OFICIAL | Primul transfer la CSM Bucureşti pentru sezonul viitor: Majda Mehmedovic a semnat pe 2 ani

29 feb 2016 5790 afişări Handbal
OFICIAL | Primul transfer la CSM Bucureşti pentru sezonul viitor: Majda Mehmedovic a semnat pe 2 ani 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/15090862/2/majda-mehmedovic.jpg

Majda Mehmedovic (25 ani) a fost confirmată oficial de CSM Bucureşti pentru sezonul 2016-2017. Extrema stângă vine în capitala României din postura de handbalistă liberă de contract şi a semnat până în vara anului 2018. Mehmedovic este primul transfer anunţat de campioana României, după ce zilele trecute a prelungit angajamentele cu Oana Manea, Jelena Grubisic, Linnea Torstensson, Isabelle Gullden şi Carmen Martin.

După ce a transferat patru campioane mondiale (Pessoa, Cavaleiro, Da Silva şi Rodrigues) în vara anului 2014 şi a achiziţionat două MVP-uri de Campionate Europene, Linnea Torstesson şi Isabelle Gullden, CSM Bucureşti şi-a asigurat şi serviciile unei duble câştigătoare de Liga Campionilor, Majda Mehmedovic. Handbalista a câştigat trofeul cu Buducnost în 2012 şi 2015. Formaţia din Capitală şi-a propus să fie una dintre cele mai bune echipe din Europa în handbalul feminin, de ce nu să atace şi câştigarea Ligii Campionilor, astfel că a mai adăugat o vedete la colecţie.

Transferul Majdei Mehmedovic a fost vehiculat încă de acum 2 săptămâni, dar în toată această perioadă nu a existat nicio confirmare oficială, nici din partea handbalistei, nici din partea jucătoarei. Duminică, ziarul Vijesti din Muntenegru a prezentat o primă declaraţie a jucătoarei prin care s-a adeverit faptul că ea va veni la CSM Bucureşti, după ce a evoluat încă de la 17 ani pentru Buducnost. La o zi distanţă după ce şi-a încheiat parcursul în grupele principale în Liga Campionilor, a venit şi anunţul oficial al CSM Bucureşti.

"Clubul este în măsură să anunţe primul transfer, după ce a semnat un contract pentru 2 ani cu Majda Mehmedovic (25 ani), jucătoare care activează încă din 2008 la Buducnost şi care evoluează pe postul de extremă stângă", se precizează pe site-ul oficial.

"CSM Bucureşti are un proiect de performanţă pe termen lung, cu o proiecţie distribuită pe toate palierele. Transferul Majdei Mehmedovic atinge toate scopurile noastre. Întărim echipa de senioare în vederea meciurilor pe care le vom juca la cel mai înalt nivel în Europa şi, totodată, le furnizăm grupelor din Centrul de Copii şi Juniori încă un model de sportiv de mare valoare", a susţinut Bogdan Vasiliu, preşedintele CSM Bucureşti.

Se pregăteşte transferul Cristinei Neagu?

Cu această ocazie, Nicolae Luca, team-managerul echipei feminine, a dat şi un indiciu pentru ceea ce va urma: "Transferul Majdei face parte dintr-un plan care va continua cu transferul altor jucătoare din acea parte a Europei. Este ceea ce urmărim şi dorim să copiem de la echipele deja consacrate, adică spirit de luptă, dăruire, profesionalism. Avem ca exemplu în acest sens două echipe ce reprezintă zona fost iugoslavă şi mă refer la Buducnost şi Vardar Skopje".

Interesant este şi răspusul Majdei Mehmedovic, cu privire la jucătoarea din România alături de care preferă să evolueze: "Ştiu că deja sunt jucătoare românce valoroase la CSM Bucureşti, dar pentru mine, Cristina Neagu este cea mai bună jucătoare din România şi sper că vom juca din nou împreună".

Cristina Neagu se regăseşte în planurile de viitor ale CSM Bucureşti. Jucătoarea a anunţat că în sezonul 2016-2017 va evolua tot la Buducnost, dar interul stânga şi-a prelungit contractul doar pe un sezon, astfel că n-ar fi exclus ca discuţiile pentru o viitoare colaborare să fie reluate peste câteva luni.

Majda Mehmedovic a apărut şi în prima imagine în tricoul oficial al CSM Bucureşti. Ca şi la Podgorica, extrema stângă va purta acelaşi număr 77 pe tricoul de joc

Sursa foto: csmbucuresti.ro

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.