Oltchim se înscrie în Liga Naţională, apoi va preda locul echipei HC Oltenia

1 iul 2013 1763 afişări Handbal
Oltchim se înscrie în Liga Naţională, apoi va preda locul echipei HC Oltenia
    • de

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu a fost azi la Primăria Râmnicului, unde a lămurit cu edilii locali şi conducerea CS Oltchim modul de înscriere al HC Oltenia în Liga Naţională.

Astfel, CS Oltchim se înscrie întâi în Liga Naţională, iar ulterior predă locul echipei HC Oltenia. Aflat în insolvenţă, CS Oltchim păstrează palmaresul şi patrimoniul, activul şi pasivul financiar acumulat până la data predării, inclusiv restanţele financiare faţă de sportive şi antrenori. Preşedinte la HC Oltenia va fi fostul arbitru international Toma Pleşa, iar antrenoare, fosta mare jucătoare  a Chimistului, Maria Torok Duca. ”Mori este o valoare enormă, va avea acum şansa pe care nu a avut-o până acum, eu îmi asum toată răspunderea” a anunţat primarul Gigi Matei.

"Au fost patru mari societăţi care au vrut să preia Oltchim, dar nu şi datoriile"

După ce echipa va prelua locul de Liga Naţională, îşi va schimba denumirea în HCM Rm.Vâlcea, un nume reprezentativ pentru oraş. Jucătoarele care mai erau sub contract cu Oltchim vor negocia cu HCM Oltenia, însă este greu de crezut că noua grupare le poate ţine pe Managarova, Băbeanu sau Buceschi. ”Vom apela la junioarele de la Energetic şi Centru Naţional de Excelenţă, iar obiectivul va fi clasarea pe locurile 5-6” a mai spus edilul.
Preşedintele FRH, Cristian Gaţu a spus că Oltchimul putea fi salvat în primăvară. ”Am fost atunci la o şedinţă a Consiliului Judeţean, abia s-au aprobat 100 mii lei, o sumă infimă, atunci putea fi salvată echipa. A fost şi un management defectuos la Oltchim, salariile au crescut enorm în ultimii ani şi s-au bazat doar pe susţinerea Combinatului Chimic, care a căzut. Sunt convins că dacă echipa câştiga Liga Campionilor, alta era acum situaţia, clubul ar fi supravieţuit. Sunt şi jucătoarele de vină, au avut şase goluri avans cu 9 minute înaintea finalului jocului retur din Ungaria. Sunt sigur că, dacă treceau de Gyor, băteau şi pe Larvik şi se câştiga şi Liga campionilor. Au fost 4-5 societăţi mari care au vrut să preia echipa, dar nu şi datoriile către stat”, a explicat Gaţu.

Petre Berbecaru s-a pensionat

După ce a condus timp de 33 de ani CS Oltchim, Ioan Gavrilescu spune că rămânerea în primul eşalon este o izbândă. ”Este un mare succes că s-a salvat handbalul vâlcean, chiar dacă începe de la un nivel mai mic. Îi mulţumesc primarului şi consilierilor locali pentru implicarea lor. Cu răbdare, cu oameni iscusiţi, în 1-2 ani, Vâlcea poate reveni unde îi este locul, pe podiumul Ligii naţionale” a spus Gavrilescu, pe ale cărui sfaturi se bazează în continuare edilii oraşului.
Preşdintele actual al CS Oltchim, Petre Berbecaru este de azi pensionar. ”Am ieşit la pensie, mă dedic altor activităţi. Puteam câştiga Liga Campionilor, dar au fost aceste probleme cu banii, dar a contat enorm şi accidentarea Cristinei Neagu, poate a greşit şi antrenorul în finalul jocului de la Gyor. Nu am înţeles acea schimbare, cu Farcău în locul lui Barbosa, pe partea ei, Radicevic ne-a dat trei goluri”.

Articol semnat de Adi Georgescu

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.