Măgura Cisnădie a dus o campanie „agresivă” de achiziţii. Calificată în cupele europene pentru al doilea an consecutiv, trupa lui Alexandru Weber a perfectat deja nouă transferuri

22 mai 2019 4317 afişări Handbal
Măgura Cisnădie a dus o campanie „agresivă” de achiziţii. Calificată în cupele europene pentru al doilea an consecutiv, trupa lui Alexandru Weber a perfectat deja nouă transferuri

Măgura Cisnădie a terminat pe locul 4 sezonul 2018-2019 al Ligii Naţionale de handbal feminin, astfel că s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în cupele europene. Echipa antrenată de Alexandru Weber a efectuat nu mai puţin de nouă transferuri pentru următorul sezon, iar ambiţiile rămân la fel de mari pentru micuţa localitate sibiană, precum au fost şi în ultimii 2 ani.

Măgura Cisnădie a devenit o echipă de prim-plan în Liga Naţională şi îşi doreşte să rămână la un nivel ridicat şi în anii ce vor veni. „Am reuşit să ne menţinem sus în sezonul recent încheiat. Am ajuns în premieră în grupele Cupei EHF, am jucat Final Four în Cupa României şi ne-am clasat pe locul 4, la un punct de podium, în condiţiile în care am avut probleme de lot în acest sezon. A fost un sezon greu, pe care l-am dus în 8-9 jucătoare pe trei fronturi”, ne-a declarat Alexandru Weber, antrenorul sub comanda căruia Măgura Cisnădie a şi promovat din liga secundă.

Pentru un lot mult mai bine acoperit pe posturi pentru sezonul următor, Măgura a efectuat deja nouă transferuri. Câteva jucătoare sunt interesante. Alexandru Weber a avut mână liberă la achiziţii, astfel că a adus jucătoare pentru aproape fiecare post în parte.

Astfel, la linia de 9 metri, Cisnădie a transferat nu mai puţin de patru jucătoare. Prin prisma palmaresului, Adriana Ţăcălie- Crăciun (Fleury) pare a fi cea mai importantă. Pentru postul de inter dreapta-centru a fost transferată Tamara Smbatian (Kozalin), o jucătoare din Ucraina de 24 de ani, care a urcat mult în evoluţii în campionatul Poloniei. De altfel, ea a şi cucerit medalia de bronz în acest sezon. Pentru inter stânga a mai fost achiziţionată Anastacio Jaqueline (Maccabi), jucătoare cu 39 de selecţii în naţionala Braziliei. Ea a mai trecut în carieră pe la Bietigheim şi Dinamo Volgograd. „Careul” a fost completat cu Valentina Panici, „argintul viu” al echipei HC Zalău în ultimele 2-3 sezoane.

Pe postul de pivot a fost adusă Cristina Nan, campioană cu CSM Bucureşti mai mulţi ani. Jucătoarea vine de la Gloria Buzău, unde a crescut mult în evoluţii în ultima perioadă. Tot de la Gloria vin şi două extreme, este vorba despre surorile, Mădălina şi Diana Predoi. În extrema dreaptă a mai fost adusă Dijana Ujkic de la Buducnost! Lista achiziţiilor o mai cuprinde pe Andreea Stângă (HC Zalău), o handbalistă care a evoluat şi inter şi pivot la fosta echipă. Ea intră şi în criteriile U21 impuse de FR de Handbal pentru următorul sezon.

„Lista achiziţiilor încă nu s-a închis, foarte posbil mai aducem 1-2 jucătoare”, ne-a relatat Alexandru Weber, care a prezentat apoi şi obiectivele pentru următorul sezon: „Ne propunem să ne menţinem în zona locurilor 1-4 în Liga Naţională şi să ne calificăm din nou în grupele Cupei EHF. Avem toate condiţiile necesare la Cisnădie pentru a face performanţă, primarul Gheorghe Huja şi Consiliul Local sunt alături de noi şi ne susţin. Noi nu am avut niciodată probleme financiare”.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.