Performanţă rară la un Campionat Mondial în partida Danemarca - Chile. Sud-americanii s-au făcut de râs

10 ian 2019 15121 afişări Handbal
Performanţă rară la un Campionat Mondial în partida Danemarca - Chile. Sud-americanii s-au făcut de râs

Danemarca a dat recital în prima zi a Campionatului Mondial de handbal masculin. Nordicii au învins Chile cu 39-16 (22-4), într-un meci din Grupa C desfăşurat la Copenhaga.

Selecţionata lui Nikolaj Jacobsen i-a mulţumit pe deplin pe cei 12.500 fani care au asitat la meci, după un joc în care Danemarca a făcut spectacol. Jocul a fost rezolvat încă de la finele primei reprize, când gazdele au intrat la cabine cu un categoric 22-4. În primele 30 de minute s-a consemnat şi o performanţă rară întâlnită la un asemenea nivel. Sud-americanii nu au înscris niciun gol în ultimele 20 de minute ale reprizei, Danemarca a marcat, în schimb, 14 goluri în acest interval.

Până la final, nordicii au trecut de diferenţa de 20 de goluri. Publicul a gustat din plin victoria favoriţilor, dar până la urmă rezultatul înseamnă un rezultat foarte bun pentru Danemarca şi atât. Acest 39-16 nu va avea nicio însemnătate pentru mai departe, decât în cazul puţin probabil în care Chile va ocupa un loc în Top 3 în această grupă, din care mai fac parte Austria, Norvegia, Tunisia şi Arabia Saudită.

Casper U. Mortensen, autor a 8 goluri cu procentaj sută la sută în primele 30 de minute, a fost desemnat MVP-ul partidei. La o singură lungime a fost Mikkel Hansen.

Vineri, în ziua a doua la Campionatul Mondial, sunt programate nu mai puţin de 10 meciuri în cele patru grupe. Cele mai interesante meciuri ale zilei vor fi Islanda – Croaţia (grupa B, ora 19:00), Serbia – Rusia (grupa A, ora 19:00), Brazilia – Franţa (grupa A, ora 21:30) şi Tunisia – Norvegia (grupa C, ora 21:30).

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.