NOI DEZVĂ‚LUIRI în Cazul „Pera” | Jucătoarele de la CSM Roman susțin că nu au semnat Tabelul prezentat de club la FRH: „Nu am văzut tabelul niciodată. Fiecare se uită ce semnează, nu suntem copii!”

Autor: Marius Hutu Publicat: 09 Mar. 2017, 20:04 Actualizat: 09 Mar. 2017, 20:05 Handbal

ProSport vine cu noi dezvăluiri în cazul „Florentin Pera”. După ce am stat de vorbă cu partea vătămată, cu oficialii Federației Române de Handbal și cu Lucian Micu, președintele CSM Roman, am stat de vorbă și cu handbalistele. 17 jucătoare și 3 oficiali ai staff-ului tehnic sunt implicați în acest caz, prin simplul fapt că au semnat acel Tabel Nominal în baza căruia FRH și-a dat avizul pentru trecerea clubului de la HCM la CSM Roman.

Șirul evenimentelor în cazul „Florentin Pera” și reacțiile oficiale ale conducătorilor Federației Române de Handbal pot fi văzute AICI

Interviul acordat de Lucian Micu, președinte CSM Roman, cu privire la două din problemele arzătoare în acest caz îl puteți citi AICI

Tabelul Nominal „cu jucătoarele și staff-ul tehnic de la HCM Roman care declară că au primit toate drepturile financiare inclusiv luna mai 2016 și că nu mai au nicio pretenție financiară sau de altă natură de la HCM Roman” reprezintă una din cheile acestui caz.

Documentul a fost depus la FRH în 21 iunie 2016. Florentin Pera a susținut că acesta este un fals, că nu a semnat un tabel cu un asemenea titlu, iar ca argument a prezentat inclusiv un Extras de cont prin care a dovedit că plata salariului pe luna mai s-a făcut pe 4.07.2016, deci după ce gruparea romașcană susținea la FRH că s-a achitat financiar față de jucătoare și staff-ul tehnic.

Federația Română de Handbal a precizat foarte clar faptul și-a dat avizul de predare / primire pe baza documentelor prezentate de oficialii clubului. Mai mult, conducătorii FRH au indicat faptul că jucătoarele și staff-ul tehnic au indus în eroare Federația prin faptul că au semnat acel TABEL! Titlul documentului este mai mult decât elocvent în acest sens

„Scrie foarte clar, declară că au PRIMIT. Dacă pe tabel îmi scria > era altceva. Dar ele declară că au primit!… Regulamentul spune că datoriile sunt recunoscute, confirmate de către o comisie federală… Este o practică din cele 7 situații similare de preluare. În tot atâtea cazuri, cluburile nu erau la zi cu banii, pentru că nu aveau cum, de aceea se și duc! Suma rămasă ca datorie către jucătoare pe vechiul club se trece de regulă în noul contract”, a susținut Mihail Bocan, secretarul general al FRH.

Conform însă unui document intrat în posesia ProSport, datoriile către jucătoare pe vechiul club nu au fost trecute în noul contract, ci au fost plătite în 4 iulie 2016. Dar acest lucru a fost recunoscut inclusiv de Lucian Micu, președintele CSM Roman.

  • De ce nu au fost întrebate și jucătoarele de la HCM Roman despre acel Tabel Nominal contestat de Florentin Pera a fost una din întrebăriile pe care le-am adresat șefilor FRH.

„Noi primim tone de documente de la toți afiliații. Noi facem investigație de semnătură? Ne ducem în derizoriu. Specimenele de semnătură nu există la noi, la noi vine o cerere de transfer, un CTR. Acolo există o ștampilă și o semnătură. Este treaba expertului grafologic să stabilească dacă semnătura este falsă sau nu, dacă s-a schimbat antetul tabelului sau nu.

Nu sunăm niciodată pe X, pe Y să vedem dacă au semnat sau nu. Ar trebui să avem un serviciu mai mult decât numeros să-i sunăm pe toți să-i întrebăm dacă au semnat sau nu. Nu avem un serviciu de investigații și deja am făcut acest lucru. Intrăm în derizoriu, noi să solicităm expertiză grafologică? Noi judecăm doar în baza unor documente și regulamente. Consiliul de Administrație i-a făcut un favor domnului Pera, apelând la un expert grafolog, pentru că noi nu ne ocupăm cu investigații de această natură”, au răspuns Alexandru Dedu și Mihai Bocan.

Diana Druțu este prima jucătoare de la HCM Roman, între timp plecată de la echipă, care a declarat negru pe alb că nu a semnat „Tabelul”! O declarație care nu a fost luată în seamă.

ProSport a demarat propria anchetă și a întrebat și alte jucătoare despre acel document. Am decis să nu divulgăm numele persoanelor de la CSM Roman cu care am stat de vorbă, având în vedere că sunt sub contract cu clubul și ar putea avea de suferit în urma afirmațiilor:

  • „Nu am văzut tabelul acesta niciodată! Noi semnăm de obicei tabele de masă, de pontaj, pentru documentație, antrenorul secund vine cu ele. Știu sigur ce am semnat, în niciun caz nu am semnat o hârtie cu un asemnea titlu”
  • „Aș minți dacă aș spune că am semnat așa ceva. Citim înainte ce semnăm, nu suntem copii. Ne-am întrebat între noi după ce au apărut mai multe informații în presă dacă am semnat așa ceva, nimeni nu prea a zis nimic. Nu am semnat decât tabele pentru masă, pentru medicamentație, cazare”
  • „Conducerea ne-a informat la vremea respectivă că vom trece pe alt club, dar îmi aduc foarte bine aminte, în acea perioadă nu am semnat decât noul contract și atât. După finala Cupei României, care a fost pe undeva la jumătatea lunii mai, am mai stat vreo 3-4 zile, apoi am plecat în vacanță. Iar înainte nu am semnat niciun tabel cu așa ceva”.

Pe de altă parte, CSM Roman a pus la dispoziția ProSport un formular de înscriere în Cupa EHF, prin care arăta că sub actuala denumire a participat echipa în cupele europenE, ci nu sub denumirea de HCM Roman, cum apare și azi pe site-ul oficial al EHF! Formularul este datat la 13 iunie 2016, când CSM Roman nu avea o echipă în Liga Națională, cu atât mai puțin drept de participare în Cupa EHF. FRH a aprobat predarea/preluarea echipei HCM către CSM abia în data de 21.06.2016 și a comunicat clubului această împrejurare prin adresa emisă sub nr.1009/29.06.2016!!!

„Prin modul în care a fost completat formularul (cap.IV), se susține că clubul CSM Roman a mai participat în Cupele Europene sub denumirea HCM Roman. Acest lucru este neadevărat. CSM Roman, din punct de vedere juridic, este un cu totul alt club decât HCM Roman, club care participase în Cupele Europene în sezoanele anterioare”, susține Sorin Dinu, avocatul antrenorului Florentin Pera.

Oficialul clubului CSM Roman a recunoscut practic faptul că obligațiile financiare nu erau achitate la 21 iunie 2016, când a fost depus Tabelul Nominal la Federație.

„Se poate vorbi aici de faptul că avizul pentru predare/preluare a fost dat fără să fie îndeplinite condițiile regulamentare, respectiv inexistența datoriilor financiare către sportive și antrenori?

Și dacă condițiile regulamentare nu erau îndeplinite, fiind dovedită și recunoscută minciuna celor de la HCM Roman, se poate vorbi de o nulitate a avizului pentru predare/preluare dat în 21 iunie 2016?

Și dacă avizul este nul, se poate vorbi de o participare neregulamentară a CSM Roman în Liga Națională?„, sunt întrebările adresate de partea vătămată în acest caz.

Având în vedere declarațiile obținute de la jucătoare, dar și noile probleme semnalate din partea vătămată în urma documentele obținute și prezentate, cazul „Pera” a devenit parcă și mai complicat. 

