LIVE BLOG | România – Rusia 22-28. Am luptat fără Cristina, am început frumos, dar Rusia și Vyakhireva au fost prea bune. Așteptăm Franța – Olanda pentru a afla cu cine ne batem pentru bronz. Când are loc finala mică

LIVE BLOG | România - Rusia 22-28. Am luptat fără Cristina, am început frumos, dar Rusia și Vyakhireva au fost prea bune. Așteptăm Franța - Olanda pentru a afla cu cine ne batem pentru bronz. Când are loc finala mică
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România a pierdut cu Rusia, 22-28, în semifinalele Campionatului European de handbal feminin, dar drumul tricolorelor nu se oprește aici. La finalul unui meci jucat fără Neagu, în care vedeta rusoaicelor, Vyakhireva, ne-a marcat 13 goluri, elevele lui Ambros Martin așteaptă Franța – Olanda (22:00) pentru a ști cu cine se bat pentru medalia de bronz a competiției din Hexagon. Finala mică e programată duminică, la ora 15:00.

LIVE România – Rusia 22-28
Arbitri:
Peter Horvath și Balasz Marton (Ungaria)

â–ºRomânia: Dedu, Dumanksa – portari; Udriștoiu, Geiger, Buceschi, Perianu, Laslo, Ardean-Elisei, Pintea, Florică, Rațiu, Băcăoanu, Chiper, Dragut, Bazaliu. Antrenor: Ambros Martin

â–ºRusia: Sedoykina, Trusova – portari; Kuznetsova, Kochetova, Dmitrieva, Sen, Vyakhireva, Sudakova, Samokhina, Makeeva, Malașenko, Managarova, Skorobogatcenko, Petrova, Frolova, Snopova. Antrenor: Yevgeni Trefilov

â–ºMinutul 60, final de meci, 22-28: Folova ratează ultima aruncare, Rusia ne bate cu 28-22, iar acum nu ne rămâne decât să așteptăm Franța – Olanda pentru a afla cu cine ne batem pentru bronz!


â–ºMinutul 60, 22-28: Mai ratăm un atac, iar Trefilov, deși e în finală și are șase goluri avans, mai cere un time out. E, probabil, mișcarea care spune totul despre cariera legendarului antrenor rus.


â–ºMinutul 59, 22-28: Geiger scoate o aruncare de la șapte metri, Laslo transformă și mai reducem puțin diferența.


â–ºMinutul 58, 21-28: Încercăm prin Rațiu și Geiger, dar apărarea Rusiei se închide foarte bine și golul vine greu, de pe extremă, de la Cristina Florica.


â–ºMinutul 52, 20-27: Bazaliu înscrie primul gol la acest turneu final.


â–ºMinutul 50, 19-26: Vyakhireva înscrie printre picioarele Iuliei Dumanksa și ajunge la 12 goluri marcate din 15 aruncări.


â–ºMinutul 48, 19-25: Makeeva recuperează pe semicerc și înscrie pentru 25-19.


â–ºMinutul 47, 19-24: Sudakova scapă pe contraatac și o învinge fără emoții pe Dumanska. Rusia se desprinde la cinci goluri și totul pare că s-a năruit pentru fetele noastre.


â–ºMinutul 45, 19-22: Crina Pintea ne aduce la trei goluri de Rusia. Avem nevoie de un final perfect pentru a menține șanse la victorie.


â–ºMinutul 41, 17-21: Sen reface diferența de patru goluri. N-am reușit să menținem ritmul din prima repriză și la reluare, astfel că Rusia s-a desprins.


â–ºMinutul 39, 17-19: Marcăm în inferioritate numerică. Crina Pintea marchează cu un lob, după ce și-a pierdut adversarele pe drum.


â–ºMinutul 38, 16-19: Înscriem primul gol din repriza secundă. Dragut catapultează mingea în plasa laterală și revenim la trei goluri în spatele Rusiei. Din păcate rămânem în inferioritate după ce Perianu a fost eliminată pentru două minute.


â–ºMinutul 34, 15-19: Rusia profită de avantajul numeric. Vyakhireva o găsește pe Sen, care o învinge pe Dumanksa pentru 19-15. Ambros Martin solicită un time-out.


