Spania este în EXTAZ! A câștigat Campionatul European de Handbal Masculin pentru a doua oară consecutiv, după o finală minunată cu Croația

Autor: Marius Hutu Publicat: 26 Jan. 2020, 18:58 Actualizat: 26 Jan. 2020, 19:19 Handbal
Spania este în EXTAZ! A câștigat Campionatul European de Handbal Masculin pentru a doua oară consecutiv, după o finală minunată cu Croația

Spania a câștigat Campionatul European de Handbal Masculin 2020 după ce a învins Croația cu 22-20 în finala de la Stockholm. Ibericii au obținut al doilea titlu consecutiv și au demonstrat că vârsta nu are limite atunci când vine vorba de marea performanță.

Spania a avut o echipă cu o medie de vârstă de 31,2 ani, 10 dintre cei 16 jucători având peste 30 de ani, dar asta nu a împiedicat-o să fie cea mai bună reprezentativă și la primul European desfășurat cu 24 de echipe.

Selecționata condusă de Jordi Ribera a câștigat opt din cele nouă partide, terminând un singur joc la egalitate, 22-22 cu Croația în Main Round. Unul dintre secretele acestui triumf a fost faptul că Spania a avut un lot foarte bine echilibrat pe posturi, cu o distribuție a minutelor / jucător sensibil egală. Și în finala cu Croația, ibericii au avut nu mai puțin de 11 marcatori, oamenii care au venit de pe banca tehnică au făcut diferența. Efortul fizic a fost, așadar, foarte bine gestionat de la început și până la final. Deși a avut nouă meciuri la acest European, niciun hanfbalist nu a stat în teren mai mult de cinci partide și jumătate în teren (timp efectiv de joc).

În urma acestui succes uriaș, Spania și-a asigurat calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

FILMUL MECIULUI:

SPANIA – CROAȚIA 22-20

Spania este campioană a Europei și în 2020, după succesul cu 22-20 în fața Croației.

● Alex Dujshebaev, gol uriaș cu 25 de secunde înainte de final, 22-20.

Aleix Gomez înscrie de la 7 metri pentru 21-20 (min. 59). Karacic face pași, Spania pleacă în atac în avantaj în ultimul minut!

● Spania marcheză în inferioritate prin Sarmineto, Croația egalează imediat prin Brozovic în poarta goală.

● Tensiune maximă în ultimele patru minute, la scor egal 19-19. Entrerrios este eliminat pentru 2 minute.

● Stepancic întrerupe o perioadă de 5 minute fără gol în această finală, iar Croația este din nou în avantaj, 19-18, min. 54. Apărările duc greul de minute bune.

● Croația are o putere de luptă fantastică, este o adevărată stare de spirit și egalează la 18-18 în minutul 49. Pasă genială Duvnjak, înscrie Maric.

● Alex Dujshebaev deblochează Spania după mai bine de opt minute fără gol, 17-15. Ibericii au înscris în superioritate numerică.

● Defensiva Croației își sufocă adversara de câteva minute. Igir Karacic înscrie pe contraatac. Spania – Croația 16-15 (min. 44).

● Selecționata lui Jordi Ribera nu a înscris de aproape 8 minute, dar Perez de Vargas se trasnformă în erou național. Portarul Barcelonei apără două mingi din situație de unu la unu.

● Duvnjak înscrie un gol de generic, echipa lui este din nou în joc, 14-16 (min. 39), iar suporterii croați domină fondul sonor la Stockholm.

● Ibericii s-au dezlănțuit! Canellas a plecat pe faza a doua și a terminat acțiunea cu gol, 16-12 (min. 36). Croația, forțată să ia time-out.

● Spania profită din plin de prima eliminare din tabăra adversă și are pentru prima dată o diferență de trei goluri, 15-12. Aleix Gomez înscris de la mare distanță două goluri la rând cu poarta goală.

●  Croația a revenit la echipa de start și a restabilit egalitatea prin Stepancic în minutul 33, scor 12-12.

Jucătorii celor două echipe au alergat deja 30 de kilometri în prima repriză. Câteva date statistice după prima parte:

Oamenii Spaniei veniți de pe bancă au întors meciul în favoarea echipei lor. Perez de Vargas a apărat șase mingi din opt aruncări în ultimele 11 minute, iar interii Magueda și Canellas au înscris patru goluri după ce Croația a atins diferența maximă în meci, 10-7. Înlocuirile lui Duvnjak și Karacic nu au avut același efect în tabăra Croației.

●  Raul Entrerrios a stabilit rezultatul final al primei reprize, Spania – Croația 12-11.

● Perez de Vargas apără un 7 metri în fața lui Duvnjak, iar spaniolii trec pentru prima dată în avantaj, 11-10 (min. 28), Canellas a înscris în inferioritate numerică.

