Mesaj radical al unui oficial FRH: „Vreau curățenie în handbal”. Cine pe cine vânează. Culisele unui conflict intern

Autor: Marius Hutu Publicat: 24 Feb. 2015, 17:31 Actualizat: 25 Feb. 2015, 10:33 Handbal
Mesaj radical al unui oficial FRH: „Vreau curățenie în handbal”. Cine pe cine vânează. Culisele unui conflict intern

Daniel Georgescu, vicepreședintele FR de Handbal, a decis să facă dezvăluiri incendiare din interiorul unui sistem pe care îl consideră bolnav, chiar dacă a trecut doar un an de când s-a schimbat toată conducerea: șef de federație, secretar general, președinți de Comisii, membri ai Consiliului de Administrație. Acuzele se îndreaptă către Comisia Centrală de Arbitri, condusă de Alin Cârligeanu. Din alte direcții, Georgescu este acuzat că ar avea interese, în primul rând cu Dinamo, club în care a fost președinte, dar de la care susține că s-a retras oficial.

Daniel Georgescu a rupt tăcerea tocmai după jocuri în care a considerat că Dinamo a fost defavorizată în Liga Națională și în Cupa României. Zilele trecute, vicepreședintele FRH a avut câteva apariții în presă, în care a lansat primele atacuri, în special la adresa lui Alin Cârligeanu.

Marți, oficialul a venit și cu un „dosar”, prin care a dorit să arate opiniei publice câteva aspecte din culisele arbitrajului românesc. Cu această ocazie, Georgescu a dat exemple meciuri în care a fost implicată Dinamo. „Deocamdată vorbesc doar de Dinamo, pentru că am fost direct implicat. Voi veni însă și cu alte dezvăluiri”, a susținut Georgescu.

Din start, ProSport ține să precizeze că nu este nicio campanie de presă dusă împotriva arbitrajului românesc, împotriva lui Alin Cârligeanu, împotriva Federației, motiv pentru care nu trage nicio concluzie, ci doar a cerut opinia părților implicate. Vicepreședintele FRH a explicat de a început să vorbească: „Pentru început, am spus toate lucrurile conducerii FRH, nu am ieșit în presă. Numai că nu au luat nicio măsură, astfel că le-am spus, inclusiv președintelui Alexandru Dedu, că duc acest război și în presă. Reprezint niște oameni care m-au ales, mai exact 69 de oameni, și vreau curățenie! Nu am nimic personal cu Alin Cârligeanu, dar din punctul meu de vedere trage handbalul în jos”.

„Dacă ar fost în aceeași barcă cu Alin Cârligeanu și ar fi avut niște arbitraje favorabile, ar mai fi vrut să-l dea jos?„, susține o sursă ProSport.  „Eu am venit cu soluții concrete de fiecare dată și am cerut să le discutăm. Cu ce a venit domnul vicepreședinte? Din contră, nu știu ce a făcut dânsul în handbalul masculin când Dedu a fost pe patul de spital?”, a venit și replica lui Alin Cârligeanu la faptul că Georgescu cere înlocuirea lui.

UPDATE: Daniel Georgescu a venit cu o contra-replică la afirmația președintelui CCA: „Dacă domnul Cârligeanu nu știe, în acea perioadă am fost în Austria pentru a-l aduce pe Petkovic la negocieri, atunci se căuta selecționer pentru națională. L-am dus la Sighișoara, la discuții cu președintele, totul pe banii mei, nu ai Federației. Tot în acea perioadă, i-am adus osul în România lui Alexandru Dedu. Dacă vrea, îi dau toată agenda în detaliu”.

Noi acuzații făcute de Daniel Georgescu la adresa Comisiei Centrale de Arbitri și răspunsurile lui Alin Cârligeanu

