LIVE BLOG EURO 2014 România – Spania 22-20 | Tricolorele nu pot termina mai jos de locul 10. Repriză secundă fabuloasă: am primit doar șase goluri. Neagu a ținut atacul în repriza secundă

Redactor:
Marius Hutu
LIVE BLOG EURO 2014 România - Spania 22-20 | Tricolorele nu pot termina mai jos de locul 10. Repriză secundă fabuloasă: am primit doar șase goluri. Neagu a ținut atacul în repriza secundă
  • Publicat:
  • Actualizat:

România are un punct după trei meciuri contabilizate în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin și încă două meciuri de disputat, luni cu Spania (ora 17:00) și miercuri cu Polonia. Chiar dacă în teorie naționala încă mai are șanse pentru calificare, acestea țin mai degrabă de Science Fiction. Foarte probabil, echipa lui Gheorghe Tadici va termina turneul final din Ungaria și Croația în zona locurilor 7-12


  • România – Spania 22-20 (FINAL)

20:50 În al doilea meci al serii din Grupa Principală 1, Norvegia a revenit în repriza secundă pentru a câștiga meciul contra Poloniei, scor 26-24. Acum, România nu mai poate cădea mai jos de locul 10 în clasamentul actualului European.

Norvegia – Polonia 26-24 (11-15)

Norvegia: Solberg 11 intervenții, Sando 3 intervenții – Mork 11, Loke 4, Kristiansen 3, Oftedal 2, Riegelhuth 2, Alstad 1, Breivang 1, Herrem 1, Solberg 1.

Polonia: Wysokinska 8 intervenții, Prudzienica 2 intervenții – Drabik 5, Niedzwiedz 4, Zych 4, Wojtas 3, Gega 3, Byzdra 2, Grzyb 2, Janiszewska 1,


Citește și Tadici: „E bine dacă iau time-out acum?” A fost bine! România – Spania 22-20. Turneul final, salvat printr-o victorie de atitudine

18:42 Fabuloasă repriza secundă a echipei noastre! Spuneam la finalul primei reprize că fetele nu-și doresc să câștige. Vai, cât am greșit! Parcă a venit altă echipă de la vestiare! Neagu, mult mai motivată, a arătat că poate ține echipa în spate, chiar dacă e criticată pentru că ratează mult. Paula Ungureanu merita azi titlul de MVP al României pentru că a apărat incredibil. Elisei și Brădeanu au arătat că experiența face diferența, chiar dacă au greșit în prima repriză. Și, deși nu avem șanse mari la calificare, am arătat că putem învinge orice echipă dacă motivația există.


18:40 Victoria României înseamnă că Norvegia s-a calificat în semifinalele competiției. Nordicele sunt prima echipă calificată între primele patru cele mai bune formații de la acest turneu final. 


18:38 CASETĂ‚ TEHNICĂ‚

România – Spania 22-20 (9-14)

România: Ungureanu 20 intervenții, Dedu 1 intervenție – Neagu 7, Elisei 4, Chiper 3, Brădeanu 2, Țăcălie 2, Perianu 1, Chintoan 1, Pîrvuț 1, Ciuciulete 1.

Spania: Temprano 16 intervenții, Navarro 3 intervenții – Pinedo 5, Barbosa 4, Pena 4, Martin 4, Mangue 3.


18:34 VICTORIEEEEEEEE! Ne-am concentrat excelent pe acest final, am făcut exact ce trebuia să facem și am reușit să câștigăm!!!! Nu am marcat la faza precedentă, dar Neagu a scos atacul. 22-20 VICTORIE ROMÂNIA!!!!


18:30 GOOOOOOOOOL NEAGU!!!! Avem două goluri cu două minute rămase de disputat!!! 21-19!!! TIMEOUT SPANIA.


18:28 GOOOOOL ELISEI!!!! Extrema stângă a României driblează și pătrunde excelent pentru 19-18. Patru minute și jumătate. Barbosa dă replica. Neagu e scoasă om la om, e greu în ofensivă. BRĂ‚DEANU ÎNSCRIE ÎNSĂ‚ DE LA 10 METRI! EXPERIENȚA FACE DIFERENȚA.