â–ºMinutul 32, 15-18: Rusia se desprinde, în premieră, la trei goluri. Mai mult decât atât, Valentina Ardean-Elisei a primit două minute de eliminare. Vyakhireva a transformat două aruncări de la 7 metri în debutul părții secunde.


â–ºMinutul 31, 15-16: S-a reluat semifinala dintre România și Rusia.


â–ºPauză: Am aruncat mai mult la poartă în prima repriză, dar rusoaicele au ratat mai puțin. Fetele lui Ambros Martin au trimis de 26 de ori spre buturile adverse, în timp ce adversarele noastre au expediat 21 de aruncări. Vyakhireva a fost principala „gură de tun” a lui Trefilov, cu opt goluri înscrie din nouă aruncări.


â–ºMinutul 30, 15-16: Pauză la Paris. Rusia conduce cu 16-15 la pauză, dar România a jucat aproape perfect în prima repriză. Ar fi fost ideal să intrăm la egalitate la cabine, dar rămânem în aproape și putem visa la victorie. Cristina Neagu trăiește meciul la intensitatea maximă, din tribune.


â–ºMinutul 29, 15-15: Crina Pintea s-a înșurubat printre apărătoarele Rusiei, reușind să înscrie cu pământul pentru 15-14. Sen nu ratează la faza imediat următoare și se reface egalitatea: 15-15.


â–ºMinutul 27, 14-14: Perianu a marcat al doilea gol consecutiv, dar Kuznetsova răspunde. Ambros Martin cere time-out, în finalul primei părți. Am jucat aproape perfect până acum și putem visa la o victorie istorică.


â–ºMinutul 26, 13-12: Perianu joacă la cel mai înalt nivel și readuce România în frunte.


â–ºMinutul 25, 12-12:  Rusia egalează. Dedu a parat în primă fază, dar mingea a ricoșat la Managarova, care a înscris cu sânge rece pentru 12-12.


â–ºMinutul 24, 12-11: Vyakhireva înscrie din nou și Rusia se apropie la un singur gol. Jucătoarea lui Ambros Martin de la Rostov-pe-Don a aruncat de opt ori și a marcat șapte goluri.


â–ºMinutul 21, 11-9: Vyakhireva răspunde pentru Rusia și reface diferența de două goluri.


â–ºMinutul 20, 11-8: Crina Pintea e de neoprit! Pivotul nostru a marcat pentru 11-8 și a obținut o eliminare de două minute.


â–ºMinutul 17, 9-7: Rusia revine la două goluri în spatele nostru. Vyakhireva a învins-o pe Dumanksa la a doua aruncare, în mai puțin de un minut. Perianu a primit două minute.


â–ºMinutul 17, 9-6: Ne desprindem!  Dragut înscrie și ne ducem pentru prima oară la trei goluri în fața Rusiei. Dumanksa a apărat la 7 metri, iar Dragut n-a iertat pe contraatac.


â–ºMinutul 16, 8-6: Trefilov cere time-out! Laura Chiper a scăpat singură spre poartă, după o pasă greșită a rusoaicelor, iar Sedoykina n-a mai putut face nimic. Contraatac perfect, iar marele Trefilov își trage fetele la răspundere.


â–ºMinutul 15, 8-6: Înscrie Dragut și revenim la conducerea partidei! Interul dreapta a reușit să surprindă cu o aruncare de la 9 metri.


â–ºMinutul 14, 6-6: Vyakhireva egalează cu o aruncare puternică sub transversală. 


â–ºMinutul 12, 6-5: Chiper se revanșează!  Laura a primit în dreapta și a trimis superb în vinclu. Revenim la conducerea partidei.


â–ºMinutul 10, 5-5: Egalăm! Valentina Ardean-Elisei înscrie pentru 5-5, spre nemulțumirea lui Trefilov.


â–ºMinutul 9, 5-4:  Chiper a ratat, fetele lui Trefilov au nimerit pe transversala, când Dedu se afla pe margine, dar în cele din urmă am cedat. Rusia trece pentru prima oară în avantaj, grație lui Sen, care a aruncat cu 106 km/h.