  • Acuzație vicepreședinte FRH: „La începutul returului, Comisia de Arbitri a cerut informativ cluburilor câte două cupluri de arbitri, pe care ar dori să le recuze. Statutul a fost încălcat grav. După patru etape, Dunărea Călărași s-a trezit la un meci cu un cuplu recuzat (n.r. –  Mârza / Nedelea)”. Cei doi arbitru au condus meciul Dunărea Călărași – CSM București, scor 19-22. Răspuns șef CCA: „Este o minciună sfruntată. Îl voi aduce pe selecționerul Aihan Omer ca martor, am și o corespondență în acest sens. Din cauză că multe cluburi s-au temut să recuze, nu au trimis niciun nume. Altele am mai dat câte un nume, cu speranța că mai trag un glonț”.
  • Acuzație vicepreședinte FRH: „Un arbitru care a făcut praf meciul Dinamo – Moreni la juniori I, în tur, a fost suspendat. Cine credeți că a fost delegat ca arbitru la retur? Ghiciți voi!”.
  • Acuzație vicepreședinte FRH: „Comisia Centrală de Arbitri a organizat o mare masă, de șpriț, pe 4 decembrie, deși la respectiva dată a fost etapă în Liga Națională de handbal masculin. S-a făcut pe 4 decembrie pentru că așa s-a vrut, deși putea fi amânată cu o 1-2 zile. Nu a fost delegat decât un singur cuplu internațional în acea rundă (n.r. Harabagiu / Stănescu la partida Poli –  Dinamo, scor 27-31). Rezultatul? Două meciuri au fost stricate de arbitri, iar un cuplu a fost suspendat. Pentru ce avem arbitri internaționali, unde este respectul față de competiție?”.  Răspuns șef CCA: „Ne-am întâlnit atunci pentru a pune la cale lansarea unui program de mentorat. Harabagiu și Stănescu l-a informat de domnul Georgescu de această acțiune, nu a fost ceva pe ascuns. Apoi, Sorin Dinu nu a putut participa, având un caz de avocatură prin țară, Stoia / Florescu  au fost în avion la acea dată. Au participat Stark – Ștefan, Manea – Iliescu, jumătatea din cuplul lui Dinu, Năstase / Stancu, membri ai Comsiiei și secretarul general al FRH”.
  • Acuzație vicepreședinte FRH: „La partida din tur Tg Jiu – Dinamo a fost delegată o brigadă fără niciun joc în Liga Națională (Cruceru / Rădulescu). Înseamnă că Dinamo este cobai. Culmea, unul dintre arbitri a făcut junioratul la Tg. Jiu. Cam mare coincidența cu ce s-a întâmplat la Călărași – Dinamo (n.r. arbitrul Melencu a făcut junioratul la Călărași). Până în minutul 25, aceștia au fluierat într-o singură direcție, până când observatorul Nica le-a atras atenția. Știți ce s-a întâmplat ulterior? Au dat mai multe decizii pentru Dinamo, pe care nici eu nu le-aș fi fluierat”. Răspuns șef CCA: „Acest cuplu a fost propus de unii din colegii mei, n-am să dau numele, dar eu mi-am asumat această delegare după ce i-am sunat și i-am întrebat dacă sunt în stare să conducă un astfel de meci. Au spus că da, nici unul nu mi-a spus că a jucat la juniorii din Tg. Jiu. După meci mi-au spus că totul a fost OK, numai că ne-au mințit, ei au și fost suspendați”.
  • Acuzație vicepreședinte FRH: „Ieri m-a sunat un arbitru și mi-a spus că nu se regăsește între cei cu probleme și nu i se pare normal ca toată breasla să fie catadicsită ca fiind hoață. I-am răspuns că nu au un președinte care să le apere interesele. După un meci, un arbitru a îndrăznit să facă raport pentru că a fost jignit de un conducător. Membrii de la Comisia de Disciplină au clasat însă acel dosar pentru că nu ar fi prezentat bonitate. Au ajuns la această concluzie după ce a primit calificativ satisfăcător”. Răspuns șef CCA: „A fost o decizie a Comisie de Discipline, nu o puteam noi influența. Dar am avut discuții pe aceste teme cu colegii de la Disciplină, să mai apeleze și la noi când au astfel de dovezi. Nu m-am plâns însă niciodată în presă când a fost o problemă internă între Comisii”.
  • Acuzație vicepreședinte FRH: „Eu am decis să se vorbesc pentru că astfel de lucruri se întâmplă nu numai la senori, ci și la juniori. Acolo lucrurile sunt și mai grave. De asta se întâmplă lucruri precum cele de anul trecut, când arbitrii au fost alergați la turnee semifinale, finale. Nu știu care dintre mine și Alin Cârligeanu a fost alergat de Tadici pe teren  Cum ne creștem noi copiii într-un astfel de mediu? Aici e dureros!”. Răspuns șef CCA: „A fost un incident regretabil pentru ambele părți. Eu m-am ferit pentru a nu da peste mine, dânsul și-a cerut scuze ulterior. Practic noi suntem și amici, am colaborat de fiecare dată și în Consiliul de Administrație”.

