Panică în Franţa. Măsuri extreme luate de autorităţi, de teama protestelor "vestelor galbene". Ce se întâmplă cu meciurile din "Main Round" de la Campionatul European de handbal

7 dec 2018 6057 afişări Handbal
Panică în Franţa. Măsuri extreme luate de autorităţi, de teama protestelor "vestelor galbene". Ce se întâmplă cu meciurile din "Main Round" de la Campionatul European de handbal

Franţa a apăsat butonul de panică. Sâmbătă, marile obiective turistice vor fi închise, începând cu Turnul Eiffel şi cu marile muzee din capitală. Federaţia Europeană de Handbal a anunţat, vineri, printr-un comunicat, că două partide de la Campionatul European de handbal, programate la Nantes, vor fi amânate, din cauza protestelor anunţate.

Partidele din "Main Round", Suedia - Franţa şi Serbia - Rusia, au fost, astfel, reprogramate duminică, cu 24 de ore întârziere. Gazdele ar fi trebuit să joace sâmbătă, de la ora 16:00, la Nantes, iar al doilea meci ar fi urmat să înceapă la 19:00. Orele de start se vor menţine pentru ziua de duminică, iar spectatorii care aveau bilete pentru respectivele partide vor putea asista la jocuri în baza aceloraşi tichete.

Meciul România - Olanda, programat din start duminică, de la ora 19:00, la Nancy, nu este afectat, pentru moment.

Reprezentanţii EHF au anunţat că sunt în legătură constantă cu autorităţile franceze şi comitetul de organizare pentru a evalua situaţia şi a stabili eventuale alte modificări în program. Conform informaţiilor actuale, primele meciuri din Grupele Principale, Spania - Germania şi Ungaria - Norvegia, se vor juca normal, conform programării iniţiale, vineri după-amiază.

Franţa se aşteaptă la noi proteste violente ale "vestelor galbene". Valul de demonstraţii de stradă a pornit în urmă cu trei săptămâni, de la o iniţiativă pornită pe Facebook. Valul de indignare a pornit de la proiectul de introducere a unei taxe eco, iar în prezent, protestele au luat amploare, deşi nu sunt susţinute oficial de vreun partid politic. Se cere demisia Guvernului Macron. Protestatarii au provocat mai multe zone incendii, au produs pagube materiale, iar autorităţile au mobilizat 89.000 de jandarmi pentru ziua de sâmbătă, doar în capitală.

„Nu ne putem asuma riscul, când ştim ce ameninţare ne paşte”, a declarat operatorul Turnului Eiffel, explicând decizia de a închide edificiul. Opera din Paris, muzeul Orsay, Luvrul şi alte puncte de interes pentru turişti vor rămâne închise duminică.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.