Măgura Cisnădie a transferat o handbalistă de la Larvik şi doi dintre cei mai buni interi ai Ligii Naţionale. Weber: ”Vrem să aducem cât mai multe puncte României”

5 iun 2018 5509 afişări Handbal
Măgura Cisnădie a transferat o handbalistă de la Larvik şi doi dintre cei mai buni interi ai Ligii Naţionale. Weber: ”Vrem să aducem cât mai multe puncte României” Foto: Remus BADEA / MEDIAFAX

Măgura Cisnădie, revelaţia ultimului sezon în Liga Naţională de handbal feminin – locul 3 la sfârşitul celor 26 de etape în al treilea an competiţional pe prima scenă -, şi-a conturat deja echipa pentru sezonul următor. Pentru debutul în cupele europene, echipa antrenată de Alexandru Weber a efectuat patru achiziţii importante.

Pentru linia de 9 metri, Măgura a transferat două jucătoare care pot face diferenţa de la distanţă, este vorba despre Jasna Toskovic (CSM Roman, inter dreapta) şi Alexandra Andrei (CSM Slatina, inter stânga). La nivelul liniei de semicerc, echipa s-a întărit cu pivotul Alexandra Iovănescu, jucătoare în ultimele sezoane la CSM Roman. Din afara ţării a fost transferată o jucătoare de la Larvik, este vorba despre portarul brazilian Dias Moreschi, care a şi jucat în Liga Campionilor în ultimul sezon. În schimb, reprezentanta Sibiului s-a despărţit de Ivana Bozovic şi Dragica Tatalovic, ultima ajunsă la Corona Braşov.

”În principiu, am încheiat campania de achiziţii. Doar dacă apare ceva care să ne ajute, mai este o portiţă deschisă. Ne dorim să ţinem echipa sus cât mai mulţi ani. Sunt convins că nu ne vom face de râs în cupele europene şi ne-am propus să aducem cât mai multe puncte României, astfel încât în viitorul apropiat să avem două echipe în Liga Campionilor, fără a mai solicita wildcard sau să jucăm preliminarii”, ne-a declarat antrenorul Alexandru Weber.

Măgura Cisnădie va juca în Cupa EHF, după ce a câştigat în premieră o medalie în Liga Naţională. Ascensiunea echipei sibiene este fulminantă, având în vedere că a ajuns pe podium după numai 4 ani de la înfiinţare! Multe echipe aşteaptă şi câţiva ani pentru a ajunge în cupele europene. ”Până acum suntem singura echipă din liga secundă care a promovat vreodată la un turneu de baraj. Apoi, ne-am dorit foarte mult să urcăm în clasament, după primele două sezoane în care am acumulat experienţă la nivelul Ligii Naţionale. La începutul sezonului am avut ca obiectiv o clasare pe locurile 2-6, dar ne-am dorit să fim cât mai sus. Au lipsit 15 secunde pentru a fi chiar locul 2, dar şi locul 3 este onorant pentru noi, îl primim cu plăcere, mulţi îl aşteaptă de mulţi ani. În ultimul sezon, am pierdut doar două meciuri la Cisnădie, cu Vâlcea şi cu CSM Bucureşti. Iar în deplasare am avut al doilea punctaj, am câştigat 8 meciuri. Am jucat şi în deplasare la fel de bine ca şi acasă. Măgura Cisnădie este o formaţie disciplinată, care nu se bazează pe o singură jucătoare, avem o echipă completă”, a explicat Alexandru Weber reţeta echipei sibiene în ultimul sezon.

De remarcat faptul că Măgura Cisnădie a avut în lot nu mai puţin de patru jucătoare din Brazilia, în frunte cu Deonise Fachinello şi Mariana Costa, dar şi alte jucă-toare cu mare experienţă în Liga Naţională, precum Ada Moldovan, Roxana Gatzel, Oana Apetrei şi Daniela Crap.

Pentru anul competiţional 2018-2019, Măgura îşi propune acelaşi obiectiv, o clasare pe locurile 2-6, dar şi o calificare în grupele Cupei EHF.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.