LIVE BLOG MONDIAL. Serbia – Brazilia este finala surpriză a Campionatului Mondial de handbal feminin

Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG MONDIAL. Serbia - Brazilia este finala surpriză a Campionatului Mondial de handbal feminin
  • Publicat:
  • Actualizat:

Brazilia și Serbia își vor disputa în acest an finala Campionatului Mondial de handbal feminin. După ce în prima semifinală Serbia a trecut de Polonia cu 24-18, în această seară, la Belgrad, Brazilia a făcut instrucție cu naționala Danemarcei. Cu excepția primului minut, sud-americancele au condus meciul de la un capăt la atul, iar la final s-au impus fără dubii, cu 27-21. Jocul a avut o favorită clară încă de la pauză, când echipa pregătită de un danez, Morten Soubak, a condus cu 14-10. În partea secundă, nordicele n-au reușțit să se apropie la mai mult de trei goluri, chiar dacă sud-americancele au evoluat și în inferioritate. Astfel, Brazilia se califică în premieră în finala unui Campionat Mondial și devine prima națiune non-europeană care câștigă o medalie după Coreea de Sud, în 2003, care a luat bronzul în Croația. Marea finală din Serbia se va disputa duminică, tot atunci fiind și jocul pentru bronz, Polonia – Danemarca.

Brazilia – Danemarca 27-21

Brazilia: Arenhart – 11 intervenții; Diniz 1, Nascimento 7, Rocha 2, Piedade 4 (foto), Rodrigues 5, Amorim 3, Moura 1, Cavaleiro 4

Danemarca: Greve 9 interevnții, Poulsen – 3 intervenții; Thorsgaard 2, Fisker 3, Hansen 3, Gravholt 3, Line Jorgensen 1, Kristiansen 3, Norgaard 1, Jensen 2, Burgaard 2, Stine Jorgensen 1


23:10: S-a terminat pentru Danemarca, Brazilia are din nou cinci goluri cu patru minute înainte de final. Pe inferioritate, nordicele n-au mai reușit să țină pasul. Amorim & Co s-au dezlănțuit și au medalie asigurată!!!! (27-20, min. 59). Brazilia termină în cinci handbalsite, dar se impune cu 27-21. Finala Mondialului este Serbia – Brazilia!!!


23:03: Și totuși, Danemarca aprinde finalul după un gol pe contraatac înscris de Fisker, 19-22 (min. 51). Cu șapte minute și jumătate înainte de final, Pitlyck cere ultimul time-out! Danemarca rămâne cu o jucătoare mai puțin, Brazilia are din nou patru goluri 24-20 (min. 55). Finala este tot mai aproape.


22:56: Brazilia vede a patra eliminare, Danemarca forțează revenirea. Mai are de recuperat patru goluri în ultimele 13 minute. Nordicele irosesc mai multe șanse de a reduce și mai mult diferența, Brazilia liniștește jocul.


22:48. Ritmul de joc este mult mai bun decât la prima semifinală, iar procentajele la finalizare s-au îmbunătîțit în partea secundă. Do Nascimento pare de neoprit în tabăra Braziliei. Amorim este eliminată 2 minute, Danemarca mai reduce din diferență, 15-20 (min. 42). Naționala sud-americană av trecut cu bine peste acea inferioritate și conduce din nou cu șase goluri. Piedade a ajuns la cota trei!


22:43: Nici nu a început bine repriza a doua, iar Pitlyck și-a băgat echipa în ședință, a cerut time-out la 17-11. Mai poate redresa antrenorul danez corabia? Se pare că nu, Brazilia este dezlănțuită și ajunge la șapte goluri diferență, 19-12. Danemarca pare KO.


22:36: A început repriza a doua, tot cu Brazilia pe val, care își mărește din nou avantajul la cinci goluri diferență. Do Nascimento își duce echipa la 16-10 cu un nou gol înscris pe contraatac. Finala este tot mai aproape.


22:21: Brazilia intră la cabine cu un avantaj substanțial, 14-10! Nordicele au plătit tribut greșelilor personale.

22:15: Danemarca revine în meci grație unei apărări care se mișcă ireproșabil de câteva minute, 8-10. Amorim este pusă la pământ, scoate o eliminare de două minute, iar Brazilia ia din nou avans. Sud-americancele au preluat din nou controlul și au marcat de două ori în superioritate numerică. Nu se opresc însă aici și ajung la cota 5 (14-9, min. 28).


