Naționala Ryde după o victorie la opt goluri în fața campioanei mondiale. România – Suedia este finala Trofeului Carpați. Asistență record la un meci de handbal jucat în țară

Redactor:
Marius Hutu
  • Publicat:
  • Actualizat:

România – Suedia este finala Trofeului Carpați din acest an, programată sâmbătă, de la ora 20:15. Prima reprezentativă a trecut de Brazilia cu 27-19, în timp ce nordicele s-au impus, după aruncările de departajare, cu 33-32 în fața Germaniei.

În prima apariție din 2015, România a arătat schimbată din multe puncte de vedere. Ca și componență a lotului au intervenit mici modificări. În schimb, prima reprezentativă s-a prezentat cu un nou selecționer, suedezul Tomas Ryde, dar și cu o nouă atitudine. Tricolorele au jucat în fața Braziliei ca la un meci oficial și au câștigat într-o manieră impresionantă.

Aproximativ 7.000 de oameni au venit să vadă naționala României, într-un decor de sărbătoare pregătit de Federația Română de Handbal, care a dat un restart din punct de vedere al imaginii. La acest capitol, echipa lui Dedu a punctat puternic, în condițiile în care a reușit să umple o sală la o partidă totuși amicală. A doua victorie, în planul imaginii, a venit în maniera de joc. În cele 3-4 zile în care Ryde abia a reușit să le cunoască pe tricolore, suedezul nu putea veni cu o revoluție din punct de vedere al jocului. Drept dovadă, a și început partida cu un prim „7” consacrat, rodat în ultimii doi ani, fără nicio schimbare importantă. În schimb, fetele au arătat extrem de montate, determinate, agresive în sensul pozitiv, chiar dacă a fost vorba de o partidă amicală. Poate că un start cu dreptul în mandatul lui Ryde era absolut necesar, în condițiile în care așteptările fanilor sunt mari, iar la ușă bate un baraj de foc pentru calificarea la Mondiale cu Serbia.

Chiar dacă a avut în față campioana mondială en-titre, România nu s-a intimidat, din contră, a dictat ritmul și a determinat adversara să joace după cum „cântă” Neagu, Ungureanu & Co. Altfel, jocul de vineri seara a arătat încă o dată că România este dependentă de Cristina Neagu, în atac, și Paula Ungureanu, între buturi. Postul de centru la HCM se pare că îi prinde bine Elizei Buceschi, care urcă frumos și la națională, Laura Popa s-ar putea să fie o soluție viabilă pentru un post deficitar la națională în ultimii ani – inter dreapta, Ada Nechita și Valentina Ardean nu arată că au trecut de granița de 30 de ani, dar tandemul Neagu – Ungureanu aduce consistență României. 

La prima impresie cu Ryde, naționala și-a atins scopul, a arătat că este pe creștere. Ținem aproape să vedem și continuarea. Următoarea apariție este sâmbătă, de la ora 20:15, în fața Suediei, în finala Trofeului Carpați.


21:35 Prima reprezentativă reușește o victorie fantastică, 27-19 cu campioana mondială, Brazilia. Tricolorele au făcut o adevărată demonstrație de forță și au condus cu autoritate din minutul 1 și până în minutul 60. Tomas Ryde a debutat încântător pe banca tehnică a naționalei. Au înscris Nechita – 7, Neagu – 6, Chintoan – 3, Popa – 2, Brădeanu – 2, Buceschi – 2, Marin – 1, Pintea – 1, Dincă – 1, Ardean – 1, Zamfir – 1.


22:23 România este dezlănțuită și ajunge la un incredibil 22-13 (min. 50) cu Brazilia. Meciul este, practic, câștigat. Finalul îi aparține unei tinere speranțe, Laura Popa („U” Cluj), care a marcat un gol de generic. 


21:15 Repriza a doua îi aparține Paulei Ungureanu, care face minuni în poarta României. Goalkepper-ul de la Baia Mare, dorită și de Buducnost Podgorica, se apropie de 50% procentaj al șuturilor apărate.