● Maqueda vine de pe banca de rezerve cu trei goluri pentru Spania. Avem din nou egalitate, 10-10 (min. 25). Oamenii Spaniei din echipa ideală a Campionatului European, Perez de Vargas și Maqueda, au ieșit în prim-plan în ultimele cinci minute.

● Perez de Vargas are primele două intervenții în poarta Spaniei, ibericii reduc din diferență 9-10 (min. 22).

● Spania este în mare dificultate, poate pentru prima dată la acest European. Croații se apără din ce în ce mai bine, ibericii nu au găsesc soluții în ultimele minute, astfel că se văd conduși cu 10-7 (min. 19). Jordi Ribera a reacționat cu un time-out.

● Croația rupe din nou ritmul finalei. Duvnjak are sută la sută la aruncările de la 7 metri (trei din trei), iar selecționata lui Lino Cervar conduce cu 8-6 (min. 15).

● Avem un echilibru aproape total după 12 minute de joc, 6-6. Dacă la croați strălucește Duvnjak, ibericii au marcat primele șase goluri cu șase jucători diferiți.

● Răspunsul Spaniei a venit prompt și a restabilit egalitatea după 7 minute, scor 3-3, cu ajutorul extremelor Fernandez Perez și Sole Sala.

● Croația a început în forță, cu două goluri marcate de Marino Maric și Domagoj Duvnjak, desemnat și cel mai bun jucător al turneului final.

● Finala a început cu Croația în atac. Câștigătoarea se califică direct și la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Croatul Domagoj Duvnjak, jucătorul echipei THW Kiel, a fost desemnat MVP-ul Campionatului European de Handbal Masculin. El a făcut un turneu final foarte bun și o semifinală cu Norvegia excepțională. Duvnjak a jucat la superlativ ambele faze, fiind strălucitor în apărarea cinci plus unu al lui Lino Cervar.

Echipa ideală a Campionatului European de Handbal Masculin 2020:

  • Portar: Gonzalo Perez de Vargas (Spania)
  • Extremă stânga: Magnus Joendal (Norvegia)
  • Inter stânga: Sander Sagosen (Norvegia)
  • Centru: Igor Karacic (Croația)
  • Pivot: Bence Banhidi (Ungaria)
  • Inter dreapta: Jorge Maqueda (Spania)
  • Extremă dreapta: Blaz Janc (Slovenia)
  • Cel mai bun apărător: Hendrik Pekeler (Germania)
  • MVP: Domagoj Duvnjak (Croația)


Spania și Croația se întâlnesc duminică, de la ora 17:30, la Stockholm (Suedia), în finala mare a Campionatului European de Handbal Masculin. Cele două naționale au fost adversare și în urmă cu patru zile în Grupa principală 1, scorul final fiind egal, 22-22. Norvegia a câștigat medalia de bronz, după ce a învins Slovenia cu 28-20.

Spania și Croația au în trecut nu mai puțin de șapte finale, dar împreună au un singur titlu. Le aparține ibericilor și a fost cucerit chiar la ediția precedentă, după un meci cu Suedia (29-23).

Spania va disputa a treia finală consecutivă de Campionat European. Selecționata lui Jordi Ribera este și prima care își poate apăra titlul după Suedia în 2002. Spania are cel mai bun atac – medie de 32  goluri.

Croația a ajuns pentru a a treia oară într-o finală. Precedentele două au fost susținute în 2008 și 2010, ambele pierdute (20-24 cu Danemarca și 21-25 cu Franța). Croații au câștigat de două ori titlul olimpic, au și un titlu mondial în palmares, dar le lipsește deocamdată un trofeu european.

Dacă Spania are cel mai bun atac de la Euro, Croația deține cea mai bună apărare, medie sub 23 de goluri primite. Exceptând jocul de acum 4 zile, croații au câștigat partidele directe la ultimele două Campionate Mondiale, cu 30-29 (2017), respectiv 23-19 (2019).

Finala este unul cu totul specială pentru Raul Entrerrios. Spaniolul va susține meciul cu numărul 60 în istoria Campionatelor Europene, fiind al doilea jucător care a atins această cifră după Nikola Karabatic. Jucătorul în vârstă de 38 de ani de la FC Barcelona va susține și ultimul joc la un European. El și-a condus naționala în trei finale.

La finala de la Stockholm sunt așteptați mii de croați, astfel că atmosfera va fi foarte probabil pro Domagoj Duvnjak & Co.

