O retragere cu cântec! Oana Manea a anunţat, la doar 27 de ani, că nu mai vrea să vină la lot

24 ian 2013 6700 afişări Handbal
O retragere cu cântec! Oana Manea a anunţat, la doar 27 de ani, că nu mai vrea să vină la lot

Pivotul echipei Oltchim a invocat probleme personale. Surse susţin că decizia este luată din cauza lui Tadici.

Cu câteva ore înaintea meciului amical România - Oltchim (scor 22-37), ieri, liniştea din hadbalul românesc a fost perturbată de o hârtie trimisă pe fax la Federaţia Română de Handbal. Starea de agitaţie a fost generată de o cerere de retragere din echipa naţională feminină de handbal. Semnatara, Oana Manea, o handbalistă de 27 ani, printre cele mai valoaroase din România în prezent, care teoretic ar mai avea multe de spus pe semicerc. În cerere, pivotul campioanei României a precizat că şi-ar dori să se retragă din naţională şi a invocat probleme personale. În handbal se vehiculează însă că jucătoarea n-ar mai vrea să lucreze sub comanda selecţionerului Gheorghe Tadici. Pe parcursul ultimului Campionat European, între câteva handbaliste şi antrenor relaţiile nu au fost tot timpul cordiale.

Gheorghe Tadici a negat că ar avea un conflict cu Oana Manea şi a susţinut că antrenorul echipei naţionale nu este ales de jucătoare. „Faptul că Oana Manea nu mai vrea la naţională este dreptul ei. Probabil că e suprasaturată de competiţii şi meciuri. Îi respect în totalitate opţiunile şi nu mai continui“, a fost reacţia selecţionerului.

Oana Manea a fost componentă de bază a naţionalei în ultimii ani, iar cel mai important rezultat pe care l-a obţinut sub tricolor este medalia de bronz la Campionatul European din 2010. În total, pivotul Oltchimului a adunat şase prezenţe la turneele finale, una sub comanda lui Cornel Oţelea (CE 2004), patru în mandatul lui Radu Voina (CE 2008, 2010), CM (2009, 2011) şi una sub conducerea lui Gheorghe Tadici (CE 2012).

161 de meciuri a jucat Oana Manea pentru echipa naţională

332 de goluri a marcat pivotul Oltchimului pentru prima reprezentativă

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.