21:12 Atmosfera din tribune este senzațională. Strategia de marketing a Federației a dat roade: Sala Polivalentă este arhiplină. De fapt, avem un nou record de asistență la un meci de handbal în România, la meci sunt aproximativ 7.000 de spectatori!!!


21:04 Repriza a doua a debutat cu a doua paradă a Paulei Ungureanu la o aruncare de la 7 metri, urmată apoi de un gol înscris de Aurelia Brădeanu, primul al căpitanului României în acest joc (14-9, min. 32).


20:50 Brazilia a mai redus din diferență la sfârșitul primei reprize, dar ultimul cuvânt l-a avut tot Cristina Neagu. Cu o torpilă de la aproape 10 metri, interul stânga a stabilit rezultatul după 30 de minute: scor 13-9. Pentru România au marcat: Neagu – 5 goluri, Nechita – 4, Pintea, Dincă, Zamfir, Ardean – câte 1.


20:44 Cristina Neagu este vioara întâi a naționalei, ajungând la cota 4, după o acțiune personală de toată frumusețea. Sparge gheața și Ardean, iar România conduce campioana mondială cu 12-6 (min. 27).


Foto: Zsolt Halmagyi / Sportfoto Press


20:39 Nicoleta Dincă înscrie golul meciului de până acum. Extrema stângă a prins în săritură o pasă de peste 30 de metri trimisă de Aurelia Brădeanu și a dus din nou România la patru goluri distanță de Brazilia (scor 8-4, min. 22).


20:33 După 7 minute fără gol, Cristina Neagu reușește să înscrie un alt gol de la mare distanță (scor 6-4, min. 16). Cuplul Ryde – Burcea a început să opereze și primele modificări în echipă. Neagu joacă doar faza de atac, iar Dincă i-a luat locul Valentinei Ardean.


20:26 Diferență majoră de atitudine în taberele celor două naționale. România tratează meciul ca pe unul oficial, iar după 10 minute conduce cu 5-1. Paula Ungureanu a reușit să apere o aruncare de la 7 metri, în timp ce Neagu a reușit un prim gol de Champions League.


20:20 Început perfect de partidă pentru Ryde & Co: România – Brazilia 3-0. Ada Nechita este jucătoarea momentului, extrema de la HCM reușind 2 din cele 3 goluri. Soubak a cerut deja time-out.


20:15 România a început partida cu un „7” deja tradițional: Ungureanu – Ardean, Neagu, Brădeanu, Marin, Nechita, Pintea. De partea cealaltă, Brazilia are în teren cinci handbaliste care activează în Liga Națională: Arenhart – Do Nascimento, Cavaleiro, Rodrigues, Da Silva.


CLICK AICI PENTRU A VEDEA IMAGINI DE LA PRIMA PARTIDĂ‚ A ZILEI, SUEDIA – GERMANIA

FOTO: DAN TĂ‚UȚAN

19:44 Alexandru Dedu a declarat la Digi Sport, la Săptămâna de Handbal, că a avut 8 nume pe lista posibililor selecționeri, români și străini. „Am început cu Ulrik Wilbek, am continuat cu Krumbholz, Duenas. Apoi am stat două săptămâni cu Ambros Martin și am ajuns la Tomas Ryde”.


19:37 Suedia este prima finalistă la Trofeul Carpați, după ce a învins Germania cu 33-32, în urma aruncărilor de la 7 metri. La acest capitol, nordicele au avut nervii mai tari și au câștigat cu 6-5.


19:30 Naționala U17, pregătită de Mariana Târcă, Nadina Dumitru și Luminița Huțupan-Dinu, mai are un pas de făcut pentru calificarea la Campionatul European. Astăzi, junioarele tricolore au învins Finalnda cu 30-22. Partida decisivă este duminică, de la ora 18:00, cu Turcia.


19:26 Situație inedită pentru Trofeul Carpați. Suedia și Germania au terminat la egalitate, scor 27-27, astfel că cele două naționale trec la aruncările de la 7 metri. Germania avea 8 secunde la dispoziție pentru a egala, Jakob Vestergaard a cerut time-out, iar elevele lui au reușit imposibilul. Un punct bonus pentru antrenorul danez.


