Lotul României pentru Campionatul European de tineret a fost definitivat! Dragos Dobrescu: „De când am venit la lot, le-am spus fetelor: Haideţi, la medalie!”

8 iul 2019 1940 afişări Handbal
Lotul României pentru Campionatul European de tineret a fost definitivat! Dragos Dobrescu: „De când am venit la lot, le-am spus fetelor: Haideţi, la medalie!”

Naţionala feminină de tineret (sub 19 ani) va participa în perioada 11-21 iulie la Campionatul European de la Gyor (Ungaria), iar staff-ul tehnic s-a decis deja asupra lotului de 17 jucătoare cu care va pleca în data de 10 iulie. Delegaţia tricoloră şi-a stabilit baza de cantonament în ultimele zile la Satu Mare, de unde va ajunge mai lejer la Gyor.

 • România U19 face parte din Grupa D, alături de Norvegia, Suedia şi Portugalia. Primele două naţionale se vor califica în turneul de valoare 1-8, iar celelalte două vor evolua mai departe în turneul de clasament 9-16.

„Încercăm în aceste zile să punem la punct ultimele lucruri tehnice, iar la turneul final sperăm să prindem forma cea mai bună. Am avut înainte un turneu amical în Norvegia, în care am văzut două echipe cu care suntem în grupă (22-33 cu Norvegia şi 18-21 cu Suedia), ştim despre ce este vorba. Aici am vizionat şi Portugalia. Nu mai este echipa de plajă pe care o ştiam noi la fete, Portugalia este şi de sală şi chiar mi-a făcut o impresie bună. Cu siguranţă, nu o să fie doar un joc de încălzire. Chiar o să avem meciuri foarte tari, dar am încredere în fetele noastre că se vor mobiliza şi vor face totul ca să trecem de grupă”, ne-a relatat antrenorul naţionalei U19, Dragoş Dobrescu.

În ciuda rezultatelor din meciurile de pregătire, tricolorele se deplasează la Gyor eliberate de anumite griji. În primul rând, fetele au luat examentul de Bacalaureat. Apoi, nu au presiunea calificării la Campionatul Mondial din 2020, prentru că România va găzdui competiţia, aşadar este deja calificată din postura de ţară gazdă. Nu în ultimul rând, multe dintre fete şi-au găst echipe în Liga Naţională după terminarea junioratului.

 • ”Nu ne-am gândit până acolo (n.r. referire la Mondialul din 2020), ne-am gândit totul timpul la meciul care vine, la Portugalia, Suedia şi aşa mai departe. Până la Mondiale poate se vor mai alătura şi alte fete, gen Târşoagă care a avut ligamentele, Alicia Gogîrlă, care este o fată deosebită şi ne poate ajuta. Până acolo avem alte obiectieve, cele de la Europene, să progresăm de la meci la meci”, Dragoş Dobrescu
 • „Am avut pregătire şi în perioada Bacalaureatului, iar cel mai important este că toate fetele şi-au examenele. Suntem foarte mulţumiţi, avem fete isteţe. În al doilea rând, ele au trecut de la juniori la Ligă şi şi-au găsit echipe. Asta ne ajută şi pe noi în pregătirea pe care o vom avea anul următor pentru Mondiale. Este o diferenţă mare de la junioare la Ligă, fetele vor fi în echipe cu senioare şi cred eu că le poate ajuta tehnic şi mental”, Dragoş Dobrescu

Selecţionerul a vorbit şi despre obiectivul României la Campionatul European de la Gyor: „Ne dorim să fim cât mai în faţă. Ca antrenor, de când am venit la lot, le-am spus: <<Haideţi fetelor, la medalie!>>. Încercăm să punem presiunea pe celelalte echipe şi nu pe noi, încercăm să jucăm cât mai bine. Clar că obiectivul este să trecem de grupă. Noi ne facem obiective măreţe, să avem pentru ce lupta. Dar obiectivul meu şi al federaţiei este să facem o echipă mai ales pentru Campionatul Mondial care va fi la noi în ţară, cred că atunci lucrurile se va schimba total. Cred că acela va fi obiectivul cel mare. Dar până atunci avem Europenele”

Pentru Campionatul European de la Gyor, România va miza pe următoarea echipă:

 • Portari: Andreea Chetraru, Diana Ciucă, Ioana Ugran
 • Extremă stânga: Eva Kerekes, Roberta Stamin
 • Interi stânga: Patricia Moraru, Ioana Bălăceanu
 • Centri: Monica Barabaş, Andreea Popa, Denisa Vâlcan
 • Inter dreapta: Miruna Pica, Adina Cace
 • Extreme dreapta: Andra Moroianu, Alexandra Vrabie
 • Pivoţi: Sarah Darie, Ştefania Jipa, Diana Şamanţ
 • Dragoş Dobrescu este ajutat de Valeriu Costea şi Ildiko Barbu

Faţă de turneul din Norvegia, staff-ul tehnic a efectuat două modificări. Au intrat Eva Kerekes şi Diana Şamanş, au ieşit Diana Lăscăteu şi Ana Maria Mincu.

Programul României în Grupa D

Joi – 11 iulie (ora 17:15), România – Portugalia

Vineri – 12 iulie (ora 17:30), Suedia – România

Duminică – 14 iulie (ora 15:30), Norvegia - România

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.