Din tot acest tablou nu trebuie omise și alte aspecte, lucruri care i se reproșează de această dată lui Daniel Georgescu: faptul că toate reacțiile vin după niște meciuri ale lui Dinamo, că ar vrea să îl impună pe Vasile Pavel în Comisia de Arbitri, că practică un șantaj, că prezintă doar fața „urâtă” a fenomenului – arbitrajul, iar partea de performanță a lăsat-o într-un plan secund.

Răspunsurile vicepreședintelui FRH la acuzația că îl vrea pe Vasile Pavel la „Arbitri”:

  • „Eu l-am propus pe Radu Voina, dar președintele FR de Handbal poate nominaliza pe orice dorește. Comisia de Arbitri este compusă din 5 membri. Chiar dacă îl impuneam pe Vasile Pavel, așa cum sunt acuzat, cum să bată alți patru membri ai Comisiei. Ori Vasile Pavel ar fi prea tare, ori ceilalți patru ar fi prea slabi. Nu știu unde era influența lui Georgescu”.

Războiul dintre Daniel Georgescu și Alin Cârligeanu este de fapt între două persoane oficiale ale Federației Române de Handbal. Alexandru Dedu, șeful FRH, a declarat: „Acest scandal nu face bine nimănui, iar tabloidizarea fenomenului sportiv duce la dispariția lui. Eu sunt președintele tuturor cluburilor din România, nu se pot lua decizii radicale în timpul campionatului. Din contră, toți ar trebui să lucrăm constructiv. Eu i-am cerut probe domnului Georgescu, nu pot să mă bazez doar pe vorbe. Ar însemna ca la orice vorbă să schimb antrenorii echipelor naționale și toți membrii Comisiilor”. 

Cum se va termina acest conflict, greu de presupus. Cert este că niciun personaj care s-a „răsculat” împotriva majorității nu a sfârșit-o bine, din contră a fost eliminat de sistem. 