Foto: Zsolt Halmagyi / Sportfoto Press


18:58 Echilibrul persistă în partida Suedia – Germania, scor 18-18 (min. 41). În cazul în care partida se va încheia la egalitate, cele două formații vor trece la executarea aruncărilor de departajare.


Foto: Zsolt Halmagyi / Sportfoto Press


18:55 Federația Română de Handbal a anunțat pe contul oficial de Facebook că s-au vândut peste 6.000 de bilete. Așadar, partida România – Brazilia ar putea înregistra un nou record de spectatori la un meci de handbal disputat în țară, cel puțin în această eră contemporană.


18:51 În paralel cu partida Germania – Suedia, la Turda, România U17 susține primul meci de calificare la Campionatul European din Macedonia, în compania Finlandei. După primele 30 de minute, junioarele tricolore conduc cu 15-10.


Foto: Zsolt Halmagyi / Sportfoto Press

UPDATE 18:46 În primul meci din cadrul Trofeul Carpați, Suedia – Germania, după primele 30 de minute scorul este de 13-12. Ar fi de notat că jucătoarea de la CSM București, Linnea Torstensson, este una dintre cele mai bune handbaliste din tabăra Suediei. Jakob Vestergaard a început cu stângul pe banca Germaniei, 5-9 (min. 15), dar a reușit să-și readucă echipa în joc, 10-10.


Foto: Zsolt Halmagyi / Sportfoto Press


România intră oficial de vineri în era „Tomas Ryde”, debutul antrenorului suedez pe banca naționalei fiind la cel mai înalt nivel, cu campioana mondială en-titre. Noul selecționer a avut la dispoziție 3-4 zile pentru a-și cunoaște elevele, iar la partida cu Brazilia vom vedea, probabil, și câteva idei noi. România o are la dispoziție și pe Cristina Neagu, a doua handbalistă a lumii în 2014, cea în jurul căreia se va clădi naționala pentru Mondiale, dar și pentru următorii ani.

Pentru prima reprezentativă, meciul cu Brazilia este special din două motive. Pe lângă faptul că va marca debutul lui Tomas Ryde pe banca tehnică, tricolorele vor avea de înfruntat și o națională care se bazează în mare măsură pe jucătoare care activează în România la marile puteri HCM Baia Mare și CSM București. Cele două grupări „alimentează” Brazilia cu șase handbaliste (Pessoa, Da Silva, Cavaleiro, Rodrigues – CSM; Arenhart, Do Nascimento – HCM). Cu excepția Eduardei Amorim, care activează la Gyor dar care nu este la Cluj din cauza unei accidentări, sextetul din România formează și scheletul de bază al campioanei mondiale.

Trofeul Carpați marchează debutul lui Tomas Ryde la naționala României, dar și al danezului Jakob Vestergaard în fruntea Germaniei. Fostul antrenor al Oltchimului și director tehnic al CSM București a fost numit de curând în fruntea „panzerelor” și va face echipă cu fosta lui elevă, Grit Jurack, numită managerul naționalei. Interesant este faptul că la Trofeul Carpați toate cele patru naționale au în frunte selecționeri nordici: România, Suedia – antrenori suedezi; Brazilia, Germania – antrenori danezi.

Ediția din acest an a competiției se va desfășura după un sistem nou, cu semifinale și finale. Vineri sunt programate partidele Germania – Suedia (ora 18:00) și Brazilia – România (ora 20:00). Câștigătoarele vor juca în marea finală, sâmbătă, cu începere de la ora 20:15. Competiția s-a desfășurat în anii trecuți după sistemul fiecare cu fiecare, una dintre echipele invitate fiind România B. 