18:22 Paula scoate din nou de două ori! Are 52% procentaj!!!! SCOATE ABSOLUT TOT! Ce meci face Paula azi! Din păcate, în atac nu avem rezultate. Bară Elisei. Iar la faza următoare, una dusă până aproape de pasiv de tricolore, Neagu e citită de Temprano, care scoate în aut. Mai sunt 5 minute și 30 de secunde, iar scorul e egal, 18-18. Dar în atac suferim teribil. Spania are acum atacul.


18:18 Conducem prima dată în minutul 50,după o aruncare în forță a lui Neagu! Imediat, Spania dă replica, iar Pinedo scoate 7 metri. Paula calcă pe minge și se resimte. Dar tot Ungureanu scoate excelent aruncarea de la 7 metri a lui Martin!


18:14 Din nou Neagu, cu un assist excelent pe poziție viitoare pentru Brădeanu. 17-17 în minutul 47. România a început să joace din ce în ce mai bine, mult diferit de prima parte. Din păcate, Neagu aruncă și pe lângă poartă. Cum ar fi fost să mai avem un inter la fel de valoros?


18:10 Elisei pătrunde impetuos spre semicerc, e busculată de Elorza. 7 metri și două minute eliminare, iar Neagu transformă! 16-15, cu 16 minute înainte de final.  GOOOOOL NEAGU!!!! 16-16 în minutul 45!


18:04 Elisei ratează o aruncare prin care puteam egala, iar Martin înscrie din 7 metri, cu o aruncare înșelătoare pe lângă piciorul de sprijin. Marcăm în inferioritate, prin Pîrvuț!! 15-14 și meciul se joacă! Eliminare pentru Brădeanu, 7 metri pentru Spania, gol Martin, 16-14!


18:01 Ungureanu scoate de două ori, dar ambele faze sunt irosite de contraatacuri slabe!!! Doamne, cum irosim faze bune. Spania nu a marcat deloc în această repriză, iar Jorge Duenas cere timeout. 14-13, în minutul 39.


17:59 Superioritatea e marea noastră problemă! Nu știm să jucăm cu un om în plus! Dar ne scoate Paula, cu intervenții senzaționale!!! 52% e procentajul portarului român! Temprano o imită și scoate mingea lui Neagu. ÎNSĂ‚ NEAGU SE REVANȘEAZĂ‚!!! Pasă voleibalată pentru Chintoan, iar scorul e 14-13!


17:55 Măcar în primele cinci minute ale reprizei, România a arătat foarte bine! E jocul pe care îl dorim de la fetele noastre, dar să sperăm că nu e prea târziu. Avem din nou superioritate, dar greșim în apărare și e 7 metri pentru Spania. Scoate Dedu!! Dar ratăm…


17:50 Neagu revine în teren în startul reprizei secunde, iar asta se vede în joc, Elisei marcând la prima fază a României. Neagu marchează cu o aruncare foarte puternică. Start mult mai bun al naționalei noastre în partea secundă! 14-11, minutul 32. Jucăm din ce în ce mai bine, iar parțialul din această repriză e 3-0! 14-12, după golul lui Ciuciulete, marcat pe contraatac.


17:43 Sunt mulți contestatari ai lui Tadici, iar antrenorul a făcut, cu siguranță, greșelile lui. Însă nici jucătoarele nu au soluțiile necesare. De data aceasta, Tadici a încercat și banca, iar Zamfir, Perianu sau Balint au dezamăgit. Iar fără Neagu…. e dezastru! Am marcat un singur gol în ultimele 12 minute, iar în ultimele 9, România nu a mai înscris deloc. Indicațiile antrenorului nu sunt respectate de jucătoare, cărora li s-a transmis să arunce sus, dar niciuna nu a luat în seamă indicația, nici măcar de la linia de 7 metri. Avem mari probleme și nimeni nu pare să-și asume măcar încercarea rezolvării acestora.


