Planurile Federației Române de Handbal pentru sezonul 2020-2021. Când ar urma să fie luat startul + Opt cluburi la masculin vor avea cel puțin 44 de meciuri oficiale numai în campionat!

Autor: Marius Hutu Publicat: 03 Jun. 2020, 13:40 Actualizat: 03 Jun. 2020, 14:16 Handbal
Planurile Federației Române de Handbal pentru sezonul 2020-2021. Când ar urma să fie luat startul + Opt cluburi la masculin vor avea cel puțin 44 de meciuri oficiale numai în campionat!

Federația Română de Handbal a definitivat în linii mari sistemul competițional și programul pentru următorul sezon al Ligilor Naționale, care se va desfășura cu 16 echipe la start. Din prima ligă ar urma să retrogradeze direct patru echipe, iar alte două vor merge la baraj. De asemenea, la masculin se va menține play-off-ul și play-out-ul. O echipă care ar urma să joace pentru evitarea retrogradării va avea 44 de jocuri oficiale! Fără a socoti posibile alte jocuri în Cupa României, Supercupa României, cupe europene, turneu de baraj. Consiliul de Administrație se va pronunța luni – 8 iunie asupra propunerilor înaintate de Alexandru Dedu & Co.

Federația Română de Handbal va păstra sistemul competițional din sezonul 2019-2020, dar adaptat la 16 echipe

În linii mari, Federația Română de Handbal va păstra sistemul competițional din sezonul 2019-2020, dar adaptat la 16 echipe. Forul din Floreasca și-a propus însă ca după numai un an competițional să revină la formatul cu 14 echipe. Cluburile sunt în mare parte de acord cu o astfel de idee, dar modalitatea prin care federația vrea să ajungă din nou la 14 echipe naște discuții. Concret, din prima ligă ar urma să retrogradeze direct patru echipe (locurile 13-16), iar alte două să meargă la un turneu de baraj (locurile 11-12) cu două formații din Dinvizia A (locurile 3-4). Dacă o astfel de măsură va fi adoptată, atunci sunt șanse mari ca formațiile care vor promova în această vară să se reîntoarcă în liga secundă după numai un sezon. Una dintre propunerile discutate în Comisia Tehnică a fost ca din prima ligă să retrogradeze direct trei echipe, iar din Divizia A să promoveze una. De asemenea, locul 13 din Liga Națională să susțină un baraj cu locul 2 din Divizia A. Federația are însă o altă strategie.

Sezonul competițional feminin (16 echipe) se va juca în sistemul tur – retur. Jocurile vor fi programate în zilele de duminică (între orele 11:00 – 20.00) și joi (16:30 – 20:00). Cu acordul ambelor echipe și aprobarea FRH, un meci se poate disputa și la alte ore decât cele de mai sus. De asemenea, de comun acord, echipele pot solicita aprobarea FRH pentru devansarea sau amânarea unor jocuri cu cel mult trei zile față de datele la care sunt programate.Pentru echipele românești participante în competițiile continentale oficiale, federația poate aproba amânarea sau devansarea jocurilor acestora programate în Liga Națională, la alte date decât cele fixate inițial, în principiu cu 7 zile înainte sau după data respectivă.

Liga Florilor ar urma să înceapă pe data de 27 august! Până atunci, în 20-23 august ar urma să fie stabilită câștigătoarea Cupei României (ediția 2019-2020). Până la Campionatul European din decembrie ar urma să se desfășoare 14 etape, două în luna august și câte patru în lunile septembrie, octombrie și noiembrie (19 noiembrie, ultima etapă). Apoi, după turneul final, întrecerea ar urma să se reia din 10 ianuarie, finalul fiind prevăzut pentru 23 mai.

