Maria Torok Duca: "“Dacă eu n-am reuşit, sper ca fetele să câştige Liga Campionilor”

6 ian 2011 161 afişări Comentează şi tu Handbal
Maria Torok Duca: "“Dacă eu n-am reuşit, sper ca fetele să câştige Liga Campionilor” Maria Torok Duca: "“Dacă eu n-am reuşit, sper ca fetele să câştige Liga Campionilor”

Bună cunoscătoare a limbii maghiare, Maria Torok Duca a fostcooptată în stafful tehnic al Oltchimului ca secund, având sarcinade a înlesni comunicarea dintre antrenorul ungur Peter Kovacs şijucătoare.

"Este o onoare pentru mine să fiu din nou alături defete, voi încerc să ajut şi eu la echipă cu ce pot. Pe fete lecunosc, nu este o problemă, pe unele le-am antrenat şi când am fostla echipa mare, dar şi la nivel de junioare. Doar pe Ozel nu ocunoşteam personal, acum am vorbit pentru prima dată cu ea. Le-amşi spus fetelelor, dacă eu n-am izbutit ca jucătoare să câştig LigaCampionilor, sper ca ele să reuşească în acest an, chiar dacă,realistic vorbind, ne aşteaptă meciuri de foc. Am vorbit mult şi cuantrenorul principal Peter Kovacs, este un om de mare caracter,bine intenţionat, sper ca eu să-l ajut să se facă mai bineînţeles" a spus Mori.

Devenită recent cetăţean de onoare al oraşului Rm. Vâlcea,tehniciana îşi va continua în paralel cu activitatea la CS Oltchimşi munca la Centrul Naţional de Excelenţă.

Duca a mai fost antrenoare a Oltchimului în perioada 01 Octombrie2004 - 06 Februarie 2005 ca principal şi secund în perioada 26Decembrie 2003 - 30 Iunie 2004. Ca jucătoare, Mori a contribuitdecisiv la câştigarea de către Oltchim a două cupe europene IHF (în 1984 şi 1989), o Supercupă a Europei(1984) precum şi a treititluri de campioană a României (1989, 1990 şi 1994) şi a două cupeale României (1990 şi 1994).


Adi Georgescu, Rm. Vâlcea

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.