LIVE BLOG | Am crezut, am visat, dar nu mergem în semifinale! România – Danemarca 17-21 și fetele vor juca pentru locul 5. Sandra Toft, MVP-ul unui meci perfect pentru daneze

LIVE BLOG | Am crezut, am visat, dar nu mergem în semifinale! România - Danemarca 17-21 și fetele vor juca pentru locul 5. Sandra Toft, MVP-ul unui meci perfect pentru daneze
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România a pierdut clar în fața Danemarcei, scor 21-17 (12-10) și a ratat calificarea în semifinalele Campionatului European din Suedia. Naționala lui Ambros Martin va juca în meciul pentru locul 5, fie împotriva Germaniei, fie împotriva Franței.

PIERDEM CU DANEMARCA ȘI JUCĂ‚M ÎN MECIUL PENTRU LOCUL 5! Cristina Zamfir înscrie ultimul gol al meciului, dar pierdem cu 21-17 și danezele dau startul petrecerii. Nordicele vor juca împotriva Olandei pentru un loc în marea finală, iar noi mergem în meciul pentru locul 5, unde vom înfrunta Germania sau Franța.

Bravo, fetelor, pentru încă două săptămâni în care ne-ați făcut să visăm din nou frumos!


Min. 58 16-21 Ea e fata care ne-a interzis semifinala. Sandra Toft a ajuns la 15/29, a închis poarta și, ajutată de cele nouă goluri ale lui Hansen, l-a făcut pe antrenorul Danemarcei să înceapă să-și îmbrățișeze eroinele. Victorie meritată a nordicelor.


Min. 56: 16-21 Prăpădim un nou atac, Hansen face ce știe mai bine și rupe seria de 10 minute fără gol a echipei sale. Înscrie din nou, ajunge la nouă goluri, iar antrenorul Danemarcei nu-și mai încape în piele din bucurie. Din păcate, am pierdut azi, chiar dacă Laslo înscrie și ne apropie la cinci goluri. Greu de crezut că se mai poate întâmpla ceva.


Min. 54: 15-19 Danezele nu au mai marcat din minutul 45 și au o serie neagră de aproape nouă minute, dar ratăm șansă după șansă. Ultima victimă a Sandrei Toft e Chiper, care finalizează foarte prost din extrema dreaptă. Timeout, iar Ambros Martin îi cere Cristinei Neagu să joace mai aproape de extremă.


Min. 52: 15-19 Avem șansa să ajungem la trei goluri, dar Florică ratează o situație foarte bună. Danezele încep să se precipite în atac și ne fac cadou o nouă minge. Așezăm atacul, Neagu scoate o eliminare de două minute la Haugsted, dar ne batem joc de o nouă superioritate și ratăm o șansă imensă. Extremele ne-au tras foarte mult în jos în acest meci, iar Eliza Buceschi rămâne pe bancă, probabil nerefăcută complet. Timeout Norvegia.


Min. 49: 15-19 Laslo ia o acțiune pe cont propriu și ne duce la cinci goluri, 14-19, înainte ca Hansen să scoată mingea din sală. Vine Neagu cu o torpilă marcă înregistrată și ne apropiem la patru goluri!


Min. 45: 13-18 Rupem seria neagră de nouă minute fără gol prin Udriștoiu, dar Hansen trece ca prin brânză de apărarea noastră și ajunge la 7 goluri din 12 aruncări. Neagu își asumă responsabilitatea, încarcă lovitura, dar Toft pare că a mai văzut meciul și ghicește din nou colțul. 5 goluri în spate cu 15 minute rămase. Foarte greu.


Min. 42: 12-17 Martin observă inexactitățile din atac și le transmite fetelor să nu mai grăbească aruncările. Sfaturile sale sunt ignorate, Udriștoiu încearcă o aruncare foarte grea, iar Toft e din nou la post. Jorgensen plutește, își duce echipa la cinci goluri, 17-12, iar problemele noastre cu defensiva adversă sunt din ce în ce mai mari. Nu găsim soluții, nu avem variante, în principal pentru că nordicele se apără perfect la Cristina și ajungem să jucăm cu Udriștoiu în inter dreapta, iar o ratare incredibilă a lui Iuganu, în superioritate, ne taie și mai mult din elan. N-am mai marcat de aproape 9 minute.