 • Reguli:
 • Echipele înscrise în Liga Națională – feminin au obligația folosirii cel puțin a unei jucătoare senioară de cetățenie română sub 21 de ani în medie 10 minute pe meci și cel puțin o jucătoare senioară de cetățenie română sub 23 de ani, care va trebui să evolueze în medie 30 minute/meci. Media se calculează împărțind numărul total al minutelor jucate de sportiva eligibilă într-un sezon competițional, la numărul de meciuri disputate de echipa posesoare în Liga Națională, Cupa României și Supercupa României în sezonul 2020 -2021, iar rezultatul trebuie să fie mai mare sau egal cu 10, respectiv cu 30.
 • Dacă o echipă folosește mai mult de o jucătoare eligibilă acestei situații, media se calculează împărțind totalul de minute jucate de aceste sportive, la numărul de meciuri disputate de echipa posesoare în Liga Națională, Cupa României și Supercupa României în sezonul 2020-2021.
 • Dacă o jucătoare senioară de cetățenie română sub 23 de ani are sub 21 de ani, clubul posesor este obligat să specifice în Procesul verbal al jucătorilor eligibili regulilor U21 și U23, cu minimum 30 de minute înainte de ora oficială de începere a jocului, categoria de vârstă pentru care va fi luată în considerare ca eligibilă.
 • Contabilizarea minutelor se face după fiecare joc, pe baza procesului verbal al jucătorilor eligibili regulilor U21 și U23, semnat de antrenorii ambelor echipe, arbitrii, arbitrii ajutători și observator, care să conțină lista sportivelor senioare de cetățenie română sub 21 de ani, respectiv sub 23 de ani eligibile și numărul minutelor jucate, conform Raportului de Joc.
 • Indiferent de numărul de minute jucate, la fiecare joc disputat în Liga Națională, Cupa României și Supercupa României trebuie să existe minim o jucătoare senioară de cetățenie română sub 21 de ani și minim o jucătoare senioară de cetățenie română sub 23 de ani, înscrise în Raportul de Joc.
 • Pentru sezonul competițional 2020-2021, sunt eligibile regulii U21, jucătoarele născute în 2000 sau 2001. Pentru sezonul competițional 2020-2021, sunt eligibile regulii U23, jucătoarele născute în 1998, 1999, 2000 sau 2001.
 • Gruparea de Liga Națională – feminin care înscrie o echipă secundă în campionatul național de Divizia A, având în componență minim 8 jucătoare senioare de cetățenie română sub 23 de ani, nu va mai avea obligația folosirii jucătoarei senioare de cetățenie română sub 21 de ani, în medie 10 minute pe meci.

Liga Zimbrilor ar urma să înceapă pe 19 august   

Liga Zimbrilor (16 echipe) se va desfășura în sistemul tur-retur, Play-off și Play-out. Jocurile din cadrul vor fi programate în general duminica și miercurea. Startul campionatului este prevăzut pentru data de 19 august, iar finalul turului pentru 14 noiembrie. Imediat va începe și returul, iar finalul sezonului regulat este prevăzut pentru 17 aprilie. Play-off-ul ar urma să se desfășoare în aceeași formulă ca și până acum. În schimb, play-out-ul, ar urma să aibă loc în sistemul fiecare cu fiecare. Asta înseamnă încă 14 etape pentru echipele clasate pe locurile 9-16! În total, o echipă care va juca pentru evitarea retrogradării va avea în față 44 de etape! Fără a socoti jocurile din Cupa României sau, după caz, cupe europene, baraj etc. Campionatul ar trebui să înceapă pe 19 august, dar startul va fi rezervat Cupei României (15-16 august, ediția 2019-2020).

Lupta pentru titlu și cupe europene se va încheia cel mai târziu în 6 iunie. În play-out, programul se va întinde până în 16 iunie.

În play-out se va începe de la următoarele punctaje: Loc 9 (după sezonul regulat) – 7p, Loc 10 – 6p…, Loc 16 – 0p.

