte bine. Îmi doresc să continuăm aşa şi să întărim cât mai tare această relaţie.

A fost suficient acest meci cu România B pentru tine, să-ţi intri în ritm pentru Campionatul European?
Mi-a prins bine şi pentru fiecare jucătoare în parte să câştige încredere. Mă bucur că am putut juca, am avut un sentiment bun şi îmi doresc din suflet ca la Campionatul European să fie din ce în ce mai bine.

Vorbiţi mult de apărare în ultima vreme. Începe să se contureze ceva?
Se ştie că apărarea câştigă campionate şi este foarte importantă. Am lucrat foarte mult la antrenamente apărarea. Avem jucătoare puternice care pot face o apărare foarte bună şi care ne pot ajuta şi pe noi portarii. Este un ajutor reciproc.

Cum se vede din poartă apărarea României, cu jucătoare precum Crina Pintea, Ana Maria Dragut şi Gabriela Perianu, fete destul de înalte?
Într-adevăr, este o apărare masivă, în special în zona centrală şi aşa este şi normal. Eu am mare încredere în ele şi chiar ne ajută foarte mult pe noi, portarii, să citim mai bine aruncările.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.