Mărturii din vestiarul HCM Baia Mare! Salarii neplătite, jucătoare ameninţate că sunt date afară din case şi stres continuu. De ce nu s-a destrămat echipa şi dezgustul lăsat de cazul „Paula Ungureanu”

29 mar 2016 18334 afişări Handbal
Mărturii din vestiarul HCM Baia Mare! Salarii neplătite, jucătoare ameninţate că sunt date afară din case şi stres continuu. De ce nu s-a destrămat echipa şi dezgustul lăsat de cazul „Paula Ungureanu”
  • HCM Baia Mare se pregăteşte de unul dintre cele mai importante jocuri din istoria clubului, partida cu Buducnost din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Jocul tur se desfăşoară sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 14:00, iar acesta ar trebui să fie un motiv de sărbătoare pentru toată lumea. Dar cui îi mai arde de sărbătoare? Situaţia la echipă este mai mult decât încordată, iar în afara terenului jucătoarele trăiesc un adevărat calvar.

Toată starea de tensiune are la bază problemele financiare ale clubului, care au devenit destul de profunde după ce DNA a „intrat” la HCM în toamna anului trecut. Nici atunci, plata salariilor nu era la zi, doar că la nivelul clubului exista o mai mare siguranţă. De atunci însă, Baia Mare handbalistică a început să se scufunde şi a ajuns astăzi să-şi pună chiar problema existenţei.

Echipa feminină a rezistat la un nivel optim de performanţă, dovada vie fiind calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, doar pentru faptul că nicio jucătoare nu a plecat. Din contră, toate au rămas pe loc, în speranţa că lucrurile vor avea în final o rezolvare. Au primit în schimb doar minciuni, salariile restante s-au înmulţit, iar pe acest fond de lucru, absolut normal, fetele au început să-şi caute de lucru în altă parte, începând din vară.

  • „În momentul de faţă nu ştiu dacă mai este vreo fată care şi-ar dori să continue din vară la HCM Baia Mare. Trăim într-un stres continuu, suntem înjurate, ameninţate că suntem date afară din case pentru că nu s-au plătit chiriile, ba chiar unele au fost nevoite să se mute prin vecini. Spre exemplu, Pineau a fost nevoită să se mute de unde stătea, de când s-a întors de la Campionatul Mondial. Nu ne spune nimeni nimic. Lumea are impresia că avem nu ştiu ce buget, că suntem cu banii la zi, dar noi nu ne-am mai luat salariile de 3,4, chiar 5 luni!”, este mărturia terifiantă a unei handbaliste de la HCM Baia Mare.

În ciuda tuturor acestor probleme majore, echipa a reuşit totuşi să rămână unită până în acest moment. „Atmosfera în cadrul lotului este foarte bună, dar a fost ceva care ne-a revoltat dincolo de problema banilor, a situaţiei de incertitudine. Faptul că nimeni nu i-a luat apărarea Paulei Ungureanu! La meciul cu Corona Braşov toate am jucat prost, echipa a pierdut acel meci, nu ea! Paula este un monument al handbalului românesc, a contribuit la atâtea rezultate notabile ale echipei Baia Mare şi ale naţionalei, a pus umărul la primul titlu din istoria clubului, iar acum a ajuns să fie huiduită. Urât! Până să vină Paula la HCM, cu Valentina Ardean şi Ada Nechita, cine a auzit de această echipă? Era doar un club de jumătatea clasamentului în România. Este o fată cu bun simţ şi n-ar face rău nimănui. Ea, de altfel, nici nu se bagă în discuţii, o interesează doar familia şi handbalul. Este revoltător pentru noi că suporterii au ajuns să o huiduie după câte a făcut pentru handbalul românesc, dar mai ales pentru HCM Baia Mare”, a susţinut jucătoarea.

Echipa a rămas compactă pentru jocurile cu Buducnost Podgorica, deţinătoarea Ligii Campionilor. „Puteam foarte uşor să depunem memorii de mult timp, iar astăzi poate că n-am mai fi vorbit despre aceste jocuri. Dar n-am făcut-o, am rămas să ne antrenăm în continuare, să jucăm pentru Baia Mare, pentru noi, să ne pregătim pentru Jocurile Olimpice”, a mai spus sursa ProSport. De altfel, acest nou obiectiv apărut pentru 10-12 handbaliste după turneele preolimpice este şi garanţia că echipa va supravieţui şi în următoarele săptămâni, chiar şi în batjocura celor care au făcut promisiuni. Şi a unei replici pe măsură pe care o vor da echipei Buducnost!

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.