Sursa foto: EHF Euro

Autor: Marius Hutu Publicat: 26 Jan. 2020, 18:58 Actualizat: 26 Jan. 2020, 19:19 Handbal
Pe aceeași temă
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
Clădirea de poveste construită de un boier putred de bogat. Moartea şocantă a moşierului şi averea impresionată
Clădirea de poveste construită de un boier putred de bogat. Moartea şocantă a moşierului şi averea impresionată
Tiger Woods, recuperare anevoioasă. Noi detalii despre starea de sănătate a sportivului, în urma accidentului rutier din Los Angeles. FOTO
Tiger Woods, recuperare anevoioasă. Noi detalii despre starea de sănătate a sportivului, în urma accidentului rutier ...
BREAKING NEWS | Fosta echipa a lui Cosmin Olaroiu s-a desfiintat la doar 3 luni dupa ce a castigat titlul in China! Anunt BOMBA
BREAKING NEWS | Fosta echipa a lui Cosmin Olaroiu s-a desfiintat la doar 3 luni dupa ce a castigat titlul in China! Anunt ...
Semnificația florilor de primăvară. Ce plantă se oferă pentru a cere iertare
Semnificația florilor de primăvară. Ce plantă se oferă pentru a cere iertare
E de-a dreptul tulburător. Ce pensie are fiul lui Nicolae Ceaușescu
E de-a dreptul tulburător. Ce pensie are fiul lui Nicolae Ceaușescu
Alertă maximă! Norul toxic e aproape de România. Ar putea fi un adevărat dezastru
Alertă maximă! Norul toxic e aproape de România. Ar putea fi un adevărat dezastru
Copii găsiți înfometaţi într-un TIR românesc, în Germania. Disperați, au tăiat prelata camionului, au scos mâinile şi au strigat după ajutor
Copii găsiți înfometaţi într-un TIR românesc, în Germania. Disperați, au tăiat prelata camionului, au scos mâinile ...
Din nou fără Paște? Verdict crunt: „Nu vom avea Sărbători!”
Din nou fără Paște? Verdict crunt: „Nu vom avea Sărbători!”
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar trebui să afle acest SECRET
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar trebui ...
Pedeapsa uluitoare primită de familia unui adolescent din Coreea de Nord prins în timp ce se uita la un clip pentru adulți
Pedeapsa uluitoare primită de familia unui adolescent din Coreea de Nord prins în timp ce se uita la un clip pentru adulți
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
BREAKING! A apărut coronavirusul românesc. Tulpina agresivă a fost ţinută secretă! Cum se manifestă
EXCLUSIV. Meciul la care spectatorii români ar putea reveni în tribune. Prefectul Capitalei: 'La sfârșitul lui martie'
EXCLUSIV. Meciul la care spectatorii români ar putea reveni în tribune. Prefectul Capitalei: 'La sfârșitul lui martie'
Lidl ÎNCHIDE agenţia din România. ”Lidl Tour îşi va înceta activitatea în România”
Lidl ÎNCHIDE agenţia din România. ”Lidl Tour îşi va înceta activitatea în România”
Motivul surprinzător pentru care ejaculezi prea devreme. 20 de cauze ale ejaculării premature
Motivul surprinzător pentru care ejaculezi prea devreme. 20 de cauze ale ejaculării premature
Cel mai grav ACCIDENT RUTIER din 2021. Cineva a filmat momentul: ”Uite, se chinuie să-l scoată...” - VIDEO
Cel mai grav ACCIDENT RUTIER din 2021. Cineva a filmat momentul: ”Uite, se chinuie să-l scoată...” - VIDEO
A mers la benzinărie și a văzut că pompa de carburant avea debit mic. Când a aflat de ce a avut un șoc!
A mers la benzinărie și a văzut că pompa de carburant avea debit mic. Când a aflat de ce a avut un șoc!
Raportul SUA privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi. Prinţul Arabiei Saudite, Muhammad bin Salman, desemnat responsabil pentru aprobarea operaţiunii | DOCUMENT
Raportul SUA privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi. Prinţul Arabiei Saudite, Muhammad bin Salman, desemnat responsabil ...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Şoferiţa care a omorât fetiţele aflate pe trotuar a spus că a încurcat pedalele. A fost lăsată să plece acasă
Şoferiţa care a omorât fetiţele aflate pe trotuar a spus că a încurcat pedalele. A fost lăsată să plece acasă
Fără precedent de la Banca Transilvania. Anunţul făcut de cea mai mare bancă din România
Fără precedent de la Banca Transilvania. Anunţul făcut de cea mai mare bancă din România
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit: s-a culcat cu 7 bărbaţi diferiţi, în 7 zile consecutive
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit: s-a culcat cu 7 bărbaţi diferiţi, ...
ȘOC! Ce perversiuni ar fi făcut Bianca Drăgușanu cu Bădălu în fața copiilor!
ȘOC! Ce perversiuni ar fi făcut Bianca Drăgușanu cu Bădălu în fața copiilor!
Cel mai vechi brand auto din lume are un logo nou. Marca este foarte iubită și în România - VIDEO
Cel mai vechi brand auto din lume are un logo nou. Marca este foarte iubită și în România - VIDEO
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
FOTO. Lora, apariție fierbinte pe plajă! Cum s-a pozat vedeta și ce le-a arătat fanilor
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice și silicoane!
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice și silicoane!
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu micuțul?
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu micuțul?