Inventar pentru Europene: Tadici verifică 28 de jucătoare cu Ungaria şi Rusia. Vărzaru, în cărţi pentru a merge la turneul final din decembrie

23 sep 2014 1642 afişări Handbal
Inventar pentru Europene: Tadici verifică 28 de jucătoare cu Ungaria şi Rusia. Vărzaru, în cărţi pentru a merge la turneul final din decembrie

Gheorghe Tadici a definitivat lotul lărgit de 28 de jucătoare pentru acţiunile din 4-12 octombrie, perioadă în care România va înfrunta naţionalele Ungariei şi Rusiei. Selecţionerul a convocat un număr mai mare de jucătoare decât în mod obişnuit întrucât va alcătui două echipe, România A şi România B. Prima reprezentativă va înfrunta Ungaria (8 octombrie, Debrecen) şi Rusia (11 octombrie, Oradea), în timp ce echipa secundă va avea, la rândul ei, două partide de verificare, ambele cu Rusia (10 şi 12 octombrie, Oradea). "În mod normal, acum ar fi trebuit să se desfăşoare Trofeul Carpaţi, numai că Muntenegru a refuzat în ultimul moment participarea. Am reuşit însă să facem un program la fel de bun. Vom face astfel şi un inventar înaintea Campionatului European (n.r. 7-21 decembrie, Ungaria şi Croaţia)", a declarat Gheorghe Tadici.

Pentru această acţiune au fost convocate aproape toate numele importante din handbalul românesc, în frunte cu Paula Ungureanu, Cristina Neagu, Aurelia Brădeanu, Ada Nechita şi Valentina Ardean. Singura absenţă de marcă ar fi cea a Oanei Manea, însă pivotul de la CSM Bucureşti se află într-o perioadă de recuperare după o accidentare gravă suferită în vară. 27 din cele 28 de jucătoare activează în Liga Naţională, Cristina Neagu fiind singura tricoloră care vine de peste hotare, de la Buducnost, şi care întră în cărţi pentru Campionatul European.

Corona Braşov furnizează naţionalei cele mai multe handbaliste - 8, formaţia de la poalele Tâmpei fiind urmată la acest capitol de HCM Baia Mare - 7 şi HC Zalău - 5. Liderul Ligii Naţionale, CSM Bucureşti, nu are nicio jucătoare convocată pentru această acţiune.

Dintre noutăţile propuse de Gheorghe Tadici se remarcă Oana Bondar (31 de ani), jucătoare pe care selecţionerul o aduce în primul rând pentru faza de apărare. "În handbalul românesc este o penurie de apărători centrali şi vreau să o văd la lucru şi pe Oana Bondar", a spus Tadici. În cazul în care va da satisfacţie, n-ar fi exclus ca Bondar să prindă şi lotul de "18" pentru Europene.

Lotul convocat de Tadici

  • portari: Ungureanu, Dedu, Şerban, Cheţa
  • extreme stânga: Ardean, Hotea, Iuganu
  • extreme dreapta: Nechita, Chiper, Pîrvuţ
  • pivoţi: Chintoan, Ciuciulete, Pintea
  • linia de 9 metri: Brădeanu, Neagu, Băbeanu, Perianu, Buceschi, Oltean, Marin, Zamfir, Tudor, Tiron, L. Popa, Constantinescu, Bondar, Ţăcălie, Puiu

După această acţiune a loturilor naţionale, Gheorghe Tadici va definitiva lista de 28 de jucătoare care va fi trimisă la EHF şi din care vor fi selectate cele 18 tricolore care vor merge la Campionatul European din decembrie. În vederile antrenorului ar mai fi 6-8 handbaliste, între care şi un nume emblematic pentru naţionala ultimilor 15 ani, Cristina Vărzaru! Deşi în decembrie va împlini 35 de ani, extrema dreaptă se află într-o formă foarte bună, ea numărându-se printre jucătoarele care au contribuit decisiv la ascensiunea CSM-ului în acest sezon. Turneul de calificare la JO din 2012 a fost ultima acţiune la care Vărzaru a fost prezentă la naţională. În vederile selecţionerului se mai află portarul Paşca şi jucătoarele Burghel, Horobeţ, Dincă, Agrigoroaiei, Apetrei, Pricopi.

Echipa naţională se va reuni pe 4 octombrie, la Oradea, fără handbalistele de la HCM Baia Mare, care în 5 octombrie vor susţine derby-ul cu CSM Bucureşti. Acestea, dar şi Cristina Neagu vor ajunge la lot în 6 octombrie.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.