Oltchim Râmnicu Vâlcea a transferat un pivot din naţionala Rusiei! Care este "cel mai bun transfer" al campioanei

1 iul 2011 1817 afişări Handbal
Oltchim Râmnicu Vâlcea a transferat un pivot din naţionala Rusiei! Care este "cel mai bun transfer" al campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea a transferat un pivot din naţionala Rusiei! Care este "cel mai bun transfer" al campioanei

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea atransferat o jucătoare din naţionala Rusiei, pivotul EkaterinaVetkova urmând să îmbrace tricoul echipei antrenate de RaduVoina

Ekaterina Vetkova (24 de ani, 1.82 metri, 73 kg) a fost ojucătoare de bază a echipei Zvezda Zvenigorod, pentru care a marcatîn sezonul trecut al Ligii Campionilor, 26 de goluri. Vetkova, careevoluează pe postul de pivot, a jucat la Zvezda din 2007, când s-atransferat de la Lada Togliatti. Este campioană mondială cu echipaRusiei, la ediţia din 2009, sub comanda cunoscutului antrenorEvgheni Trefilov.

Conducerea Oltchim nu a confirmat transferul, mărginindu-se sădeclare că toate noutăţile din echipă vor fi cunoscute luni, ladata oficială a reunirii lotului. "Luni se vor cunoaşte toateschimbările şi noutăţile din echipă. Pot spune că vom merge cu unlot de 18 jucătoare, plus Cristina Neagu, din care nu va mai faceparte însă interul Anastasia Pidpalova. Ei i-a expirat contractulşi nu a fost prelungit, la linia de 9 metri, noi având acum altetrei jucătoare, plus pe Cristina Neagu. Ne vom opri cutransferurile, lotul se reuneşte şi ne vom apuca de treabă", adeclarat preşedintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, vineri, pentruMEDIAFAX.

Oficialul vâlcean s-a arătat încântat de asa-numitul "cel maibun transfer" al formaţiei campioanei. "Am reuşit să-laducem pentru un an, pe cunoscutul preparator fizic Frank Khun, cucare noi am mai lucrat, dar a fost prezent lângă echipă când am maiajuns în finala Ligii Campionilor, doar pe perioada verii. Acum, vafi cu totul altceva. Este un profesionist desăvârşit, iar larugămintea lui Radu Voina a acceptat să fie alături de noi întregsezonul viitor".

Reunirea echipei vâlcene este programată luni, la ora 16.00. Dinlotul jucătoarelor vor absenta noile transferuri Marija Jovanovicişi Sanela Knezovici, care au primit o săptămână în plus de vacanţă,din cauză că au încheiat competiţiile doar în 18 iunie. Deasemenea, Yeliz Ozel va întârzia şi ea o săptămână, răstimp în careclubul face demersurile pentru prelungirea permisului său de şedereîn România. "În 10 iulie, toate jucătoarele vor fi prezente lapregătiri", a mai spus Berbecaru.

După reunirea de luni, programul echipei Oltchim include osăptămână dedicată reintrării în efort, un cantonamentul pelitoral, urmat de unul montan, pregătirea fiind împletită şi cu ceade sală.

Primele meciuri de verificare vor avea loc la turneul de laCluj, în 5-6 august, urmat de cel din Ungaria şi încă două înGermania.

În sezonul 2011-2012, campioana României va evolua şi în LigaCampionilor, fiind repartizată în grupa D preliminară, cu echipeleSD Itxako (finalista sezonului trecut), Dinamo Volgograd (campioanaRusiei) şi o formaţie din turul doi.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.