Moment istoric în meciul de deschidere al Campionatului Mondial de Handbal! Thomas Bach şi Hassan Moustafa i-a unit, dar Germania i-a surclasat pe coreeni

10 ian 2019 3349 afişări Handbal
Moment istoric în meciul de deschidere al Campionatului Mondial de Handbal! Thomas Bach şi Hassan Moustafa i-a unit, dar Germania i-a surclasat pe coreeni

Ediţia a 26-a a Campionatului Mondial de Handbal Masculin a debutat cu o partidă istorică, între Germania şi Coreea Unită, în cadrul Grupei A. Cele două state asiatice şi-au dat mâna şi au venit cu o selecţionată comună la turneul final din Germania şi Danemarca. Gazdele acestei întâlniri nu au ţinut însă cont de momentul politic şi au câştigat fără drept de apel, cu 30-19.

Coreea Unificată s-a „exprimat” deja prin sport la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, când a avut o echipă comună în turneul feminin de hochei pe gheaţă, iar acum scrie al doilea capitol, prin participarea sub aceluiaşi steag albastru şi alb la Campionatul Mondial de handbal masculin. Tomas Bach, preşedintele CIO, a avut un rol important la îndeplinirea acestui obiectiv, astfel că a venit la meciul de deschidere şi a stat alături de Frank-Walter Steinmeier, preşedintele federal al Germaniei, şi de preşedintele IHF, Hassan Moustafa, pentru a oferi şi mai multă greutate momentului. Evenimentul a fost pus în scenă la Berlin.

Coreea de Sud a fost cea care a obţinut dreptul de participare la Campionatul Mondial, dar autorităţile au acceptat imediat ideea unei echipe comune cu Nordul. Selecţionata asiatică a primit dreptul de a înscrie 20 de jucători pe foaia de joc, astfel că în echipă şi-au făcut loc şi patru handbalişti din Coreea de Nord, dar şi un asistent pe banca tehnică.

Unitatea coreenilor a ţinut pe teren în faţa Germaniei pentru aproximativ 15 minute, când „panzerele” au condus doar cu 8-6. Trupa lui Christian Prokop a turat însă motoarele, iar până la pauză s-a desprins decisiv, 17-10.

Primul meci, prima repriză şi primul arbitraj video

În prima repriză am avut şi primul arbitraj video de la Campionatul Mondial. Danezii Gjeding şi Hansen au solicitat proba video la o descalificare şi i-a ajutat pentru că iniţial arătaseră cartonaşul roşu unui altui jucător.

După pauză, Germania a continuat să-şi vadă de joc la ritmul setat în finalul primei reprize şi s-au desprins la 27-13 în minutul 47. Atunci a fost momentul când gazdele au spus stop, motiv pentru care coreenii au mai redus din diferenţă până la final, 19-30. Coreea Unită nu a emis pretenţii în faţa Germaniei, dar asiaticii au venit la turneul final în primul rând cu un mesaj, de pace.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.