17:40 CASETĂ‚ TEHNICĂ‚

România – Spania 9-14 (PAUZĂ‚)

România: Ungureanu 12 intervenții – Chiper 3, Țăcălie 2, Elisei 2, Perianu 1, Neagu 1.

Spania: Temprano 8 intervenții, Navarro 3 intervenții – Pinedo 4, Pena 4, Martin 2, Mangue 2, Barbosa 2.


17:37 Este meciul în care naționala lui Tadici a renunțat să mai joace. România nu a mai marcat gol în ultimele nouă minute și patru secunde în ale reprizei, coincidență sau nu, momente în care Neagu nu s-a aflat pe teren. Cine și-a asumat să tragă de la 9 metri a făcut-o fie slab, fie a nimerit bara. România joacă precum o epavă, iar aici e și vina jucătoarelor, care par că își doresc enorm să ajungă mai repede acasă. Ghinion însă! Vor mai avea un meci contra Poloniei miercuri.


17:36 La următoarea fază, Adriana Țăcălie trage din 7 metri direct în brațele lui Temprano. Poate că Tadici e amuzant… Dar nici jucătoarele nu execută ceea ce li se cere. 14-9 pentru Spania, iar fără Neagu suntem incredibil de slabi în atac. Se termină 14-9 prima repriză…. Iar România e la pământ.


17:30 „Aici e concurs. Aruncăm lung, sus. Au alea din poartă un metru și o secundă. Noi tragem numai la brațe. Am spus să faceți încrucișări repede. Haideți, bă, să ne apucăm de joc. Puneți mâna și jucați că de-aia am venit aici”, spune Tadici la timeout.


17:26 Am primit șase goluri de pe extremele Spaniei, în timp ce Eli Pinedo a reușit să scoată alte două aruncări de la 7 metri. Suntem distruse pe extremă în mod constant, iar Tadici nu are soluții pe bancă! Primim două minute eliminare la Balint-Hotea, iar Barbosa scoate 7 metri. Tot Barbosa execută și ratează! Dacă nu era Paula, Spania avea 6-7 goluri în față!


17:20 În sfârșit, Chiper! Extrema Brașovului își răscumpără greșeala din apărare și marchează. Dar suntem mult prea pasive și primim gol după gol în defensivă. Trei goluri pentru Spania, iar România se afundă din ce în ce mai mult. Din fericire, Aguilar ratează, după o nouă pătrundere în flancul drept al României. La poarta cealaltă, Gabriela Perianu marchează, contraatac pe faza a doua, dar Chiper ratează! Meci groaznic făcut de extrema Brașovului.


17:17 Carmen Martin ratează primul 7 metri din acest turneu, dar pe recuperare Martin prinde balonul, iar Spania are un nou atac. Iar aceeași Martin marchează pentru 8-6, Spania are prima dată două goluri avantaj în minutul 16. Elisei reduce din handicap, dar România continuă să fie fragilă, iar Barbosa driblează superb și plasează o boltă peste Paula.


17:14 Mangue ajută Spania să treacă în avantaj pentru prima dată, dar Țăcălie marchează din nou, la fel ca în meciul contra Danemarcei. 7-6 pentru Spania, după un nou gol al lui Pinedo. Chiper e jalon în defensivă.


17:13 Aceleași probleme în banda dreaptă a apărării României, unde Pinedo intră perfect între Țăcălie și Chiper și marchează. Erori incredibile, după un meci slab făcut de defensivă în acea parte și contra Danemarcei.


17:10 Scene incredibile la Debrecen, unde tricolorele nu marchează în dublă superioritate! La următorul atac, înscriem prin Țăcălie, deși ibericele jucau în 7. Dar Mangue dă imediat replica, 4-3, cu un gol norocos. Chiper face 5-3 cu o boltă perfectă, dar Spania revine la 5-4. 


17:07 Elisabeth Chavez e eliminată două minute. Să vedem cum funcționează jocul în superioritate. Încă o eliminare scoasă de Elisei, la Carmen Martin. În următoarele 107 secunde vom evolua cu două jucătoare în plus. Dar Neagu ratează aruncarea de la 7 metri! La faza următoare, Brădeanu dă un no-look pas pentru Pintea, dar mingea nu ajunge la pivotul nostru.


17:05 Multe erori și de o parte și de alta! Navarro intervine excelent de două ori, la Pintea și Elisei, iar Paula replică printr-o fază excelentă, în care a parat aruncarea lui Pinedo. Navarro are 50% procentaj de intervenții, Ungureanu are 60%! Momentan, Navarro iese după ce a primit o minge în față de la Chiper. 3-2 Românai!


17:03 Navarro și Paula Ungureanu, foste coechipiere la Oltchim, au primele intervenții din acest meci! Ambele din extremă dreaptă, acolo unde Martin și Chiper au ratat. 7 metri scos de Brădeanu, marchează fără probleme Neagu, 2-2!


17:01 A început meciul! Exact ce spunea Tadici: prima eroare în defensivă! Chiper o lasă pe Pinedo nemarcată, iar extrema stângă înscrie! La poarta cealaltă, tot extrema stângă, Elisei, înscrie!! Dar primim imediat gol, după ce Chiper a fost din nou păcălită și a lăsat-o nemarcată pe Pinedo.


16:55 Spania are trei jucătoare care au evoluează sau sunt prezente în România: Barbosa, Silvia Navarro și Martin. Barbosa, fostă la Brașov și Oltchim Râmnicu Vâlcea, e acum la Fleury, Navarro a revenit în Spania după experiența Oltchim, în timp ce Martin e legitimată la CSM București.


16:50 Ne amintim de meciul România – Spania 25-26 de la Mondialul din China din 2009. Atunci, România a fost eliminată de la turneul final, după ce a primit gol în ultima secundă de la Macarena Aguilar, din cauza unei neatenții. Un alt meci care a fost greu uitat de suporteri. Să vedem ce poate azi România!


16:40 Haios! Speaker-ul salii: „Fanii Spaniei, vreau sa vad!!!!”.… Nu s-a auzit niciun strigat, astfel ca s-a calmat imediat: „Dacă sunteti aici…”. Sala este aproape goală. Nici suporterii români nu au mai venit la Debrecen. La aceasta ora daca sunt 10-15 fani ai Romaniei in toata sala. Dacă fanii n-au mai ajuns in Debrecen, decât intr-un număr foarte mic, Alexandru Dedu, șeful FRH, a făcut naveta și azi de la Oradea. Naționala nu a fost abandonată.


16:30 România va juca în roșu împotriva Spaniei, echipament pe care l-a mai folosit cu Danemarca (29-29). Și arbitrii sunt aceeași de la partida cu reprezentativa nordică, Brunovsky și Canda, doi slovaci.


16:20 Tadici inainte de meci: „Dacă o aveam pe Ada Nechita, aveam trei puncte în plus”. Extrema dreaptă a naționalei s-a accidentat la meciul cu Danemarca, pe o contră, când a căzut pe umăr. În locul ei a fost convocată Aneta Pîrvuț.


16:10 Spania are un singur eșec la acest European, cel contra Norvegiei din meciul trecut. Meciul din această seară este unul capital pentru iberice, aflate în postura de a fi obligate să câștige pentru a rămâne în cursa pentru calificarea în semifinale. Must-win game pentru Spania, așadar!


16:00 Eșecul cu Ungaria ne-a tăiat din aripi. Dar turneul final continuă pentru România cu un meci contra Spaniei, una dintre revelațiile de la acest European. Calculele pentru calificarea în semiifnale nu ne dau speranțe, dar tricolorele au ca obiectiv un meci cât mai bun pentru a încheia turneul într-o notă pozitivă. Suntem Marius Huțu și Adrian Costeiu și vă vom ține la curent cu evoluția scorului de la acest meci.


