Misterul Bulatovic! În ultimele 10 minute, Katarina a irosit patru din cele opt atacuri ale Oltchimului! Cum vi s-a părut evoluția ei?

Misterul Bulatovic! În ultimele 10 minute, Katarina a irosit patru din cele opt atacuri ale Oltchimului! Cum vi s-a părut evoluția ei?
  • Publicat:
  • Actualizat:

*Oltchim a fost calificată în finala Ligii Campionilor pentru aproximativ 50 de minute la Veszprem. Finalul de joc a fost însă halucinant, terminat în lacrimi pentru Vâlcea. Katarina Bulatovic a greșit flagrant în ultimele 10 minute. Mărturie stau faptele și cifrele

*Oamenii din handbalul românesc îi iau apărarea lui Bulatovic : „Györ și-a luat măsuri la ea”

*În ultimele 10 minute, Katarina a irosit patru din cele opt atacuri și a marcat un gol. De asemenea, a pus Györ-ul o dată pe contraatac și a avut două scăpări în defensivă  

Oltchim a dominat 100 de minute Györ în semifinalele Ligii Campionilor, dar nu a fost suficient pentru a se califica în finala competiției. S-a oprit în această fază după ce a ratat startul de la București (scor 1-6, minutul 10) și finalul de la Veszprem (2-6, ultimele 10 minute). În returul din Ungaria, campioana României a avut o prestație fabuloasă pentru aproximativ 50 de minute, astfel că în ultima parte a jocului a intrat cu un avantaj substanțial (scor 24-18). O echipă cu pretențiile Oltchimului nu avea voie să rateze calificarea într-o asemenea situație. Și totuși, o nouă minune handbalistică s-a produs, de această dată în tabăra maghiară, care a reușit să întoarcă soarta semifinalei într-o manieră la fel de spectaculoasă precum cea în care Vâlcea a controlat ostilitățile până în acel moment. Cum s-a topit calificarea „chimistelor”?

 Nu s-a pierdut pe labilitate psihică

Acea labilitate psihică a româncelor, de care ne-am lovit în atâtea rânduri la echipele naționale, nu stă în picioare ca explicație. Echipa a fost împărțită într-un mod egal: șapte jucătoare din România și șase jucătoare străine plus antrenor danez. Altele sunt explicațiile. Le-a căutat, probabil, fiecare român care a urmărit jocul, specialist sau simplu iubitor de handbal. Acel 2-6 din ultimele 10 minute sau mai bine spus scorul de 1-6 în 9 minute și 31 de secunde a stârnit un val de reacții  după meci, la televizor sau pe forumuri. Majoritatea discuțiilor au avut-o în prim-plan pe Katarina Bulatovic, diamantul formației vâlcene prin prisma performanțelor, recompensat pe măsură și la Oltchim, cu aproximativ 17.000 de euro pe lună. Jucătoarea care în tur a readus campioana României în cărțile calificării prin cele opt goluri, după ce la un moment dat Györ avea un avans de șapte goluri. Handbalista despre care s-a spus că din vară va juca la campioana Ungariei.

CE ZIC SPECIALIȘTII – Stângă: „Bulatovic a fost timorată”

Ca în orice situație de acest gen, părerile au fost pro și contra când tema de discuție s-a numit Bulatovic. Mulți au acuzat-o că nu a făcut nimic la Veszprem. Ba, mai mult, că această calificare s-a pierdut pe mâna ei. Au fost însă la fel de mulți oameni care i-au luat apărarea.

Specialiștii din handbal au avut o explicație pentru jocul mai slab al lui Bulatovic din Ungaria. „Ambros și-a luat măsuri speciale la Katarina, astfel că nu i-a mai ieșit jocul, nu a mai aruncat așa de ușor la poartă cum a făcut-o la București”, a comentat Simona Gogârlă, antrenor la CSM Ploiești. Fostul selecționer al naționalei masculine, Vasile Stângă, a susținut că muntenegreanca a jucat timorată: „Bulatovic s-a pierdut, nu ne-a mai putut scoate. Antrenorul și-a luat măsuri pentru Katarina, iar în momentul în care scăpa de o adversară, dădea de alta”. Un altfel de comentariu a avut Vlad Caba, fost antrenor secund la naționala feminină, în prezent tehnician la HC Odorhei: „Oltchim a fost prea dependentă de Bulatovic. Ea a încercat tot timpul să-și ia responsabilități, este o gură de tun, dar este și foarte indisciplinată ca joc. Și în Ungaria și-a luat multe responsabilități, nu știu însă în ce măsură, conștientă sau inconștientă”.

CE ZICE STATISTICA – 50% din atacuri, irosite de Bulatovic

Analizând strict momentul de declin al Oltchimului de la Veszprem, după ce tabela indica un incredibil 24-18 pentru Vâlcea, în minutul 50:29, cifrele îi sunt total defavorabile Katarinei Bulatovic. Până la final, Vâlcea a mai avut opt atacuri, iar în cinci interul dreapta a fost în prim-plan. Bilanțul lui Bulatovic? Un gol, două ratări, o pasă greșită și pași la un atac. În urma unei ratări, formația maghiară a scăpat pe contraatac și a înscris prin Loke pentru 24-20. Mai mult, Katarina a fost în mijlocul evenimentelor și când Györ a atacat în pozițional. La time-out, spaniolul Ambros Martin le-a cerut elevelor sale să repună rapid mingea în joc, astfel încât Bulatovic să fie prinsă în atac. În același timp, Vestergaard să nu aibă timp să facă schimbări între cele două faze ale jocului. În două rânduri, lui Martin i-a ieșit: Katarina a provocat un 7 m la 24-23 (s-a apărat în semicerc), iar în ultimul minut a scăpat-o pe Heidi Loke din marcaj, norvegianca închizând tabela (25-24).

Ambros Martin, la ultimul time-out (minutul 50): „Lăsați-o pe Bulatovic, concentrați-vă la jocul Oltchimului cu pivotul”

Comentarii pe www.prosport.ro

Dacă nu erau cele opt goluri ale lui Bulatovic la București nu ajungeam aseară (n.r. joi seara) să ne batem pentru finală. Bulatovic e formidabilă, dar orice om are și zile proaste. Nu ea a pierdut finala, ci forma proastă a interilor stânga în ultimele meciuri
Adi

Cum a jucat sau cum nu a jucat Bulatovic, măcar ea are mentalitate „sănătoasă”. Dacă mai avem 5 de Bulatovic pe teren, câștigam lejer astăzi (n.r. – joi seara).
Bogdan

Bulatovic trebuia să salveze echipa, dar s-a menajat. S-a făcut că joacă. Uitați-vă din nou la înregistrarea jocului, restul nu mai contează
baia.mare

Fără Bulatovic ne-am fi calificat în finală. Patricia Vizitiu și-ar fi dat viața pe teren. Lui Bulatovic nici nu i-a păsat, parcă dormea
un mare fan handbal

Bulatovic a fost catastrofa echipei, ea a ratat calificarea, a jucat de parcă voit greșea la toate fazele, și în apărare, și în atac. În atac îi era frică să tragă la poartă, făcea pași, băga echipa în prepasiv tot timpul
dudelgeorgel

PE FACEBOOK

Meiroșu: „Am muncit și mă doare”
De obicei scumpă la vorbe, Adina Meiroșu s-a descărcat la final pe pagina sa de facebook.
„N-a fost nici ăsta anul nostru. Scriu rar aici, dar chiar am simțit nevoia s-o fac. Am muncit mult și mă doare.Voiam doar să spun că am colege minunate, valoroase, muncitoare, sufletiste, frumoase, deștepte, profesioniste și luptătoare. Felicitări, dragele mele! N-am avut șansă să jucăm din nou cu trofeul pe masă, dar am jucat mereu cu inima”.

Vizitiu: „Capul sus! Vă iubesc”
Patricia Vizitiu le-a scris fostelor sale colege de la Oltchimun un mesaj pe pagina Adinei Meiroșu. „Vă iubesc, capul sus! S-a văzut că v-ați dorit din toată inima. Of, vă pup nebunele mele. (…) V-a lipsit norocul și îmi pare rău, mi-ar fi plăcut să fiu cu voi. Tot respectul pentru munca depusă”, a sunat mesajul actualei jucătoare de la Uskudar (Turcia).

Gațu: „Dumnezeu ne bate pentru că l-am omorât pe Ceaușescu”

Într-o declarație acordată pentru www.adevarul.ro, președintele Federației Române de Handbal, Cristian Gațu, a găsit o explicație inedită pentru ratarea calificării în finală. Îmi ling rănile după returul cu Györ, nici acum nu mă pot dezmetici. Am pierdut calificarea pentru că noi românii suntem labili psihic. Dumnzeu ne bate pentru că l-am omorât pe Ceaușescu”. 

SEMIFINALA Krim – Larvik, azi, de la 21:30

Györ își va cunoaște în această seară adversara din finala Ligii Campionilor la handbal feminin. În Slovenia, de la ora 21:30 (în direct pe Digisport 2), va avea loc manșa retur a seminfinalei secunde. Krim Ljubljana pornește cu un avantaj de două goluri în partida cu gruparea norvegiană Larvik, după ce în tur s-a impus cu 24-22.

LA INDIGO – Rugbiștii, cădere similară în 2011

Eșecul în stil „românesc” al Oltchimului survine la doi ani după ce naționala de rugby s-a predat în același stil, pe final, scăpând un rezultat mare printre degete. La Cupa Mondială din Noua Zeelandă (2011), în meciul de debut, Tincu și colegii lui conduceau cu 10 minute înainte de final reprezentativa Scoției, scor 24-21. În ultimele cinci minute, „Ciulinii” au întors soarta confruntării, înscriind două eseuri.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din buletin
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din buletin
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele