Oana Manea şi Talida Tolnai, prezentate oficial la CSM Bucureşti: "Suntem la început de drum"

6 mar 2014 1604 afişări Handbal
Oana Manea şi Talida Tolnai, prezentate oficial la CSM Bucureşti: "Suntem la început de drum" 13 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/12210532/2/ale-5182.jpg

Handbalista Oana Manea, care a fost prezentată oficial la CSM Bucureşti, alături de Talida Tolnai, consideră că noua sa echipă nu se poate compara cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, care are o tradiţie în acest sport, dar speră să atingă aceleaşi performanţe.

"Pentru anul ăsta, îmi doresc să jucăm într-o cupă. La anul, trebuie să o luăm treptat, abia se strânge echipa, suntem din multe ţări şi până se va face un grup compact va dura. Eu zic că este un proiect bun, aflat la început şi trebuie să avem răbdare şi noi şi clubul. Nu se poate face o comparaţie cu Oltchim. Oltchim are în spate o istorie întreagă, ani de performanţă şi nu se poate compara. Noi suntem la început de drum şi sper să ajungem la performanţele lor. Oltchim e Oltchim, noi suntem CSM Bucureşti. Atmosferă ca la Vâlcea nu am trăit, sper să nu se supere nimeni. Acolo, înainte de meci, chiar mă motivam când intram", a declarat Manea.

Sportiva se bucură că şi-a reziliat contractul cu gruparea Krim Ljubljana şi că s-a întors în campionatul românesc: "Mă bucur foarte mult că am venit la această echipă. Mi-am dorit foarte mult să vin acasă. Am avut o experienţă cam neplăcută afară, dar într-un fel şi bucuroasă pentru că am avut ocazia să mă întorc. Mi-am dorit foarte mult să ajung acasă, pentru că nu mai suportam acolo în ultimele zile. Mi-am dorit foarte mult să joc afară, să fie o experienţă plăcută, dar nu a fost aşa. Au fost probleme foarte mari cu banii. În primele trei luni de când am ajuns acolo nu am fost plătite, abia ne-au dat un salariu, acum iar patru luni neplătite. Joci pentru că iubeşti handbalul, dar până la urmă e vorba şi de bani şi am ales să plec. S-a ivit ocazia asta să vin în Bucureşti".

Colega sa de echipă Talida Tolnai consideră că CSM Bucureşti are resursele necesare pentru a ajunge între primele echipe din România. "Mă bucur că fac parte din această echipă. Noi ştiam că totul va fi bine, Luminiţa Huţupan ne-a spus lucruri minunate de această echipă, dar asta e. Am preferat şi eu să mă întorc în ţară şi am preferat să fac parte din această echipă. Trebuie să o luăm treaptă cu treaptă şi ne dorim să urcăm cât mai mult", a declarat Tolnai.

Antrenoarea Mette Klit este sigură că în doi ani echipa sa va câştiga un trofeu: "Acestea sunt jucătoarele cu care voi lucra. Sunt mulţumită şi încercăm să schimbăm lucrurile, ritmul jocului pas cu pas. Nimic nu se poate întâmpla peste noapte. Multe lucruri sunt diferite faţă de Vâlcea la Bucureşti, multe maşini, trafic mare, dar e un oraş minunat cu multe perspective. Oraşul e diferit şi trebuie să schimbăm multe lucruri în echipă. Sunt sigură că în doi ani vom câştiga un trofeu. Sper să fiţi mândri de echipa de handbal, acum acesta e proiectul meu".

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.