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Autor: Marius Hutu Publicat: 09 Mar. 2017, 20:04 Actualizat: 09 Mar. 2017, 20:05 Handbal
Pe aceeași temă
TOP 30 - Vedetele noastre, prinse cu degetul în..
TOP 30 - Vedetele noastre, prinse cu degetul în.. "offside". Ce rușine!
Ordonanţele militare, sfidate cu bâte şi topoare într-un sat din Vaslui. Un bărbat în stare gravă la spital, cu tendoanele şi o ureche secţionate
Ordonanţele militare, sfidate cu bâte şi topoare într-un sat din Vaslui. Un bărbat în stare gravă la spital, cu tendoanele ...
Care este cea mai periculoasă expunere la coronavirus? Doza virală este decisivă
Care este cea mai periculoasă expunere la coronavirus? Doza virală este decisivă
A iesit din izolare pentru a se duce la majoratul logodnicei sale! Ce jucator din La Liga a incalcat regulamentul in plina pandemie
A iesit din izolare pentru a se duce la majoratul logodnicei sale! Ce jucator din La Liga a incalcat regulamentul in plina ...
Izolarea, un adevărat coşmar pentru Gwyneth Paltrow. Cum i-a afectat viaţa sexuală
Izolarea, un adevărat coşmar pentru Gwyneth Paltrow. Cum i-a afectat viaţa sexuală
Caz revoltător în Brăila! Un jandarm agresează un tânăr care ieșise la plimbare cu bicicleta. VIDEO
Caz revoltător în Brăila! Un jandarm agresează un tânăr care ieșise la plimbare cu bicicleta. VIDEO
Topul divelor din România surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
Topul divelor din România surprinse cu zonele intime la vedere! Imagini demne de filme pentru adulți
Avertisment! După Paşte va creşte numărul de furturi şi tâlhării
Avertisment! După Paşte va creşte numărul de furturi şi tâlhării
Toate planurile au fost date peste cap. Criza care vine din China
Toate planurile au fost date peste cap. Criza care vine din China
Descoperire de talie MONDIALĂ la marginea unui râu din România. Elucidează o parte ASCUNSĂ din istoria noastră. ''SURPRIZA cea mai mare a venit când am ...'' - FOTO
Descoperire de talie MONDIALĂ la marginea unui râu din România. Elucidează o parte ASCUNSĂ din istoria noastră. ''SURPRIZA ...
Cum să faci faţă singurătăţii în timpul Pandemiei de Coronavirus
Cum să faci faţă singurătăţii în timpul Pandemiei de Coronavirus
BOMBĂ pe piaţa transferurilor! Becali dă cea mai mare lovitură din istorie la FCSB. Un nou club uriaş, ofertă fabuloasă pentru Dennis Man
BOMBĂ pe piaţa transferurilor! Becali dă cea mai mare lovitură din istorie la FCSB. Un nou club uriaş, ofertă fabuloasă ...
Andreea Bălan, gest de neînțeles! Ce a făcut în plin divorț cu George Burcea
Andreea Bălan, gest de neînțeles! Ce a făcut în plin divorț cu George Burcea
Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre amânarea ratelor bancare. Românii trebuie să știe asta
Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre amânarea ratelor bancare. Românii trebuie să știe asta
Situaţia ciudată: Cel mai nou pacient bolnav de COVID-19 dă peste cap tot ce ştiam. Cum s-a putut întâmpla asta
Situaţia ciudată: Cel mai nou pacient bolnav de COVID-19 dă peste cap tot ce ştiam. Cum s-a putut întâmpla asta
Cel mai „CURAT” SUV diesel de pe piață în acest moment. TESTAT în traficul real!
Cel mai „CURAT” SUV diesel de pe piață în acest moment. TESTAT în traficul real!
Austria ar putea deveni prima ţară europeană care ridică restricţiile impuse de COVID-19
Austria ar putea deveni prima ţară europeană care ridică restricţiile impuse de COVID-19
Se îngheață anul școlar! Declarații de ultimă oră de la Ministerul Educației
Se îngheață anul școlar! Declarații de ultimă oră de la Ministerul Educației
ȚARA care a rămas fără sicrie și își îngroapă morții de coronavirus în cutii de carton: Ori nu mai există ori sunt prea scumpe
ȚARA care a rămas fără sicrie și își îngroapă morții de coronavirus în cutii de carton: Ori nu mai există ori ...
Despartire SOC in showbiz: si-au spus din nou ADIO, la 3 luni de cand se impacasera! Cei doi nu au rezistat prea mult impreuna
Despartire SOC in showbiz: si-au spus din nou ADIO, la 3 luni de cand se impacasera! Cei doi nu au rezistat prea mult impreuna
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat cu designerul in doar cateva zile
Doliu imens in lumea MODEI! A murit dupa ce a fost infectat cu CORONAVIRUS. O lume intreaga il plange acum. Ce s-a intamplat ...
Vești bune pentru 100.000 de pensionari. Decizia luată astăzi de Guvern
Vești bune pentru 100.000 de pensionari. Decizia luată astăzi de Guvern
FOTO. Anca Țurcașiu arată fabulos la 49 de ani! Se pozează fără rețineri în carantină
FOTO. Anca Țurcașiu arată fabulos la 49 de ani! Se pozează fără rețineri în carantină
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea prosopul"
FOTO. Adelina Pestrițu, incendiară la ieșirea din duș! S-a pozat așa, iar fanii s-au încins: "Are pe ce să stea ...
Corona şi Covid – de ce a ales un cuplu să îşi boteze astfel gemenii nou-născuţi
Corona şi Covid – de ce a ales un cuplu să îşi boteze astfel gemenii nou-născuţi
Un român s-a întors din Anglia cu un SUV Mercedes. Reacția jandarmilor după ce șoferul a sfidat regulile
Un român s-a întors din Anglia cu un SUV Mercedes. Reacția jandarmilor după ce șoferul a sfidat regulile