22:10: Brazilia rezistă cu brio într-o altă situație de inferioritate. În aproape patru minute cu un om mai puțin a încasat un singur gol și a marcat tot unul. La cum s-a jucat în primele 20 de minute, Danemarca are șanse mici să ajungă în finală. Defensivele devin tot mai redutabile, iar spațiile de pătrundere sau aruncare tot mai puține. După aproape cinci minute fără gol, Thorsgaard modifică din nou tabela, 7-10 (min. 23)


22:05: Din poartă, Rikke Poulsen dă o mână de ajutor echipei, însă nordicele nu profită de intervențiile portarului și rămân la patru goluri distanță, 5-9 (min. 17). Brazilia nu se oprește aici și continuă să marcheze aproape la fiecare atac. Gluma se îngroașă pentru Danemarca, 5-10 (min. 18)


22.02: Brazilia evoluează cu o determinare ieșită din comun și își ține pentru moment adversara la respect. Alexandra do Nascimento, Rodrigues, Amorim sau Arenhart sunt în mare formă. Sud-americancele s-au desprins la 8-4, Pitlyck a cerut time-out pestru a opri iureșul Braziliei. Trupa lui Soubak a făcut diferența cu contraatacul, arma de bază a Danemarcei.


21.53: Do Nascimento este în mare formă, deja a înscris de două ori în primele 5 minute ale jocului. Danemarca are o eficiență de numai 43% în primele nouă minute. În schimb, Brazilia se descurcă și în inferioritate și se desprinde la trei goluri, 6-3.


21:48: Gravholt este prima marcatoare a jocului, Brazilia egalează imediat de la 7 metri. Sud-americancele âncept hotărât semifinala și marchează trei goluri consecutive


21:45: Începe a doua semifinală a Campionatului Mondial de handbal feminin, cea dintre Brazilia și Danemarca. Cele două naționale s-au întâlnit și în faza grupelor, iar sud-americancele s-au impus atuncu cu 23-18.


Serbia este prima finalistă a Campionatului Mondial de handbal feminin, pe care îl găzduiește, după ce a învins în această seară cu 24-18 echipa Poloniei, surpriza turneului final. A fost partidă controlată în totalitate de gazde, care au condus de la un capăt la altul. Echilibru a fost doar în primele 10 minute, până când Serbia s-a desprins pentru prima dată la o diferență de două goluri, 4-2. Susținută impecabil ditre buturi de Katarina Tomasevic, procentaj aproape de 70% în prima repriză, trupa lui Boskovic a dat recital. Andrea Lekic și Dragana Cvijic nu au putut fi anihilate, în ciuda unei apărări agresive a Poloniei, astfel că Serbia s-a desprins de la un minut la altul. Astfel, după 30 de minute, gazdele au pus o diferență consistentă, scor 14-6. Polonia a fost depășită de miza partidei și nu a mai repetat evoluțiile din meciurile cu România și Franța.

Festivalul de sârbă a continuat și în partea secundă, iar Tomasevic & Co au ajuns până la 17-6 (min. 35). Zarurile au fost aruncate încă de atunci. Pe fondul unui scor liniștitor, Serbia a oprit motoarele, protejându-se, probabil, pentru marea finală de duminică. Astfel, Polonia a mai redus din diferență, astfel că la final a ieșit din teren cu un rezultat mai strâns decât după prima parte, scor 18-24. „Leșii” vor lupta în continuare pentru medalia de bronz, în timp ce Serbia speră să repete performanța fostei Iugoslavii, care a cucerit titlul mondial în 1973 chiar pe teren propriu. În marea finală, gazdele vor înfrunta câștigătoarea dintre Danemarca și Brazilia, partidă care va începe la ora 21:45.

Serbia – Polonia 24-18

Serbia: Tomasevic 17 intervenții, Risovic 6 intervenții – Lekic 8, Cvijic 5, Damnjanovic 4, Zivkovic 2, Popovic 1, Ognjenovic 2, Eric 1, Nisavic 1

Polonia: Gapska 9 intervenții, Wysokinska 6 intervenții – Niedzwiedz 2, Siodmiak 1, Grzyb 1, Kudlacz 1, Koniuszaniec 2, Wojtas 1, Semeniuk 2, Szwed 4, Stasiak 1, Jochymek 1, Kulwinska 2

 

20:21: Pe final de meci, Serbia are două jucătoare eliminate, Polonia ratează șansa de a reveni la minus cinci după ce a ratat un șapte metri.


20:17: După ce Polonia a revenit la 15-21 (min. 54), Andrea Lekic a liniștit definitiv situația. Serbia este ca și calificată în marea finală, unde va întâlni duminică învingătoarea dintre Danemarca și Brazilia. Gazdele sunt în inferioritate numerică și joacă la trecerea timpului.


20:12: Polonia a mai echilibrat partida, dar Serbia rămâne la o diferență considerabilă. Semifinala a fost decisă în primele 30 de minute cu intervențiile portarului Tomasevic și soluțiile găsite în atac de Lekic și Cvijic.


20:05: Serbia nu mai forțează, iar Polonia reduce din handicap, 10-18 (min. 44)


19:58: După aproape 15 minute fără gol, Grzyb întrerupe seria neagră cu un contraatac. Sârbii jubilează însă în tribune, calificarea în finală pare ca și acontată


19:53: Serbia este dezlănțuită, Cvijic face ravagii pe semicercul Poloniei, iar gazdele au ajuns la o diferență incredibilă, 16-6 (min. 34). Polonia nu a înscris încă niciun gol în partea secundă, Serbia nu se oprește (17-6). Kim Rasmussen cere time-out după cinci minute de la reluare. Oaspeții acestei partide nu au marcat de 13 minute (!).