â–ºMinutul 7, 4-4: Perianu a dus scorul la 4-3, cu o adevărată „rachetă”, dar Managarova a egalat rapid. Jucăm în inferioritate după ce Crina Pintea a primit două minute.


â–ºMinutul 6, 3-3:  Rusia egalează. Vyakhireva expediază mingea în vinclu, după ce ne-am apărat pasiv.


â–ºMinutul 4, 2-1:  Rusia înscrie primul gol. Vyakhireva a învins-o, cu șansă, pe Dedu, de la 7 metri.


â–ºMinutul 3, 2-0:  Ne desprindem! Buceschi transformă din nou de la 7 metri, după ce Crina Pintea a scos aruncarea.


â–ºMinutul 2, 1-0: Începem bine. Buceschi înscrie de la 7 metri și România „sparge gheața”. Ambros Martin mizează pe Gabriela Perianu în debut, în locul Cristinei Neagu.


â–ºMinutul 1: Start la Paris! Cristina Neagu, accidentată în partida cu Ungaria, privește din tribune jocul de la Paris. În locul ei a fost convocată de urgență Bianca Bazaliu, rezerva lui Neagu de la CSM București.


  • România nu a jucat niciodată într-o finala la Campionatului European de handbal feminin, deși a ajuns de 12 ori la această competiție, din cele 13 posibile
  • Rusia este cvadruplă campioană mondială și a triumfat la Jocurile Olimpice, la Rio de Janeiro, în 2016
  • Adversarele noastre din această seară nu au luat niciodată titlul european, cea mai bună  performanță fiind argintul în 2006
  • România a cucerit bronzul la EURO în 2010 și-n plus avem trei titluri mondiale
  • România a jucat cu Rusia de zece ori în ultimii zece ani, bilanțul fiind de trei victorii ale echipei noastre, șase ale rivalelor și un rezultat de egalitate.
  • Rusia a învins în fața noastră în 2005, în finala de la Mondiale, dar naționala noastră secundă, România B, s-a impus luna trecută la Trofeul Carpați, scor 25-24.

17:50 Din cer…Marius Huțu, corespondentul ProSport la Campionatul European din Franța, și-a ocupat locul din care ne va ține la curent cu tot ce mișcă în România – Rusia. Sus, în înaltul tribunei: „Azi vedem meciurile de la etaj, cred că suntem pe la etajul 7-8. Hai, România!”, ne transmite Marius, care ne anunță și că naționala va juca în echipament roșu.


17:40 Încredere! Vasile Stângă, managerul celor de la Steaua, e de părere că Bianca Bazaliu poate reprezenta o opțiune foarte, foarte bună pentru partida de la Paris: „Domne, e o performanță extraordinară! Suntem în primele patru țări din Europa, plus că suntem calificați la Campionatul Mondial. Fetele cred că vor juca mai relaxate și va fi un meci frumos.

Eu nu cred că o va băga pe Bianca Bazaliu din primul minut. Eu cred că va improviza și se va juca cu Laszlo inter stânga. Dacă câștigăm o medalie e un lucru fantastic, e un bonus. Fără Cristina Neagu cred că și Ambros realizează că e destul de greu. Pentru mine a fost o surpriză că nu a luat-o pe Bazaliu de la început. După mine, Bazaliu are cel mai bun braț după Cristina Neagu.

Rusia prin asta este foarte puternică: are bancă, are jucătoare care sunt echilibrate valoric. Acum este un examen pentru echipa României și pentru noi toți să vedem cum va funcționa echipa fără Cristina Neagu. Eu nu cred că o să ne facem de băcănie, dacă vor juca bine în apărare, pentru că Rusia e o echipă puternică, masivă. Trebuie să le alergăm și să ne apărăm bine. Chiar și dacă vom pierde, eu zic că vom face un meci bun”, a spus cel mai bun inter stânga al anului 1982 în cadrul emisiunii „Execuții în direct”, la Sport Total FM.