Min. 39: 12-16 E incredibil cum ratăm șansele în superioritate numerică. Neagu își pierde din luciditate, aruncă de foarte departe și Toft ajunge la 10 parade din 20 de aruncări. Portărița Danemarcei face un meci mare, dar nici aruncările fetelor noastre nu sunt chiar cele mai inspirate. Timeout cerut de Ambros Martin.


Min. 36: 12-16 Ratăm mult și nu prindem nimic în defensivă. Atacăm cu un om în plus, dar Toft face un meci mare și blochează aproape tot, inclusiv o fază în care Eliza a scăpat în poziție de unu vs. unu. Neagu găsește al doilea gol, dar Hansen îl anulează rapid și danezele merg la patru goluri, cea mai mare diferență din meci.


Min. 32: 11-14  Începutul reprizei a doua o găsește pe Eliza Buceschi pe teren, dar partea proastă e că danezele se mișcă foarte rapid în atac și dejoacă ușor apărarea noastră. Înscriem prin Manea, din pasa lui Neagu, dar Tranborg și Jensen înscriu goluri foarte ușoare.


10-12 la pauză. Apărarea Danemarcei e foarte eficientă. Cristina Neagu e ținută foarte departe de poziția optimă de aruncare, iar singura soluție e pasa cu pivotul. Crina Pintea capitalizează un astfel de assist, dar nu reușim să variem schemele în atac și ne lovim ca de un zid alb-roșu pe care-l păcălim foarte greu. Înscrie Dornonville, Neagu aruncă de două ori de la distanță, dar e ghicită de fiecare dată Sandra Toft, care face un meci foarte bun și o blochează și pe Pintea.

Repriza se încheie cu o intervenție fabuloasă a Paulei la o aruncare a lui Fisker și o rachetă a lui Neagu care aproape dărâmă poarta adversă. Intrăm cu 10-12 la cabine și Andros Martin are o misiune dificilă la pauză, pentru că cheia pentru desfacerea defensivei Danemarcei nu e ușor de găsit.


Min. 27: 9-11 Ambros Martin ia primul timeout al meciului și explică schema de atac. Selecționerul îi cere Anetei Udriștoiu să se poziționeze în așa fel încât să întindă defensiva adversă pe întreg semicercul, apoi lucrurile sunt bine puse în practică până când aruncarea Cristinei, de la 10 metri, lovește bara din dreapta a porții lui Soft. Primim gol după ce nu strângem în defensivă, avem șansa egalării, dar Laslo ratează din poziție foarte bună și danezele merg la două goluri după o fază superbă creată de Hansen.


Min. 24: 9-9 Ne aflăm la șase minute distanță de finalul primei reprize și Cristina Neagu a aruncat de doar două ori spre poarta Sandrei Toft. Cristina joacă, însă, foarte bine pentru coechipiere. Strânge apărătoarele în jurul său, creează spații, dă drumul la timp la minge și Geiger înscrie primul ei gol. Lucrurile merg, însă, rău în apărare, Szucs e eliminată ușor și Nielsen duce România – Danemarca la 9-9 în minutul 24.


Min. 21: 8-7 Stine Jorgensen, al doilea golgheter de la EURO, deblochează tabela și-și duce echipa în avantaj, dar Crina Pintea face destul pentru a obține o eliminare de două minute. Găsim spațiu în apărarea adversă, Zamfirescu marchează din pasa lui Neagu, apoi Iuganu înscrie primul ei gol, din a treia aruncare, tot după un assist al Cristinei.


Min. 18: 6-6 Ambros Martin caută cu disperare soluții pe faza ofensivă. N-am mai marcat din minutul 11, așa că Zamfirescu și Chintoan își fac loc pe faza de atac, dar fără efect pe tabelă. Ne iartă Hansen, care nimerește doar bara, Cristina trage departe și punem capăt unei perioade de aproape șase minute în care niciuna dintre cele două echipe nu a marcat. Se simt tensiunea și miza jocului.


