”New Dinamo” în handbalul feminin, cu o jucătoare adusă de la Kuban Krasnodar şi câteva fete de la lotul naţional de tineret. Noul proiect cuprinde şi un centru cu 800 de copii şi juniori

17 oct 2017 3261 afişări Comentează şi tu Handbal
”New Dinamo” în handbalul feminin, cu o jucătoare adusă de la Kuban Krasnodar şi câteva fete de la lotul naţional de tineret. Noul proiect cuprinde şi un centru cu 800 de copii şi juniori 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/16770714/1/nataliya-danshina-danshina-nlp3fxg-sized.jpg

Dinamo Bucureşti a ratat la sfârşitul sezonului trecut promovarea în Liga Naţională la handbal feminin, iar până la startul ediţiei de campionat 2017-2018 a fost în dubii dacă va mai continua activitatea sau se va opri după un an de încercare. În cele din urmă, Clubul Sportiv şi Constantin Căliman (fostul director general al CSM Bucureşti în 2013-2015), prin noul club înfiinţat exclusiv de handbal HC Dinamo, au semnat un alt parteneriat de colaborare, iar echipa a pornit din nou la drum.

Lucrurile s-au urnit pe ultima sută de metri, astfel că Dinamo a început sezonul cu un lot foarte subţire, atât numeric, dar şi valoric. Practic, din echipa de anul trecut nu a mai ”rezistat” decât portarul Gabriela Dobre, întrucât toate celelalte jucătoare au plecat, mai bine de 50% din componente la formaţii de Liga Naţională. Astfel, şi rezultatele au fost pe măsură în primele etape: două victorii şi patru înfrângeri, cu care HC Dinamo ocupă doar locul 10 în Seria A a Diviziei A, după ... CSA Steaua.


Narcisa Verde a fost titulară în naţionala de tineret a României la ultimul Campionat European, la fel ca şi Alexandra Banciu, transferată de la Şci 181 Bucureşti

Între timp, trupa pregătită de Nicoleta Alexandrescu şi Ion Ivan a început să se mişte, iar în ultima perioadă şi-a completat lotul cu mai multe jucătoare de perspectivă, câteva componente ale lotului naţional de tineret U20. Astfel, Dinamo le-a transferat pe Alexandra Baciu, Alexandra Severin, Narcisa Verde şi Ana Maria Gîjulete, toate prezente cu naţionala la Campionatul European U19 desfăşurat în vară în Slovenia.

La formaţia bucureşteană sunt gata să debuteze şi două jucătoare aduse de curând de la Kuban Krasnodar şi Vardar Skopje (echipa secundă), de îndată ce actele vor fi întocmite. Este vorba despre interul dreapta Natalia Danshina (Rusia, 25 ani, foto), care în sezonul trecut a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei EHF cu trupa lui Evgeny Trefilov (13 goluri marcate), şi interul stânga Angela Todorovska (Macedonia, 21 de ani). ”Avem o echipă de tinere, astfel că le-am adus pe cele două jucătoare cu care să ne legăm”, a motivat Constantin Căliman, managerul echipei de handbal.

Cu această ocazie, oficialul HC Dinamo a vorbit şi despre obiectivele echipei: ”Este prea mult să ne gândim acum la promovare, suntem abia la început de drum. În primul rând, ne-am propus să formăm şi să creştem echipa, iar mai târziu ne vom propune şi accederea în Liga Naţională. În acelaşi timp, începem în paralel un nou proiect, să punem pe picioare un Centru de Copii şi Junioare pe raza sectorului 1 cu aproximativ 800 de copii”.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.