Liga Naţională de Handbal Feminin s-ar putea juca cu 15 echipe la start în sezonul următor!

22 mar 2019 3314 afişări Handbal
Liga Naţională de Handbal Feminin s-ar putea juca cu 15 echipe la start în sezonul următor!

Echipa naţională feminină de tineret (U19) ar putea evolua în sezonul 2019-2020 în Liga Naţională! Aceasta este măsura pe care o pregăteşte Federaţia Română de Handbal, pentru a a avea o selecţionată cât mai bine antrenată în vederea participării la Mondialul sub 20 de ani de anul viitor. Turneul final va fi găzduit chiar de ţara noastră.

Preşedintele Alexandru Dedu a obţinut acordul membrilor Consiliului de Administraţie în acest sens, astfel că subiectul va fi discutat în perioada următoare în Comisia Tehnică şi ulterior cu preşedinţii de cluburi. Astfel, sunt şanse ca viitorul sezon al Ligii Naţionale feminine să se desfăşoare cu 15 echipe la start.

În momentul în care România a obţinut dreptul de organizare al Campionatului Mondial U20, Federaţia a susţinut că obiectivul generaţiei 2000-2001 va fi câştigarea titlului mondial. Lotul a fost încredinţat de curând antrenorului Dragoş Dobrescu, iar federaţia studiază posibilitatea ca activitatea selecţionatei să se desfăşoare într-un sistem centralizat, pe parcursul unui sezon întreg, la Izvorani.

Deocamdată, lotul de tineret, dar şi cel de junioare (U17) pot fi urmărite de azi şi până duminică în cadrul Trofeului Carpaţi de la Rm. Vâlcea.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.