Min. 15: 6-6 Se intră într-o perioadă a meciului în care ambele echipe dau rateu după rateu. Atacăm cu Udriștoiu în extrema dreaptă, dar lucrurile nu merg bine. Melinda Geiger face un nou meci șters și ezită să-și asume responsabilitatea de la nouă metri, dar stăm în joc grație intervențiilor Paulei Ungureanu și inexactității lui Hansen sau Fisker. 


Min. 11: 6-5 Eliminarea Oanei Manea îl obligă pe Martin Ambros să atace fără portar. Prima oportunitate e irosită de Iuganu, apoi Tranborg catapultează mingea în vinclu. Cel mai frumos moment al meciului vine la 5-5, când Neagu scapă singură pe extremă, imprimă mingii un efect superb și o depășește pe Toft.


Min. 9: 4-3 Cristina Neagu e trecută puțin în penumbră. Vedeta noastră nu a aruncat încă spre poarta Sandrei Toft și a jucat, mai degrabă, rolul de dispecer pentru colegele sale. Cristina a pasat perfect pentru Iuganu, dar extrema noastră stânga a nimerit doar bara, înainte ca Nielsen să restabilească egalitatea. Am revenit în atac, Cristina a pasat din nou pefect pentru Oana Manea, am scos un nou 7 metri și Eliza a ajuns la 4 goluri din 4 aruncări, dintre care trei de la 7 metri.


Min. 6: 3-2 Neagu scoate o eliminare prețioasă la Tranborg, Eliza transformă fără emoții, apoi profităm din plin de omul în plus. Traseul Neagu – Buceschi funcționează de minune, Eliza pătrunde pe un spațiu imens și ajungem la 3-2, în minutul 6, moment în care Paula reușește prima paradă.


Min. 3: 1-2  Începem cu Ungureanu, Iuganu, Geiger, Buceschi, Neagu, Chiper și Oana Manea. Cristina pasează pefect pentru Oana, avem primul șapte metri și deschidem scorul, prin Eliza Buceschi, dar Hansen o învinge de două ori consecutiv pe Paula și-și duce echipa în față.


19:30 CURAJ, FETELOR! Sportivele noastre au cântat imnul așa cum trebuie, și-au salutat adversarele de astăzi, iar meciul a putut începe odată cu primul fluier al arbitrilor spanioli.


19:20 JUCĂ‚M ÎN ALBASTRU. A devenit o tradiție să schimbăm echipamentele de la meci la meci, iar în această seară fetele vor juca în albastru. Obișnuită să fie în linia întâi, Aurelia Brădeanu a analizat, din studioul TVR, meciul cu Danemarca și spune că nu trebuie să ne bazăm neapărat pe Cristina Neagu, pentru că surprizele plăcute pot veni de la oricare dintre coechipierele sale. 10 minute până la meci.


19:15 DEVA, ROMÂNIA! Ca de obicei, fanii români sunt la înălțime și și-au ocupat locurile în sala din Helsingborg în speranța că vor trăi alături de fete o calificare superbă în semifinalele unui Campionat European. Evident, pentru că au avut o aruncătură de băț de parcurs, fanii danezi sunt mult mai mulți și vor domina atmosfera. Dar asta nu le va incomoda pe fete, nu-i așa?


18:50 OLANDA așteaptă în semifinale. Batavele au câștigat la cinci goluri cu Spania, 29-24, și termină pe primul loc grupa principală de la Goteborg, după o evoluție entuziasmantă a Estevanei Polman, autoare a opt goluri. Final de drum și pentru Rusia lui Trefilov, care a remizat cu Ungaria, 26-26, și nu mai are nicio șansă să prindă meciul pentru locurile 5-6.


18:35 NEAGU ȘI ISTORIA. Unul dintre cele mai bune produse ale sportului românesc în istoria recentă e la un pas de o performanță fabuloasă. Cristina Neagu a înscris deja 43 de goluri la acest turneu final (6 cu Norvegia, 7 cu Rusia, 10 cu Croația, 10 cu Ungaria și 10 cu Cehia), e lider detașat în clasamentul golgheterilor, cu 10 goluri peste Stine Jorgensen, și mai are 15 reușite până la o bornă istorică.