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Știri despre
Pe aceeași temă
WOW! Ce mișcări lascive! TOP 50 cele mai jucăușe fete care se zbenguie pe plajă
WOW! Ce mișcări lascive! TOP 50 cele mai jucăușe fete care se zbenguie pe plajă
Jobul plătit cu 14.000 de lei pentru care nu există candidaţi. Angajaţii se pot califica şi la locul de muncă
Jobul plătit cu 14.000 de lei pentru care nu există candidaţi. Angajaţii se pot califica şi la locul de muncă
Finala Champions League. Real Madrid şi Liverpool se înfruntă sâmbătă, ora 22:00
Finala Champions League. Real Madrid şi Liverpool se înfruntă sâmbătă, ora 22:00
CTP comentează gestul Irinei Begu de a arunca o rachetă în tribune: „Nu faci așa ceva!”
CTP comentează gestul Irinei Begu de a arunca o rachetă în tribune: „Nu faci așa ceva!”
Şoc total în showbiz. Alexa confirmă RELAŢIA cu Prodanca
Şoc total în showbiz. Alexa confirmă RELAŢIA cu Prodanca
SINGURUL oraș din lume situat pe două CONTINENTE! Tu știi care este?
SINGURUL oraș din lume situat pe două CONTINENTE! Tu știi care este?
Anunțul făcut de ANM! Vremea o ia razna din nou. Ne așteaptă temperaturi fără precedent în iunie
Anunțul făcut de ANM! Vremea o ia razna din nou. Ne așteaptă temperaturi fără precedent în iunie
Vladimir Putin e pe moarte! Dezvăluire şoc despre liderul de la Kremlin. Ăsta e adevărul
Vladimir Putin e pe moarte! Dezvăluire şoc despre liderul de la Kremlin. Ăsta e adevărul
La 6 săptămâni de la nuntă, a dispărut. După 68 de ani, nevasta lui a aflat adevărul
La 6 săptămâni de la nuntă, a dispărut. După 68 de ani, nevasta lui a aflat adevărul
Schimbare șocantă de look. Lana del Rey s-a îngrășat 30 de kilograme. Cum arată acum
Schimbare șocantă de look. Lana del Rey s-a îngrășat 30 de kilograme. Cum arată acum
Un model a ieșit în public cu „cel mai mic bikini printat 3D din lume”. Puţine femei au curajul ei
Un model a ieșit în public cu „cel mai mic bikini printat 3D din lume”. Puţine femei au curajul ei
Războiul din Ucraina, ziua a 94-a. 10.000 de soldaţi ruşi sunt în Lugansk. Trupele ucrainene bat în retragere. Armata rusă avansează rapid în est. Un deputat comunist rus îi cere lui Putin să pună capăt războiului din Ucraina / SUA vrea să ofere Ucrainei rachete cu rază mare de acţiune
Războiul din Ucraina, ziua a 94-a. 10.000 de soldaţi ruşi sunt în Lugansk. Trupele ucrainene bat în retragere. Armata rusă…
BANCUL ZILEI: Costel, obosit, face popas la o bătrână: Dormi cu mine sau cu Vițica?
BANCUL ZILEI: Costel, obosit, face popas la o bătrână: Dormi cu mine sau cu Vițica?
Motivul banal
pentru care un minor a lovit cu sălbăticie un alt băiat şi l-a lăsat inconştient în parc EXCLUSIV
Motivul banal pentru care un minor a lovit cu sălbăticie un alt băiat şi l-a lăsat inconştient în parc EXCLUSIV
Incident șocant la televiziunea de stat. Prezentatoarea a crezut că moare de rușine!
Incident șocant la televiziunea de stat. Prezentatoarea a crezut că moare de rușine!
Topul celor mai sexy fundulețe din showbiz! Pe ce loc se află Elena Udrea și Loredana Chivu
Topul celor mai sexy fundulețe din showbiz! Pe ce loc se află Elena Udrea și Loredana Chivu
VIDEO:Și-a dus mașina în service și a lăsat camera de bord pornită. Ce au spus mecanicii când au rămas singuri
VIDEO:Și-a dus mașina în service și a lăsat camera de bord pornită. Ce au spus mecanicii când au rămas singuri
FOTO. Fosta gimnastă Diana Bulimar, apariție seducătoare! Și-a etalat formele perfecte
FOTO. Fosta gimnastă Diana Bulimar, apariție seducătoare! Și-a etalat formele perfecte
FOTO. Adina Buzatu, topless. Apariție incitantă a vedetei!
FOTO. Adina Buzatu, topless. Apariție incitantă a vedetei!