NOI DEZVĂLUIRI în Cazul ”Pera” | Jucătoarele de la CSM Roman susţin că nu au semnat Tabelul prezentat de club la FRH: ”Nu am văzut tabelul niciodată. Fiecare se uită ce semnează, nu suntem copii!”

9 mar 2017 4091 afişări Handbal
NOI DEZVĂLUIRI în Cazul ”Pera” | Jucătoarele de la CSM Roman susţin că nu au semnat Tabelul prezentat de club la FRH: ”Nu am văzut tabelul niciodată. Fiecare se uită ce semnează, nu suntem copii!” Foto: Remus BADEA / MEDIAFAX
GALERIE (5 de imagini) VEZI GALERIA

ProSport vine cu noi dezvăluiri în cazul ”Florentin Pera”. După ce am stat de vorbă cu partea vătămată, cu oficialii Federaţiei Române de Handbal şi cu Lucian Micu, preşedintele CSM Roman, am stat de vorbă şi cu handbalistele. 17 jucătoare şi 3 oficiali ai staff-ului tehnic sunt implicaţi în acest caz, prin simplul fapt că au semnat acel Tabel Nominal în baza căruia FRH şi-a dat avizul pentru trecerea clubului de la HCM la CSM Roman.

Şirul evenimentelor în cazul ”Florentin Pera” şi reacţiile oficiale ale conducătorilor Federaţiei Române de Handbal pot fi văzute AICI

Interviul acordat de Lucian Micu, preşedinte CSM Roman, cu privire la două din problemele arzătoare în acest caz îl puteţi citi AICI

Tabelul Nominal ”cu jucătoarele şi staff-ul tehnic de la HCM Roman care declară că au primit toate drepturile financiare inclusiv luna mai 2016 şi că nu mai au nicio pretenţie financiară sau de altă natură de la HCM Roman” reprezintă una din cheile acestui caz.

Documentul a fost depus la FRH în 21 iunie 2016. Florentin Pera a susţinut că acesta este un fals, că nu a semnat un tabel cu un asemenea titlu, iar ca argument a prezentat inclusiv un Extras de cont prin care a dovedit că plata salariului pe luna mai s-a făcut pe 4.07.2016, deci după ce gruparea romaşcană susţinea la FRH că s-a achitat financiar faţă de jucătoare şi staff-ul tehnic.

Federaţia Română de Handbal a precizat foarte clar faptul şi-a dat avizul de predare / primire pe baza documentelor prezentate de oficialii clubului. Mai mult, conducătorii FRH au indicat faptul că jucătoarele şi staff-ul tehnic au indus în eroare Federaţia prin faptul că au semnat acel TABEL! Titlul documentului este mai mult decât elocvent în acest sens

”Scrie foarte clar, declară că au PRIMIT. Dacă pe tabel îmi scria <<cu jucătoarele cărora le-am dat>> era altceva. Dar ele declară că au primit!... Regulamentul spune că datoriile sunt recunoscute, confirmate de către o comisie federală... Este o practică din cele 7 situaţii similare de preluare. În tot atâtea cazuri, cluburile nu erau la zi cu banii, pentru că nu aveau cum, de aceea se şi duc! Suma rămasă ca datorie către jucătoare pe vechiul club se trece de regulă în noul contract”, a susţinut Mihail Bocan, secretarul general al FRH.

Conform însă unui document intrat în posesia ProSport, datoriile către jucătoare pe vechiul club nu au fost trecute în noul contract, ci au fost plătite în 4 iulie 2016. Dar acest lucru a fost recunoscut inclusiv de Lucian Micu, preşedintele CSM Roman.

  • De ce nu au fost întrebate şi jucătoarele de la HCM Roman despre acel Tabel Nominal contestat de Florentin Pera a fost una din întrebăriile pe care le-am adresat şefilor FRH.

”Noi primim tone de documente de la toţi afiliaţii. Noi facem investigaţie de semnătură? Ne ducem în derizoriu. Specimenele de semnătură nu există la noi, la noi vine o cerere de transfer, un CTR. Acolo există o ştampilă şi o semnătură. Este treaba expertului grafologic să stabilească dacă semnătura este falsă sau nu, dacă s-a schimbat antetul tabelului sau nu.