România – Rusia face parte din galeria meciurilor cruciale, iar în astfel de partide, cu mize istorice, ies în evidență și adevărații campioni. Sportivii cu psihic de fier, care își pun ștampila pe rezultatul final. Însăși Cristina Neagu a explodat la echipa națională în urma unei astfel de partide. S-a întâmplat chiar în Paris Bercy, în urmă cu 11 ani, când interul stânga, la cei 19 ani, a intrat cu o încredere fantastică pe parcursul sfertului de finală cu Franța și l-a decis la capătul unui meci cu prelungiri (34-31) printr-o serie remarcabilă de reușite. Francezii nu au uitat-o nici azi, iar Cristina a devenit de atunci o handbalistă indispensabilă echipei naționale. Mai presus de orice, valoarea ei este recunoscută la nivel internațional.

  • Cine s-ar putea ridica din echipa României, în absența Cristinei Neagu? ProSport vine cu trei propuneri:

Cristina Laslo, MVP la tineret, șansa de a fi lider și la senioare

Cristina Laslo a fost o jucătoare bună la toate în acest turneu final. Deseori preferată de Ambros Martin pentru a juca în defensivă la acest Campionat European, jucătoarea de la Buducnost Podgorica a evoluat în multe momente și atac din postura de inter dreapta, deși ea a fost privită mai mereu ca un conducător de joc. Prin introducerea ei în atac în linia de 9 metri alături de Cristina Neagu și Eliza Buceschi, selecționerul a căutat să aducă în ofensivă mai multă dinamică, să miște mai bine apărarea adversă, mizând în același timp și pe elementul surpriză, Cristina fiind o jucătoare cu execuții uneori neașteptate.

La partida cu Rusia, Cristina Laslo ar putea juca mai mult pe postul Cristinei Neagu. Ea a evoluat în câteva rânduri pe postul de inter stânga și la Mondialul de tineret din Rusia de acum 2 ani, unde a cucerit medalia de bronz. Handbalista a fost liderul echipei, dar și principala jucătoare care și-a asumat responsabilitatea șutului la poartă. De altfel, a terminat pe locul 3 în clasamentul golgheterilor și a făcut parte din echipa ideală. Laslo are multe calități pentru a ieși în evidență. Cu o încredere mai mare în forțele proprii, stăpână pe situație și sângele rece în momentele cheie, Cristina Laslo poate prelua „hățurile” în mână la semifinala cu Rusia și să intre în galeria jucătoarelor esențiale ale naționalei feminine.

Yuliya Dumanska, portarul cu pedigree de mare campioană

Jucătoarea de la Rm. Vâlcea și-a dovedit deja valoarea pe plan intern și chiar la nivel internațional, prin ceea ce a făcut la Craiova în sezonul trecut în Cupa EHF. Adevărata măsură a valorii unui portar este oferită însă în primul rând de prestațiile la nivelul echipelor naționale, în astfel de momente importante ale unui turneu final. Dumanska a avut deja o evoluție excepțională cu Norvegia la acest Campionat European. Cu o prestație la același nivel cu Rusia, portarul de la Rm. Vâlcea va deveni un nume de referință pe plan mondial încă de acum, deși are numai 22 de ani. Yulia Dumanska a fost nominalizată de pe Evgeni Trefilov ca fiind una din cheile României la acest meci.

Eliza Buceschi, jucătoare cu etichetă de golgheter

Eliza Buceschi a fost în ultimii ani în umbra Cristinei Neagu. Mai mereu o jucătoare bună de echipă, cu clarviziune, cu realizări. Consacrarea ei definitivă poate veni la finalul acestei săptămâni, la Paris, unde este favorită pentru a deveni golgheterul Campionatul European. Eliza mai are nevoie de 11 goluri în semifinale și finala de duminică, pentru a încheia în fața extremei sârbe Katarina Krpez. Cu un astfel de „bagaj” de reușite, România va avea cu siguranță de câștigat în weekend-ul final de la Paris. Cu această etichetă de „golgheter”, Buceschi devine o jucătoare atractivă pentru multe echipe în următorii ani.

 

Bogdan Savin / Autor
Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: M-am hotărât!
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000 de lei
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă şi-a dat OK-ul
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul Iuliei Albu. Criticul de modă…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen