Noi dezvăluiri în cazul „Călăraşi”. „Nicio informaţie oferită de ei nu este acoperită de acte, totul e fake!”. Turda susţine că jucătorii Dunării nu aveau nici drept de joc la ora meciului cu Potaissa

12 feb 2019 2304 afişări Handbal
Noi dezvăluiri în cazul „Călăraşi”. „Nicio informaţie oferită de ei nu este acoperită de acte, totul e fake!”. Turda susţine că jucătorii Dunării nu aveau nici drept de joc la ora meciului cu Potaissa
GALERIE (2 de imagini) VEZI GALERIA

Flaviu Sâsâeac, preşedintele Potaissei Turda, susţine că handbaliştii Mihajlo Radojkovic şi Zarko Pejovic nu aveau drept de joc la ora partidei formaţiei ardelene cu Dunărea Călăraşi, motiv pentru care toate Comsiiile federale au dat meci pierdut la masa verde pentru adversară. În teren, Dunărea a câştigat cu 29-26. Mai mult, oficialul grupării ardelene a evidenţiat şi detaliul care diferenţiază cazul între Potaissa Turda şi Dinamo Bucureşti, care la rândul ei a depus contestaţie după meciul direct, dar a pierdut la Comisia de Apel.

Oficialii Dunării Călăraşi au susţinut în aceste zile, inclusiv pe site-ul oficial, faptul că la ora meciului de la Turda din 22 noiembrie 2018, Mihajlo Radojkovic şi Zarko Pejovic aveau drept de joc în campionat ca oricare alt jucător de handbal, permisele fiind eliberate in 15.11.2018.

Flaviu Sâsâeac a venit cu noi clarificări în acest caz şi a susţinut că unul dintre jucători nu avea nici măcar drept de şedere, fiind doar turist în acea perioadă! Adeverinţa eliberată de Inspectoratul General pentru Imigrări a fost depusă la Federaţia Română de Handbal în 27 noiembrie, atunci când a fost eliberată: 

„Meciul a fost pe 22 noiembrie, deci totul s-a întâmplat la 5 zile după. Pe 27 noiembrie au scos adeverinţele sportivilor, scrie data la care au fost eliberate şi în antet! Ei au prezentat totul în ziua în care au venit la judecată la Comisia de Competiţii, nu au prezentat la federaţie ca să obţină drept de joc. Dreptul de joc al sportivilor s-a încheiat în 19 septembrie, odată cu expirarea avizului de muncă. De atunci şi până în 27 noiembrie nu au mai adus nimic la federaţie care să le continue dreptul de joc. Este ca o viză medicală expirată în 19 septembrie şi următoarea viză au dus-o în 27 noiembrie. În situaţia în care noi am accepta că acea adeverinţă de la IGI ţine loc de permis de şedere, ceea ce spune clar regulamentul. Permis, nu adeverinţă! Sau aviz în acel caz. Niciunii (n.r. cu trimitere şi la alte cluburi care au jucat pe bază de adeverinţe în acest sezon) nu sunt în regulă, pentru că nu au avut permis, dar dintre toţi aceştia cei mai în neregulă sunt Dunărea Călăraşi, care nu au avut nici adeverinţă”.

Faptul că Dunărea Călăraşi a depus adeverinţele sportivilor la FRH în data de 27 noiembrie face diferit şi cazul Potaissei Turda, faţă de cel al echipei Dinamo, care i-a contestat la rândul ei pe cei doi jucători în 3 decembrie, după cum a precizat preşedintele Potaissei Turda: „Au prezentat adeverinţele înainte de meciul cu Dinamo, dar cu 5 zile după meciul cu Turda. Nu se poate vorbi despre speţe similare. Cazurile sunt diferite, la noi nu aveau nimic, la meciul cu Dinamo nu aveau permise, dar aveau acele adeverinţe”.

În concluzie, Flaviu Sâsâeac spune că Dunărea Călăraşi nu este acoperită de nimic, iar oficialii acestui club au încercat să păcălească pe toată lumea:

„La data la care depui actele la IGI, nici nu ştii dacă acestea sunt în regulă. Ei au încercat să păcălească şi înainte de meci şi după meci, iar acum în mass-media. Vor să creeze  impresia în presă că acest fals pe care l-au făcut este un adevăr absolut, în sensul în care i-ar favoriza ei. Nicio informaţie oferită de ei nu este acoperită de acte, totul e fake. Totul e construit ca să creeze o stare generală de circ, care să-i avantejeze pe ei, cei care au pretins că şi-au făcut treaba, pe Eremia Pârâianu şi Ionel Dumitru. Nu şi-au făcut treaba şi trag ponoasele jucătorii şi publicul, care nu au nicio vină. Şi acum aruncă vina în altă parte, pe Potaissa şi pe Federaţie. Şi contestă toate Comisiile, inclusiv pe cea independentă, cea de Apel. Inacceptabil!”.

Zilele trecute, Eremia Pârâianu, team-managerul Dunării Călăraşi, a susţinut: „Cu 2 ore înainte de meci, am primit un telefon de la un înalt oficial al federaţiei, în care îmi sugera să nu-i utilizez pe acei jucători, pentru că nu ar avea drept de joc. L-am rugat pe respectivul oficial să îmi trimită o adresă oficială pentru a nu-i utiliza, ceea ce nu s-a întâmplat. Mai mult decât atât, înaintea meciului din 22 noiembrie am întrebat observatorul partidei respective dacă sportivii sunt în regulă, dacă pot evolua. A verificat şi în sistemul SEI, acei sportivi nu aveau dreptul de joc ridicat. Dacă federaţia ne-ar fi înştiinţat, nu i-am fi utilizat”.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.