Lotul naţionalei de handbal pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku. La ultima ediţie, România a câştigat medalia de argint

17 iul 2019 2030 afişări Handbal
Lotul naţionalei de handbal pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku. La ultima ediţie, România a câştigat medalia de argint

Înainte de a participa la Campionatul European sub 17 ani din Slovenia, naţionala condusă de Carmen Buceschi şi Mia Rădoi va fi prezentă în perioada 21-27 iulie la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku.

România se numără printre cele opt naţionale participante în turneul feminin, alături de Franţa, Olanda, Spania, Ungaria, Elveţia, Cehia şi Azerbaidjan. Tricolorele fac parte din Grupa A alături de primele trei naţionale enumerate, iar debutul este pe 22 iulie, cu Spania.

Staff-ul tehnic s-a decis asupra lotului de 15 jucătoare care vor evolua la FOTE:

  • Oana Doina Borş, Andreea Alexandra Coman, Alicia Maria Gogîrlă, Maria Valentina Ion, Carla Ariana Lăcătuş, Corina Elena Romina Lupei, Ioana Rebeca Necula, Georgiana Adelina Olaru, Alexandra Sorina Perianu, Andreea Loredana Prescură, Raluca Nicoleta Rădoi, Andreea Roxana Sandu, Angela Ştefania Stoica, Bianca Andreea Tîrle, Elena Bianca Voica.

La precedenta ediţie care a avut loc la Gyor, România a câştigat medalia de argint, după o finală pierdută în faţa Ungariei cu 30-23. După FOTE, naţionala U17 va ajunge la Campionatul European, programat în perioada 1-11 august.

Ce a declarat Carmen Buceschi, antrenor principal, înainte competiţiilor la care naţionala U17 va fi prezentă:

„Mergem cu gânduri măreţe înspre FOTE şi cu gânduri mai bune spre Campionatul European. Sperăm să reuşim în ambele competiţii, să venim cu rezultate bune”

„La FOTE suntem în grupa mai dificilă, dar fiecare meci este foarte important indiferent care ar fi adversarul. Tratăm toate jocurile cu maximă seriozitate. În sinea noastră, în colectivul nostru avem obiective, dar ne gândim totuşi că trebuie să joace toate fetele la FOTE. Este un calendar destul de greu, obositor, imediat după Baku plecăm la Campionatul European, nu avem foarte mult timp între competiţii. Aşa că toate fetele trebuie să fie în formă maximă, să fie sănătoase”

„Foarte multe fete au jucat în ultimul sezon şi la junioare 1, au ridicat destul de mult nivelul. Sunt fete talentate şi foarte serioase, muncitoare”

„E foarte greu să renunţi la anumite fete (n.r. cu referire la faptul că staff-ul a fost nevoit să se limiteze la 15 jucătoare, conform regulamentului la FOTE). E foarte greu să-i spui unui copil că nu poate să vină, dar acestea sunt regulile, jucăm după ele. Din păcate, în cursul anului au mai intervenit şi accidentări. Mălina Bichir a suferit o operaţie de ligamante, Raissa Marin a suferit chiar azi o intrevenţie la ligamente, aşadar nu pot fi aici, la momentul acesta”.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.