Cele 43 de goluri înscrise în Suedia au dus-o pe Cristina la un total de 190 de reușite în istoria Campionatelor Europene de handbal, interul stânga egalând-o în clasamentul all time pe norvegianca Linn-Kristin Riegelhuth. Cum liderul all time, unguroaica Agnes Farkas, are 205 goluri, șansele ca jucătoarea lui Buducnost să o depășească încă de la această competiție sunt destul de mari. Cristina are o medie de 8,6 goluri pe meci și încă cel puțin două partide la dispoziție pentru a înscrie cele 16 goluri care s-o ducă în istorie.


18:20 ECHILIBRU. Casele de pariuri așteaptă o confruntare echilibrată în această seară, dar văd un mic plus pentru România, Neagu și colegele sale trecând în postura de favorite în opinia bookmakerilor (cotă 1.87 pentru victoria României, 8.50 pentru egal și 2.38 pentru victoria Danemarcei).

Iar fanii care au votat în sondajul inițiat de contul oficial de twitter al competiției din Suedia au avut păreri împărțite. Jumătate cred că va câștiga România, jumătate cred că Danemarca va merge în semifinale.


18:02 Pauză în meciurile care ne interesează. Olanda conduce Spania la două goluri, 15-13, după o repriză în care Polman a marcat de patru ori. Într-o altă partidă, de data aceasta din grupa României, Ungaria conduce Rusia cu 14-13.


17:10 CU OCHII PE „DUȘMANI”. În 5 minute începe meciul care poate stabili posibila adversară a României din semifinale. De la 17:15, Olanda joacă împotriva Spaniei, iar o victorie a batavelor e sinonimă cu câștigarea grupei principale I și împerecherea cu România sau Danemarca în careul de ași. 

În acest moment, Olanda, Franța și Germania se bat pentru cele două locuri, iar celelalte meciuri sunt Suedia – Germania (19:30) și Serbia – Franța (21:45). În cazul în care olandezele se împiedică de Spania, cea mai slabă echipă a grupei înaintea ultimei etape, Franța devine favorită la primul loc.


Norvegia s-a calificat, marți, în semifinalele EURO 2016, după ce a învins Ungaria, scor 24-23. Echipa antrenată de Thorir Hergeirsson va juca împotriva Franței, Olandei sau Germaniei. Lupta pentru al doilea loc în careul de ași se va da între România și Danemarca, în meci direct, miercuri de la 19:30. România se califică în semifinale, de pe locul al doilea al grupei, dacă nu pierde meciul din această seară cu Danemarca.. „Echipa știe cum să reușească. Ne gândim că putem obține ce ne dorim dacă ne apărăm. În fața noastră va fi o echipă redutabilă, care se simte aproape ca acasă, Danemarca va avea foarte mulți suporteri. Dar nici noi nu ne simțim singuri, avem mulți suporteri și cred că va fi un meci special pentru noi”, spune Ambros Martin.

„Sper să jucăm foarte bine împotriva danezelor și, cu siguranță, vom da totul pe teren. Nu cred că jocul rapid pe care îl etalează Danemarca va fi o problemă pentru noi. Vom merge să luptăm și sper ca totul să fie bine și să ne calificăm”, anunță Denisa Dedu.  „Va fi un meci extrem de greu, cu o încărcătură aparte pentru că am mai avut atâtea dueluri cu ele. Ne dorim să ieșim învingătoare și cu această ocazie”, spune Aneta Udriștioiu.

Clasament Grupa principală 2
 

  • 1. Norvegia           4        4        0        0       92-85      8 puncte
  • 2. România           4        3        0        1       102-89    6 p
  • 3. Danemarca       4        2        1        1        102-96      5 p
  • 4. Rusia                4        1        1        2        90-95        3 p
  • 5. Cehia                4        1        0        3        108-111    2 p
  • 6. Ungaria             4        0        0        4         85-103     0 p


Program: meciuri și rezultate la Campionatul European de handbal feminin 2016

Grupa II principală
11 decembrie
Cehia – Rusia 24-26
Ungaria – România 21-29
Danemarca – Norvegia 20-22

13 decembrie
Cehia – România 28-30
Ungaria – Norvegia 23-24
Danemarca – Rusia 26-26

14 decembrie
Ungaria – Rusia (17:15)
Danemarca – România (19:30)
Cehia – Norvegia (21:45)

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…