Oltchim a găsit "aer"! Spiritele s-au calmat momentan în vestiar

1 mar 2013 7880 afişări Handbal
Oltchim a găsit "aer"! Spiritele s-au calmat momentan în vestiar Oltchim a găsit "aer"!

Conducerea stinge toate datoriile din decembrie şi încearcă să încheie înţelegeri cu Barbosa, Navarro, Stanca şi Pineau pentru a renunţa la memorii

Oltchim continuă cursa pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor numai cu un succes în Rusia

Campioana României stă pe un butoi cu pulbere de câteva săptămâni bune din cauza problemelor financiare. Oltchim a ajuns la aproape trei salarii restante către jucătoare, iar mai multe "chimiste" au trecut de limita răbdării (n.r. 60 de zile) şi au depus memorii la Federaţia Română de Handbal. În atare condiţii, Vâlcea a intrat într-o luptă contracronometru pentru a găsi soluţiile ieşirii din impas, ca echipa să rămână compactă la ultimele meciuri din grupa principală a Ligii Campionilor. Conform deciziilor luate de comisiile FRH, Barbosa şi Navarro ar urma să devină libere de contract pe 4 martie, Stanca două zile mai târziu, iar Pineau pe 12 martie.

Chiar înaintea plecării echipei la Moscova, conducerea clubului a reuşit să strângă o sumă importantă de bani pentru a acoperi restanţele din 2012 şi a îmbunătăţi atmosfera din vestiar. Mai mult, oficialii vâlceni încearcă să încheie înţelegeri cu handbalistele care şi-au cerut prin intermediul FRH drepturile financiare la zi, astfel încât să renunţe la memorii.

"Cu ajutorul mai multor sponsori, a preşedintelui FRH, Cristian Gaţu, şi a Primăriei din Vâlcea, cărora le mulţumim şi pe această cale, am reuşit să stângem banii, să putem plăti toate salariile restante pe luna decembrie. Facem eforturi ca în următoarele zile să achităm şi salariile pe ianuarie", ne-a declarat Nicolae Luca, vicepreşedintele Oltchim.

Zvenigorod, locul de relansare

Campioana României ajunge în această după-amiază în Rusia, unde mâine, de la ora 15:00 (DigiSport), va susţine un meci extrem de important în grupa principală I, cu Zvezda Zvenigorod. Oltchim este obligată să câştige partida, altfel tot efortul din ultimele zile devine inutil. Cu două puncte la Zvenigorod, Vâlcea rămâne în plasa echipelor Ferencvaros şi Krim Ljubljana, aflate în prezent pe locurile de calificare în semifinalele Ligii. Orice alt rezultat o scoate din lupta pentru trofeu. În acest caz, Krim şi Ferencvaros se pot desprinde împreună la 3-4 puncte distanţă înaintea ultimelor două etape şi fiecare ar mai avea de susţinut câte un meci cu Zvezda, care le-ar fi la îndemână să-l câştige. «Nu va fi uşor să ne calificăm, dar cred că putem câştiga toate meciurile pe care le mai avem de disputat în grupă», a afirmat antrenorul Jakob Vestergaard, care îi mai oferă şanse de calificare şi Zvezdei, chiar dacă nu a obţinut niciun punct până în prezent.

Toate fetele, recuperate

Vâlcea s-a confruntat cu multe probleme în ultimele zile, inclusiv de lot. Paula Ungureanu, Iulia Curea şi Marija Jovanovic nu au evoluat în ultimul meci de campionat cu Corona Braşov, având probleme medicale, iar Iulia Managarova a avut un deces în familie şi a fost învoită câteva zile. De asemenea, antrenorii danezi Jakob Vestergaard şi Mette Klit au fost răciţi şi nu au luat parte la ultimul joc oficial. "Din fericire, am depăşit problemele, iar în Rusia merge toată echipa", a susţinut Nicolae Luca. Aşadar, Oltchim va avea 14 handbaliste valide pentru partida cu Zvezda.


Oltchim a jucat un singur meci în Rusia cu Zvezda, scor 26-27, în sezonul 2009-2010. Vâlcea s-a calificat mai departe şi a ajuns până în finala Ligii Campionilor


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.