Naţionala Mare! Tadici a convocat şase jucătoare de la HCM Baia Mare

18 sep 2013 3516 afişări Comentează şi tu Handbal
Naţionala Mare! Tadici a convocat şase jucătoare de la HCM Baia Mare

-Selecţionerul Tadici a convocat la prima reprezentativă de handbal şase jucătoare de la HCM Baia Mare după calificarea acesteia în grupele Ligii Campionilor

-Renata Ghionea (28 ani) este marea surpriză din lotul lui Tadici

HCM Baia Mare tinde să devină principala forţă a handbalului feminin din România, dar şi principala furnizoare de jucătoare la echipa naţională. Un lucru este clar, victoriile vicecampioanei României în faţa echipelor daneze Viborg şi Holstebro, în turneul de calificare pentru grupele Ligii Campionilor, au produs şi consecinţe. Gheorghe Tadici a fixat o primă acţiune de pregătire a Campionatului Mondial din Serbia (decembrie) în perioada 22-24 septembrie, iar la lot a convocat nu mai puţin de şase jucătoare din tabăra HCM-ului: Paula Ungureanu, Ada Nechita, Luciana Marin, Eliza Buceschi, Aneta Pîrvuţ şi Renata Ghionea, ultima soţia lui Valentin Ghionea, jucător de bază la naţionala masculină. Practic, se poate vorbi de un schelet al primei reprezentative. Dacă primele cinci handbaliste au mai fost în diferite ocazii convocate la lot, ultima se află în faţa unei premiere.

Cantonament 3 zile la Cheile Grădiştei
„Ghionea şi-a câştigat dreptul de a fi selecţionată la naţională. Pe lângă meciurile din campionat, am urmărit evoluţia ei la meciul cu Viborg şi a avut o contribuţie importantă la calificare. Este o jucătoare interesantă pentru atac, dar este şi o foarte bună apărătoare“, i-a făcut caracterizarea Tadici, care a chemat şase jucătoare şi de la liderul Ligii Naţionale, Corona Braşov. Pentru acţiunea de la Cheile Grădiştei, selecţionerul a convocat 23 de handbaliste din campionatul intern. Patricia Vizitiu şi Cristina Neagu, pe măsură ce va reintra la Buducnost, vor veni la următoarele acţiuni oficiale, în timp ce Oana Manea şi Talida Tolnai, sunt, la rândul lor, monitorizate şi pot fi convocate pe viitor.


Lotul româniei
Portari: Ungureanu, Nichita, Pâslaru, Dedu
Extreme: Ardean, Dincă, Nechita, Chiper, Pîrvuţ
Pivoţi: Pintea, Raţiu, Agrigoroaie
Linia de 9 metri: Brădeanu, Băbeanu, Ghionea, Marin, Buceschi, Druţu, Mihalschi, Ţăcălie, Anghelina, Perianu, Gogoriţă


 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.