Nu sunăm niciodată pe X, pe Y să vedem dacă au semnat sau nu. Ar trebui să avem un serviciu mai mult decât numeros să-i sunăm pe toţi să-i întrebăm dacă au semnat sau nu. Nu avem un serviciu de investigaţii şi deja am făcut acest lucru. Intrăm în derizoriu, noi să solicităm expertiză grafologică? Noi judecăm doar în baza unor documente şi regulamente. Consiliul de Administraţie i-a făcut un favor domnului Pera, apelând la un expert grafolog, pentru că noi nu ne ocupăm cu investigaţii de această natură”, au răspuns Alexandru Dedu şi Mihai Bocan.

Diana Druţu este prima jucătoare de la HCM Roman, între timp plecată de la echipă, care a declarat negru pe alb că nu a semnat ”Tabelul”! O declaraţie care nu a fost luată în seamă.

ProSport a demarat propria anchetă şi a întrebat şi alte jucătoare despre acel document. Am decis să nu divulgăm numele persoanelor de la CSM Roman cu care am stat de vorbă, având în vedere că sunt sub contract cu clubul şi ar putea avea de suferit în urma afirmaţiilor:

  • ”Nu am văzut tabelul acesta niciodată! Noi semnăm de obicei tabele de masă, de pontaj, pentru documentaţie, antrenorul secund vine cu ele. Ştiu sigur ce am semnat, în niciun caz nu am semnat o hârtie cu un asemnea titlu”
  • ”Aş minţi dacă aş spune că am semnat aşa ceva. Citim înainte ce semnăm, nu suntem copii. Ne-am întrebat între noi după ce au apărut mai multe informaţii în presă dacă am semnat aşa ceva, nimeni nu prea a zis nimic. Nu am semnat decât tabele pentru masă, pentru medicamentaţie, cazare”
  • ”Conducerea ne-a informat la vremea respectivă că vom trece pe alt club, dar îmi aduc foarte bine aminte, în acea perioadă nu am semnat decât noul contract şi atât. După finala Cupei României, care a fost pe undeva la jumătatea lunii mai, am mai stat vreo 3-4 zile, apoi am plecat în vacanţă. Iar înainte nu am semnat niciun tabel cu aşa ceva”.

Pe de altă parte, CSM Roman a pus la dispoziţia ProSport un formular de înscriere în Cupa EHF, prin care arăta că sub actuala denumire a participat echipa în cupele europenE, ci nu sub denumirea de HCM Roman, cum apare şi azi pe site-ul oficial al EHF! Formularul este datat la 13 iunie 2016, când CSM Roman nu avea o echipă în Liga Naţională, cu atât mai puţin drept de participare în Cupa EHF. FRH a aprobat predarea/preluarea echipei HCM către CSM abia în data de 21.06.2016 şi a comunicat clubului această împrejurare prin adresa emisă sub nr.1009/29.06.2016!!!

”Prin modul în care a fost completat formularul (cap.IV), se susţine că clubul CSM Roman a mai participat în Cupele Europene sub denumirea HCM Roman. Acest lucru este neadevărat. CSM Roman, din punct de vedere juridic, este un cu totul alt club decât HCM Roman, club care participase în Cupele Europene în sezoanele anterioare”, susţine Sorin Dinu, avocatul antrenorului Florentin Pera.

Oficialul clubului CSM Roman a recunoscut practic faptul că obligaţiile financiare nu erau achitate la 21 iunie 2016, când a fost depus Tabelul Nominal la Federaţie.

”Se poate vorbi aici de faptul că avizul pentru predare/preluare a fost dat fără să fie îndeplinite condiţiile regulamentare, respectiv inexistenţa datoriilor financiare către sportive şi antrenori?

Şi dacă condiţiile regulamentare nu erau îndeplinite, fiind dovedită şi recunoscută minciuna celor de la HCM Roman, se poate vorbi de o nulitate a avizului pentru predare/preluare dat în 21 iunie 2016?

Şi dacă avizul este nul, se poate vorbi de o participare neregulamentară a CSM Roman în Liga Naţională?”, sunt întrebările adresate de partea vătămată în acest caz.

Având în vedere declaraţiile obţinute de la jucătoare, dar şi noile probleme semnalate din partea vătămată în urma documentele obţinute şi prezentate, cazul ”Pera” a devenit parcă şi mai complicat. 

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.