19:35: Serbia a dominat clar prima repriză și a intrat la cabine cu 14-6. Tomasevic, Lekic și Cvijic au fost cele mai bune handbaliste ale reprizei.


19.30: Tomasevic are 71%, însă o altă jucătoare din Serbia se remarcă, Dragana Cvijic. Serbia face scor, 14-6 (min. 28)


19:24: Polonia pare „dezmembrată” în aceste minute, pare depășită de miza semifinalei. Lekic a înscris un nou gol, al treilea (10-4). Omul meciului este însă portarul de la Nantes, Tomasevic. Lekic înscrie încă un gol, are tot atâtea goluri câte a dat întreaga echipă a Poloniei.


19:20: Polonia resimte miza puternică a jocului și pierde lejer mingile în atac. Greșelile apar și în tabăra gazdelor, iar tabela este nemodificată de trei minute. Cvijic sparge gheața și face 9-4 (min. 20)


19:17: Șansa este de partea Serbiei. Polonia lovește de două ori bara, iar Lekic marchează pentru 7-4. Serbia este dezlănțuită și înscrie din toate pozițiile. Ultimul gol a venit de pe pivot, de la Cvijic. Polonia cere time-out.


19:14: Tomasevic are 82% în primele 14 minute. Cu poarta asigurată, Serbia se desprinde la 5-2. Polonia nu se predă și înscrie două goluri consecutive (5-4)


19:12: Tomasevic are deja patru parade, însă Serbia ratează încă o ocazie de a se desprinde. Nici Polonia nu se descurcă foarte bine în fața porții. Zivkovic duce până la urmă Serbia la un avantaj de două goluri, 4-2 (min. 12). Tomasevic ajunge la cota 5 în poarta gazdelor.


19:08: Serbia se joacă cu ocaziile. Eficiența gazdelor este de 10%. Eric reușește în cele din urmă să readucă Serbia în avantaj cu un gol de la 10 metri. Ritmul partidei este destul de scăzut, cele două naționale sunt destul de prudente. Siodmiak restabilește egalitatea în urma unei pătrunderi.


19:05: Gapska a adunat deja două intervenții, iar Grzyb, jucătoarea care ne-a făcut clipe amare, a egalat. Polonia joacă în inferioritae numerică. Tomasevic a ajuns și ea la două intervențiiî n poarta Serbiei.


19:02: Polonia a așezat o apărare agresivă, însă Damnjanovic a reușit să deschidă scorul.


19:00: Partida începe cu Serbia în atac. În arena din Belgrad sunt prezenți aproximativ 16.500 de spectatori, nou record pentru un meci de handbal feminin la un Campionat Mondial. Prima semifinală este condusă de surorile Bonaventura.


Campionatul Mondial de handbal feminin a ajuns în faza semifinalelor, în această seară urmând să se decidă cele două formații care vor juca pentru titlul ediției cu numărul 21. „Careul de ași” este indit, cu trei naționale care aveau șanse reduse de a a junge până în această fază, adică Polonia, Serbia și Brazilia. Danemarca este singura reprezentativă care a câștigat un titlu mondial după ’90, mai exact la ediția din 1997.

În prima semifinală se vor afla față în față Polonia și Serbia, partidă care va începe de la ora 19:00. Gazdele competiției sunt favorite înaintea acestei partide. La casele de pariuri, Lekic & Co au o cotă de 1.40 la victorie. Serbia are ocazia de a deveni prima țară organizatoare care câștigă titlul pe teren propriu, după Rusia, care s-a impus în 2005. În tribune sunt așteptați aproximativ 16.000 de sârbi. Polonia este marea surpriză a competiției, ajungând în premieră în semifinalele unui Mondial. Cea mai bună performanță a „leșilor” data din 1973, când au terminat pe locul 5.

A doua semifinală va începe la ora 21:45 și le va opune pe Danemarca și Brazilia, reprezentative care s-au mai întâlnit la acest turneu final în cadrul grupei B. Sud-americancele s-au impus cu 23-18 și au mers mai departe de prima poziție. Ele sunt favorite și pentru partida din această seară. Brazilia este naționala care a acces și cel mai greu în semifinale, după 80 de minute cu Ungaria. Ambele combatante au pe bancă selecționeri danezi, Morten Soubak (Brazilia), respectiv Jan Pitlyck (Danemarca). Mia trebuie remarcat faptul că Brazilia poate devenit a doua națională non-europeană care poate urca pe podiumul unui Mondial după Coreea de Sud. Ambele semifinale se vor disputa la Belgrad.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba…
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Anunțul dimineții despre BANII DE PENSIE: Tot timpul se întâmplă problema asta
Anunțul dimineții despre BANII DE PENSIE: Tot timpul se întâmplă problema asta
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele