Minaur Baia Mare a transferat unul dintre cei mai promiţători jucători din noul val al handbalului românesc!

3 iul 2019 1756 afişări Handbal
Minaur Baia Mare a transferat unul dintre cei mai promiţători jucători din noul val al handbalului românesc!

Andrei Iosif Buzle este jucătorul echipei CS Minaur pentru următoarele trei sezoane, a anunţat clubul pe site-ul oficial. Jucătorul în vârstă de 20 de ani s-a pregătit în ultimii 2 ani la FC Barcelona, pentru care a şi evoluat câteva meciuri la prima echipă în Liga Asobal. El poate evolua atât centru, cât şi inter stânga şi a apucat să debuteze şi la prima reprezentativă.

Andrei Buzle a plecat în handbal din Sânnicolau Mare, unde a fost pregătit de Marius Gîrboni. A ajuns la Centrul Naţional de Excelenţă de la Sighişoara. În 2016, a câştigat cu România turneul din Georgia (din cadrul  Campionatului Eruopean) şi a ajuns la Under 21, unde a fost promovat de Ovidiu Mihăilă.

La 18 ani, Buzle a debutat în naţionala mare, într-un meci cu Polonia, din preliminariile CE 2018. A ajuns mai apoi la FC Barcelona, acolo unde s-a pregătit şi a jucat timp de doi ani

  • Xavier Pascual, antrenorul Barcelonei , despre Andrei Buzle: “Are nişte calităţi fizice foarte bune. Este un conducător de joc inteligent. El trebuie să muncească foarte mult şi să fie atent la jocul tactic, care este unul foarte complex. Viitorul lui este muncă, muncă şi iar muncă”.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.