 • Reguli:
 • Echipele înscrise în Liga Națională – masculin au obligația folosirii în permanență a minimum doi jucători de naționalitate română.
 • Echipele au obligația înscrierii în Raportul de joc a minimum 8 jucători de cetățenie română.
 • Echipele au obligația folosirii cel puțin a unui jucător senior de cetățenie română sub 21 de ani, în medie 10 minute pe meci și cel puțin a unui jucător senior de cetățenie română sub 23 de ani, care va trebui să evolueze în medie 30 minute/meci.
 • Indiferent de numărul de minute jucate, la fiecare joc disputat în Liga Națională, Cupa României și Supercupa României trebuie să existe minim un jucător senior de cetățenie română sub 21 de ani și minim un jucător senior de cetățenie română sub 23 de ani, înscriși în Raportul de Joc.
 • Pentru sezonul competițional 2020-2021, sunt eligibili regulii U21, jucătorii născuți în 2000 sau 2001.
 • Pentru sezonul competițional 2020-2021, sunt eligibili regulii U23, jucătorii născuți în 1998, 1999, 2000 sau 2001.
 • Gruparea din Liga Națională – masculin care înscrie o echipă secundă în campionatul național de Divizia A, având în componență minim 8 jucători seniori de cetățenie română sub 23 de ani, nu va mai avea obligația folosirii jucătorului senior de cetățenie română sub 21 de ani, în medie 10 minute pe meci
 • Începând cu sezonul competițional 2021-2022, cluburile ale căror echipe sunt înscrise în Liga Națională – masculin au obligația să aibă înscrisă și în Divizia A o echipă, cu minim 8 jucători seniori de cetățenie română sub 23 de ani.

Foto: Sport Pictures

Autor: Marius Hutu Publicat: 03 Jun. 2020, 13:40 Actualizat: 03 Jun. 2020, 14:16 Handbal
Pe aceeași temă
E oficial! Stare de Urgență până pe 31 decembrie. Guvernul a făcut anunțul
E oficial! Stare de Urgență până pe 31 decembrie. Guvernul a făcut anunțul
Povestea fabuloasă a unuia dintre cei mai aventuroşi şi inteligenţi români. A fost mutilat din cauza invidiei
Povestea fabuloasă a unuia dintre cei mai aventuroşi şi inteligenţi români. A fost mutilat din cauza invidiei
Medicament pe bază de proteine, care INHIBĂ capacitatea de infectare a COVID-19, dezvoltat în Ungaria
Medicament pe bază de proteine, care INHIBĂ capacitatea de infectare a COVID-19, dezvoltat în Ungaria
Haaland, cum NU CREDEAI ca-l vezi vreodata! Imaginea devenita virala cu starul norvegian. Cum a fost surprins
Haaland, cum NU CREDEAI ca-l vezi vreodata! Imaginea devenita virala cu starul norvegian. Cum a fost surprins
Ironia sorţii. Un bebeluş s-a născut cu steriletul mamei în mână. Fotografiile virale
Ironia sorţii. Un bebeluş s-a născut cu steriletul mamei în mână. Fotografiile virale
TOP 30 - Vedete din România care au rămas în sânii goi la mare
TOP 30 - Vedete din România care au rămas în sânii goi la mare
Misterele spadei lui Ştefan cel Mare. Teribila armă mânuită de voievod era confecţionată din oţel special
Misterele spadei lui Ştefan cel Mare. Teribila armă mânuită de voievod era confecţionată din oţel special
Cel mai bogat traficant de carne vie din Giurgiu a murit după ce a făcut accident cu skyjetul de 20.000 de euro
Cel mai bogat traficant de carne vie din Giurgiu a murit după ce a făcut accident cu skyjetul de 20.000 de euro
Această tânără este considerată o ZEIŢĂ a sexului. Cum a reuşit să-şi înnebunească partenerii
Această tânără este considerată o ZEIŢĂ a sexului. Cum a reuşit să-şi înnebunească partenerii
Cât costă școala de șoferi în 2020. Prețurile în funcție de categorie
Cât costă școala de șoferi în 2020. Prețurile în funcție de categorie
Se dau 16.000 de lei direct pe card! Cine sunt românii care pot lua banii. Se dă legea în curând
Se dau 16.000 de lei direct pe card! Cine sunt românii care pot lua banii. Se dă legea în curând
EXCLUSIV Câți bani câștigă, de fapt, Ilie Dumitrescu la Digi. S-a aflat salariul: ce surpriză
EXCLUSIV Câți bani câștigă, de fapt, Ilie Dumitrescu la Digi. S-a aflat salariul: ce surpriză
O veste bună: Investiţie MASIVĂ în sudul României în mijlocul crizei. Anunţul pe care îl aştepta toată lumea
O veste bună: Investiţie MASIVĂ în sudul României în mijlocul crizei. Anunţul pe care îl aştepta toată lumea
Cum arată Madonna topless, la 61 de ani
Cum arată Madonna topless, la 61 de ani
Motivul pentru care peste 4.000 de MAȘINI se află încă la bordul unui VAPOR răsturnat cu 10 luni în urmă
Motivul pentru care peste 4.000 de MAȘINI se află încă la bordul unui VAPOR răsturnat cu 10 luni în urmă
Fetița ei de 6 ani pescuia și a agățat ceva. Mama și fiica au încremenit când au scos „captura”
Fetița ei de 6 ani pescuia și a agățat ceva. Mama și fiica au încremenit când au scos „captura”
FOCAR de COVID-19 la DGASPC Dolj: „Avem şi copii de 1 an, 3 ani. Nu ne explicăm, nu există identificată o cauză sau sursa de unde să se fi îmbolnăvit”
FOCAR de COVID-19 la DGASPC Dolj: „Avem şi copii de 1 an, 3 ani. Nu ne explicăm, nu există identificată o cauză sau ...
Ce afaceri are sotul Alinei Bica! 3 firme cu profit, dar fară angajati
Ce afaceri are sotul Alinei Bica! 3 firme cu profit, dar fară angajati
Unele bombeuri beton, altele fese din silicon! Topul vedetelor care și-au pornit motoarele pe plajă
Unele bombeuri beton, altele fese din silicon! Topul vedetelor care și-au pornit motoarele pe plajă
Totul a ieșit la iveală! Care a fost motivul real al despărțirii dintre Lidia Buble și Răzvan Simion. Ce își dorea cântăreața de la prezentator: "Lidia suferea..."
Totul a ieșit la iveală! Care a fost motivul real al despărțirii dintre Lidia Buble și Răzvan Simion. Ce își dorea ...
Ţara din UE care INTERZICE accesul persoanelor din România, după ce numărul de cazuri a explodat la noi în ţară
Ţara din UE care INTERZICE accesul persoanelor din România, după ce numărul de cazuri a explodat la noi în ţară
Ce complicații poate aduce infectarea cu Coronavirus. Delirul și psihoza se numără printre acestea
Ce complicații poate aduce infectarea cu Coronavirus. Delirul și psihoza se numără printre acestea
Horoscop de weekend. Vin bani în mod neașteptat pentru două zodii
Horoscop de weekend. Vin bani în mod neașteptat pentru două zodii
Johnny Depp a divorţat de Amber Heard după ce a găsit fecale în patul său
Johnny Depp a divorţat de Amber Heard după ce a găsit fecale în patul său
Momentul incredibil în care un polițist o PIPĂIE pe o șoferiță. Gestul care a provocat SCANDALUL - VIDEO
Momentul incredibil în care un polițist o PIPĂIE pe o șoferiță. Gestul care a provocat SCANDALUL - VIDEO
ANUNȚ SINISTRU al lui Nelu Tătaru pentru românii care merg în concediu la mare! Vama Veche, Mamaia și Constanța, focare de COVID-19?!
ANUNȚ SINISTRU al lui Nelu Tătaru pentru românii care merg în concediu la mare! Vama Veche, Mamaia și Constanța, focare ...
FOTO. Oana Roman, la piscină. Se vede cât de mult a slăbit!
FOTO. Oana Roman, la piscină. Se vede cât de mult a slăbit!