Naţionala feminină de handbal a pierdut Trofeul Carpaţi în faţa Angolei! România este departe de a avea o echipă formată pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

2 iun 2019 5313 afişări Handbal
Naţionala feminină de handbal a pierdut Trofeul Carpaţi în faţa Angolei! România este departe de a avea o echipă formată pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

Naţionala feminină de handbal a terminat la egalitate cu Angola, scor 21-21, în ultimul meci al Trofeului Carpaţi, astfel că a pierdut trofeul. Selecţionata africană a învins mai clar decât România A atât Japonia, cât şi România B, motiv pentru care s-a clasat pe locul 1 la Brăila.

  • Angola continuă să fie un coşmar pentru România, după ce i-a provocat clipe amare şi la Jocurile Olimpice de la Rio. 

România are toate motivele să fie îngrijorată în perspectiva calificărilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. După Golden League, prima reprezentativă a avut un alt turneu mai degrabă nereuşit. Şi de această dată, prima reprezentativă a fost fără câteva jucătoare de bază, precum Cristina Neagu, Eliza Buceschi, Laura Chiper, Ana Maria Dragut şi Valentina Ardean-Elisei, dar şi adversarii au fost mai slabi cotaţi la nivel mondial, precum Japonia şi Angola.

În linii mari, România ar fi trebuit să fie o echipă deja formată pentru a ataca accederea la Jocurile Olimpice, având în vedere că se intră deja în ultimul an al ciclului olimpic, iar pentru absenţele din lot doar să se fie încercate alte variante. Dar după cum a arătat echipa şi mai ales finala la Trofeul Carpaţi, prima reprezentativă are în momentul de faţă doar vreo 3-4 jucătoare „bătute în cuie”. Scheletul a însemnat cu Angola, în principal, portarul Denisa Dedu şi pivotul Crina Pintea. Gabriela Perianu, Yuliya Dumanska sunt alte fete care în mod normal sunt acolo, în rest, cel puţin la această oră, nu ai putea spune că sunt alte jucătoare care te pot scoate la greu.

Cu Angola, România îi datorează Denisei Dedu în mare parte faptului că nu a pierdut. Portarul care va juca la CSM Bucureşti a făcut diferenţa în multe momente. Printre altele, a apărat trei aruncări de la 7 metri, plus alte 3-4 mingi din situaţie de unu la unu.

România a început bine cu 6-1, dar a intrat la cabine cu 9-13. Tricolorele nu au dat gol în ultimele 10 minute ale reprizei, fiind blocate practic de o apărare cinci plus unu propusă de Angola. Echipa a fost deblocată după pauză de două goluri marcate de Crina Pintea, dar Denisa Dedu a rămas jpână la final ucătoarea nr. 1 a naţionalei. Paradele ei s-au transformat şi în goluri uşoare, astfel că România a revenit şi a preluat din nou conducerea.

Echipa nu a fost însă deloc legată în atac, astfel că numărul greşelilor a fost la fel de mare ca şi paradele Denisei. În cele din urmă, România şi Angola s-a terminat 21-21. Rezultatul nu contează foarte mult în acest moment, dar jocul ar trebui să dea mult de gândit noului staff al naţionalei, Tomas Ryde şi Costică Buceschi. Altfel, nu ne rămâne decât să sperăm că Neagu va fi aptă de joc şi cât mai aprope de valoarea ei în următorul sezon.

Rezultatele înregistrate la Trofeul Carpaţi

Vineri: Angola – Japonia 26-21, România A – România B 36-28

Sâmbătă: Angola – România B 29-18, România – Japonia 28-27

Duminică: Japonia – România B 35-29, România A – Angola 21-21

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.