După înfrângerea de sâmbătă cu Ungaria de la Debrecen (scor 19-20), în cantonamentul echipei naționale nu prea s-a dormit.  Au fost frământări, gânduri, păreri de rău după o partidă în care prima reprezentativă nu a jucat deloc rău. Din contră! „Toată lumea a fost cu părere de rău pentru că în teren am făcut tot ce am putut, ne-am dăruit. Păcat că nu am câștigat, dar nu a fost să fie”, a declarat Daniela Băbeanu.

La aproximativ 12 ore distanță, naționala a fost obligată să o ia din nou din loc. După o vizionare la hotel „Lycium”, acolo unde este cantonată echipa, tricolorele au avut și o ședință de pregătire. Lucrurile sunt mai greu de urnit, după eșecul cu Ungaria și șanse aproape inexistente pentru a mai prinde un loc în topul Campionatului European. „Pur si simplu trebuie să ne unim, jucăm handbal de plăcere”, a susținut Daniela Băbeanu, atunci când a fost întrebată cum poate fi resuscitată echipa după un meci care a lăsat urme din toate punctele de vedere.

Meciul cu Spania, mai important pentru Barbosa & Co

Pentru România urmează meciul cu Spania (luni, ora 17:00), care prezintă interes maxim pentru adversară. Barbosa, Silvia Navarro & Co sunt printre cele mai în formă echipe de la acest European și chiar dacă au pierdut cu Norvegia (scor 26-29) încă sunt în pole-position pentru a prinde semifinalele. În schimb, pentru România miza rămasă la acest turneu final este să încheie cât mai sus.

Până unde mai poate ajunge însă naționala pregătită de Gheorghe Tadici la acest turneu final? Într-o variantă, România mai poate să prindă și semifinalele, însă calculele sunt totuși nerealiste: tricolorele câștigă cu Spania și Polonia, Ungaria termină la egalitate cu Danemarca și pierde cu Norvegia, iar Spania termină la egalitate cu Danemarca. În acest caz, pentru locul 2 s-ar bate patru echipe care ar avea câte 5 puncte fiecare, ierarhia urmând să fie stabilită de rezultatele și golaverajul din meciurile directe.

Nerealist pare și calculul pentru locul 3 în grupa principală de la Debrecen, poziție care asigură „transferul” la Budapesta, unde se va juca finala pentru pozițiile 5-6. România trebuie, de asemenea, să câștige ambele jocuri, dar în același timp să depășească două din cele trei formații aflate în fața ei, Spania, Ungaria și Danemarca. Primele două echipe au trei puncte avans, iar Danemarca – 2 puncte, dar și golaverajul mult mai bun de partea ei.

Locul 7, cea mai bună poziție pe care se poate clasa România, variantă realistă

Cea mai bună poziție pe care România o poate ocupa la Europenele din acest an, realist vorbind, este locul 7! Sunt necesare în primul rând două victorii cu Spania și Polonia. În acest caz sunt mai multe variante, cea mai probabilă, tricolorele au șansa să depășească Spania sau Danemarca după meciul direct dintre cele două reprezentative.

O victorie a României împotriva Spaniei va fi însă greu de realizat, având în vedere motivația celor două naționale la ora jocului. În cazul în care naționala nu va obține ambele puncte, atunci tricolorele se vor clasa în zona locurilor 9-12, adică aceeași în care a încheiat și ultimele trei turnee finale: locul 11 – Mondialul din 2011, locul 10 – Europeanul din 2012 și locul 10 – Mondialul din 2013.

România a venit la Debrecen cu obiectivul de a se clasa pe locurile 1-8. Principala miză pentru ultimele două meciuri este însă să evite locul 12. Naționalele clasate până la poziția a 11-a se vor afla în prima urnă valorică la tragerea la sorți pentru play-off-ul de calificare la Campionatul Mondial din 2015, care se va desfășura în Danemarca.

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…