INTERVIU ProSport. Patricia Vizitiu o încurajează pe Cristina Neagu: "Va fi iar cea mai bună din lume!"

31 ian 2013 2123 afişări Handbal
INTERVIU ProSport. Patricia Vizitiu o încurajează pe Cristina Neagu: "Va fi iar cea mai bună din lume!" INTERVIU ProSport. Patricia Vizitiu o încurajează pe Cristina Neagu: "Va fi iar cea mai bună din lume!"

Interul dreapta s-a învoit pentru câteva zile de la actuala sa echipă, Uskudar

Accidentarea Cristinei Neagu la începutul acestei săptămâni a fost un breaking news pentru întreg sportul românesc, iar ştirea s-a transmis cu viteza luminii printre fanii handbalistei. Încurajările adresate tricolorei au împânzit forumurile şi reţelele de socializare. Cel mai puternic mesaj de susţinere l-a dat Patricia Vizitiu, prietena care i-a fost alături şi la bine, şi la rău, încă din perioada junioratului. Concret, handbalista s-a învoit pentru câteva zile de la oficialii clubului Uskudar (Turcia), iar aseară a ajuns în regim de urgenţă în România, pentru a fi alături de Neagu.

"Nimic nu o va împiedica pe Cristina să devină din nou cea mai bună handbalistă a lumii", a fost una din primele reacţii pe care le-a avut Vizitiu. Aceata a trecut în două rânduri peste o ruptură la ligamentul anterior, în condiţiile în care în şase ani a fost opeartă la ambii genunchi.

Când ai aflat de accidentarea Cristinei şi cum ai primit vestea?

Am aflat chiar de luni seara. Am vorbit la telefon după antrenament şi parcă a picat cerul pe mine când mi-a spus despre accidentare, nu îmi venea să cred.

Psihic, cum era?

Nici ei nu-i venea creadă că s-a accidentat după trei luni de activitate. Dar Cristina a demonstrat că are tăria să revină după o pauză forţată îndelungată. Problemele de la umăr au fost mult mai grave, a stat pe margine aproape doi ani, dar apoi a jucat de la început la un nivel înalt, în Liga Campionilor şi la Campionatul European, cum nimeni altcineva n-ar fi reuşit. Nu are ce să facă, trebuie să ia încă o pauză de şase luni, însă acest lucru nu o va împiedica să devină din nou cea mai bună handbalistă a lumii.

Chiar dacă problema de la umăr nu are o legătură cu genunchiul, cel puţin aşa susţin medicii, se poate spune că a jucat mai mult decât trebuia după pauza de 20 de luni?

Cred că nu a fost benefică prezenţa ei la Campionatul European, dar acum totul e în zadar. Dorinţa ei de a face ceva pentru România a fost mult prea mare.

"Revii fără teamă în teren"

Şi tu ai trecut printr-o astfel de situaţie. Te mai gândeşti la handbal în momentele în care suferi de durere?

Ştiu ce înseamnă să stai departe de teren, să iubeşti handbalul, nu banii, aşa cum am văzut că speculează unii. În niciun caz nu te gândeşti la retragere după o accidentare, chiar dacă este mai serioasă. Poate numai după un caz gen Mihai Neşu. Partea bună în cazul Cristinei, nu e vorba din nou de cartilaj. Operaţiile de ligamente nu mai sunt ca înainte, când te puteai retrage şi după o entorsă.

Ţi-a cerut detalii Cristina despre operaţie, despre refacere, având în vedere că tu ai avut intervenţii chirurgicale la ambii genunchi?

Ştie deja lecţia! Şi de la mine, ştie prin ce am trecut, şi de la Paula (n.r. - Ungureanu), care a revenit la cel mai înalt nivel, la o vârstă şi mai înaintată, tot după o ruptură a ligamentului anterior. Cristina este o fată ambiţioasă, puternică, iar această nouă cumpănă din carieră nu o va doborî, din contră. Ca şi zicala, "ce nu te omoară, te întăreşte".

Intervine teama, instinctul de conservare după o interveţie chirurgicală la genunchi?

În urmă cu şase ani, am fost operată la un genunchi, iar apoi am jucat fără nicio problemă. Teamă îţi este poate doar după operaţie şi în timpul recuperării, dar în teren şi cu musculatura pe picioare nu te mai gândeşti la nimic.


18 partidejucase Neagu de la revenire (6 în LN, 6 la CE şi 6 în Liga Campionilor)

50 de golurimarcase Cristina de la revenirea sa, la Oltchim şi la naţională


Neagu merge la doctorul Martens

Cristina Neagu se va opera la genunchiul stâng la aceeaşi clinică din Belgia la care a fost şi Patricia Vizitiu, cea a medicului Marc Martens. "Cristina îşi doreşte să meargă în Belgia. A vorbit cu asistenta doctorului Martens şi aşteaptă să vadă data la care ar putea fi programată pentru operaţia de ligamente. Este dorinţa Cristinei, iar noi, clubul, i-o vom respecta", a declarat Petre Berbecaru, preşedintele CS Oltchim. De-a lungul timpului, la clinica lui Marc Martens s-au operat foarte mulţi sportivi celebri, inclusiv fotbaliştii Marco Van Basten, Kaka, Maldini şi Gattuso. Există însă şi voci care susţin că operaţiile efectuate de celebrul doctor nu mai sunt atât de eficiente ca în trecut.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.