Paula Ungureanu a revenit la forma de altădată! Portarul susţine că nu şi-a atins încă nivelul maxim

1 nov 2012 1549 afişări Handbal
Paula Ungureanu a revenit la forma de altădată! Portarul susţine că nu şi-a atins încă nivelul maxim Ministerul Apărării are şi un şef: Paula Ungureanu

Paula Ungureanu (32 de ani) susţine că nu şi-a atins încă nivelul maxim

13 decembrie 2010 este o zi de coşmar în calendarul Paulei Ungureanu, la data respectivă ea suferind o ruptură de ligamente. S-a întâmplat la meciul cu Croaţia, de la Europene. O zi care i-a schimbat destinul şi care avea să se transforme mai târziu într-o mare bucurie în viaţa personală. A urmat operaţia, perioada lungă şi grea de recuperare, dar şi cea mai mare "reuşită" a vieţii: naşterea unui băieţel, Paul Ioan, în 15 ianuarie 2012. În vară, Paula a revenit pe terenul de handbal, tot la Oltchim, cu o dublă ambiţie de a-şi recâştiga "blazonul" de portar de mare valoare.

Treptat, spiritul ei de luptătoare i-a readus încrederea, dar şi aplauzele, pentru că intervenţiile ei sunt din ce în ce mai aproape de paradele incredibile de acum doi ani. Cel mai bun exemplu este ultimul meci din Liga Campionilor, de la Randers (scor 24-20), când Paula a închis poarta şi a conferit echipei liniştea de care avea nevoie pentru a-şi trece în cont o victorie importantă. În ciuda unei evoluţii la cel mai înalt nivel, portarul susţine că nu şi-a atins încă forma maximă: "Am revenit după doi ani, cu o accidentare gravă şi o operaţie la mijloc, dar şi naşterea. Am reluat pregătirea abia în luna iulie, sunt doar patru luni. Vin după o pauză lungă şi mai am mult de lucru să ajung la forma din 2010. Trebuie să mai slăbesc, să mă simt eu bine fizic, să-mi refac masa musculară. Dar, ştiu ce pot, ştiu ce vreau şi am mare încredere în mine".

"Când nu mai pot, mă retrag singură"

Ungureanu mai are multe de spus în handbal şi ţine să le închidă gura celor care s-au îndoit de faptul că ar mai putea reveni la cel mai înalt nivel. "S-au spus multe despre mine la revenire, au fost mai multe voci contra decât pro. Dar, au fost şi oameni care au avut încredere în mine, iar unul dintre aceştia, căruia îi mulţumesc în mod special, este Constantin Roibu. Din păcate, suntem câteva jucătoare despre care se spun multe. Se uită uneori ce am făcut pentru Oltchim şi pentru ţară. Nu trebuie să se uite aşa ceva, ci să primim încredere. Vorbesc strict în numele meu, eu când o să simt că nu mai pot, că nu mai fac faţă, mă voi retrage singură", ne-a declarat Paula Ungureanu.

Comparaţii, în mai 2013

În 2010, când Oltchim a jucat singura finală a Ligii Campionilor din istoria clubului, Paula Ungureanu a fost una din cele mai importante componente. Handbalista nu vrea să tragă încă concluzii vizavi de echipa din 2010 şi cea de acum, preferând ca această comparaţie să o facă la sfârşitul sezonului. "Eram multe jucătoare de acum, şi atunci. Acum, cred că valoarea individuală a crescut, dar tot spiritul de echipă şi munca vor face diferenţa. Nu vreau să fac acum comparaţii. Voi răspunde la această întrebare după returul finalei Ligii Campionilor, dacă vom câştiga trofeul. Asta ne-am propus şi sper să reuşim. Dacă vom reuşi, înseamnă că am fost mai bune ca în 2010 şi voi şti care sunt termenii de comparaţie", a conchis Paula Ungureanu.


Vârful de formă trebuie să-l atingem mai târziu, spre semifinale şi finală, nu acum. Am avut meciuri grele, chiar dacă se spune că suntem într-o grupă uşoară
Paula Ungureanu, portar Oltchim


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.