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 

Autor: Marius Hutu Publicat: 24 Feb. 2015, 17:31 Actualizat: 25 Feb. 2015, 10:33 Handbal
Pe aceeași temă
TOP 30 - Vedetele noastre cu
TOP 30 - Vedetele noastre cu "rușinea" pe afară. Unele nici măcar nu au lenjerie intimă
„Bitanu'“: fabuloasa poveste a baronului PNL de Teleorman - huligan, agitator şi primar incompatibil, avansat ca demnitar
„Bitanu'“: fabuloasa poveste a baronului PNL de Teleorman - huligan, agitator şi primar incompatibil, avansat ca demnitar
DOLIU in politica din Romania! A MURIT! Dancila il PLANGE...
DOLIU in politica din Romania! A MURIT! Dancila il PLANGE...
A murit Marie Fredriksson, solista trupei Roxette
A murit Marie Fredriksson, solista trupei Roxette
Era „fratele geaman” al lui Gardos si mai talentat decat Bicfalvi, dar acum lucreaza intr-o fabrica din Germania
Era „fratele geaman” al lui Gardos si mai talentat decat Bicfalvi, dar acum lucreaza intr-o fabrica din Germania
Imagini de la cea mai exclusivistă orgie din lume! Așa arată femeile care satisfac cei mai bogați oameni ai planetei
Imagini de la cea mai exclusivistă orgie din lume! Așa arată femeile care satisfac cei mai bogați oameni ai planetei
Mașină cu un kilometraj record. Care este SINGURA piesă înlocuită la aproape UN MILION de km parcurși?
Mașină cu un kilometraj record. Care este SINGURA piesă înlocuită la aproape UN MILION de km parcurși?
Spionul MI6 Christopher Steele avea o relaţie „personală” cu Ivanka Trump
Spionul MI6 Christopher Steele avea o relaţie „personală” cu Ivanka Trump
ULTIMĂ ORĂ: Unul dintre cei mai cunoscuţi şi puternici bancheri a MURIT. Ce s-a întâmplat
ULTIMĂ ORĂ: Unul dintre cei mai cunoscuţi şi puternici bancheri a MURIT. Ce s-a întâmplat
ATENŢIE, bărbaţi! Dacă FEMEIA ta face asta frecvent este CLAR că te înşală cu altul
ATENŢIE, bărbaţi! Dacă FEMEIA ta face asta frecvent este CLAR că te înşală cu altul
Alimentul folosit de toţi românii al cărui preţ a EXPLODAT total peste noapte, fix înainte de Crăciun
Alimentul folosit de toţi românii al cărui preţ a EXPLODAT total peste noapte, fix înainte de Crăciun
VIDEO | Moment ŞOCANT în direct la TV. Camerele au surprins totul:
VIDEO | Moment ŞOCANT în direct la TV. Camerele au surprins totul: "M-ai violat, m-ai făcut de ruşine!"
Decizie fără precedent a premierului Orban! Lovitură pentru Dragnea: Va fi desfiinţat
Decizie fără precedent a premierului Orban! Lovitură pentru Dragnea: Va fi desfiinţat
Cum a apărut soția lui Pepe, pe o stradă în Barcelona! FOTO Oamenii au crezut că nu văd bine
Cum a apărut soția lui Pepe, pe o stradă în Barcelona! FOTO Oamenii au crezut că nu văd bine
Tricou revoltător, retras de pe un site de shopping. Mesajul de neimaginat te face să chemi poliţia pe loc!
Tricou revoltător, retras de pe un site de shopping. Mesajul de neimaginat te face să chemi poliţia pe loc!
Catalin Botezatu e RAU! RAVASITOR: Doar Dumnezeu ma poate SALVA! Oamenii au inceput sa planga...
Catalin Botezatu e RAU! RAVASITOR: Doar Dumnezeu ma poate SALVA! Oamenii au inceput sa planga...
Răspunsul genial dat de un taximetrist din București după ce un client i-a cerut o șaorma pe aplicație
Răspunsul genial dat de un taximetrist din București după ce un client i-a cerut o șaorma pe aplicație
Detaliul BIZAR care apare într-un clip video cu Mike Tyson din 1995. Este aceasta dovada clară că este posibilă călătoria în timp? [VIDEO]
Detaliul BIZAR care apare într-un clip video cu Mike Tyson din 1995. Este aceasta dovada clară că este posibilă călătoria ...
Locatarii unui bloc au simţit miros, iar când au ieşit la balcon au rămas perplecşi. Este ULUITOR ce făcea un vecin, în spate | FOTO
Locatarii unui bloc au simţit miros, iar când au ieşit la balcon au rămas perplecşi. Este ULUITOR ce făcea un vecin, ...
Becali, dezlănţuit! Discurs umilitor la adresa lui Dan Petrescu şi a CFR-ului.
Becali, dezlănţuit! Discurs umilitor la adresa lui Dan Petrescu şi a CFR-ului. "Eu l-am sunat şi i-am zis asta..." Cum ...
Carmen de la Sălciua este însărcinată! Culiță Sterp a dat-o de gol
Carmen de la Sălciua este însărcinată! Culiță Sterp a dat-o de gol
Doliu enorm in lumea muzicala! S-a stins din viata dupa lupta cu o boala crunta
Doliu enorm in lumea muzicala! S-a stins din viata dupa lupta cu o boala crunta
A spart toate audientele! A pozat in sanii goi, la 45 de ani! Vedeta a avut curaj mult. Arata fenomenal
A spart toate audientele! A pozat in sanii goi, la 45 de ani! Vedeta a avut curaj mult. Arata fenomenal
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta acum 20 de ani
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat fetiţa care a ridicat România în picioare. O mai recunoşti? Cum arăta ...
Concept SUV ARO CARPATIC: off-roaderul românesc n-a arătat niciodată atât de bine – GALERIE FOTO
Concept SUV ARO CARPATIC: off-roaderul românesc n-a arătat niciodată atât de bine – GALERIE FOTO
FOTO HOT. Cum arată corpul Andreei Bălan, la 35 de ani, după două sarcini! În trecut poza goală complet în Playboy, acum s-a lăsat fotografiată aşa
FOTO HOT. Cum arată corpul Andreei Bălan, la 35 de ani, după două sarcini! În trecut poza goală complet în Playboy, ...
Corina Bud încinge internetul! S-a lăsat fotografiată goală-pușcă. Arată fenomenal la 39 de ani FOTO
Corina Bud încinge internetul! S-a lăsat fotografiată goală-pușcă. Arată fenomenal la 39 de ani FOTO
HOROSCOP RUNE pentru săptămâna 9-15 decembrie, cu Mihai Voropchievici. Gemenii se vor bucura foarte mult
HOROSCOP RUNE pentru săptămâna 9-15 decembrie, cu Mihai Voropchievici. Gemenii se vor bucura foarte mult
Horoscop Zodia Pești 12 Decembrie 2019
Horoscop Zodia Pești 12 Decembrie 2019
Motivul real pentru care femeile trimit partenerilor fotografii nud
Motivul real pentru care femeile trimit partenerilor fotografii nud