INTERVIU | Denisa Dedu: „Visul încă nu s-a stins, mai avem încă pentru ce lupta!”

15 dec 2018 923 afişări Handbal
INTERVIU | Denisa Dedu: „Visul încă nu s-a stins, mai avem încă pentru ce lupta!” Foto Sorin PANĂ

Denisa Dedu, portarul echipei naţionale, crede în continuare în forţa echipei şi spune că România nu şi-a spus încă ultimul cuvânt la Campionatul European. Tricolora speră să revină luni acasă cu medalia de bronz. Duminică, de la ora 15:00, naţionala trebuie să învingă însă Olanda în finala mică.

Denisa, aţi visat frumos, dar nu aţi putut să treceţi şi de Rusia. Care ar fi concluziile?
Ne-am dorit foarte mult, într-adevăr, să ajungem în finală, dar nu s-a putut. Visul încă nu s-a stins, mai avem încă pentru ce lupta duminică. Îmi doresc să strângem rândurile şi să jucăm cu încredere în meciul pentru medaliile de bronz. Consider că şi la semifinala cu Rusia am luptat. S-a văzut dorinţa şi lupta în prima repriză, până la sfârşit am avut ceva probleme, în special în apărare, dar asta a fost.

Cu Olanda am pierdut în grupă. Credeţi că avem vreo şansă la medalia de bronz?
Avem şanse, trebuie să credem în lucrul acesta. Dacă nu credem, nu ne mai prezentăm. Trebuie să mergem cu încredere, luptăm şi vom vedea la sfârşit dacă vom reuşi sau nu, chiar dacă este Olanda. Este echipă puternică, ştiam lucrul acesta. Oricum suntem în primele patru echipe, trebuie să fim mândre de lucrul acesta, am întâmpinat multe obstacole. Am ajuns până aici şi trebuie să luptăm până la capăt.

Un obstacol a fost la meciul cu Ungaria, când s-a accidentat Cristina Neagu. Ştiu că a fost în vestiar la pauză, ce v-a spus atunci?
Din păcate, Cristina s-a accidentat, ne lipseşte mult, e normal. Pot să spun că tot timpul este alături de noi, este un lider. Şi înainte de meci a încercat să ne motiveze. Am intrat foarte motivate, s-a văzut lucrul acesta, dar nu a fost de ajuns, ne-au lipsit anumite lucruri.

Fizic, nu aţi mai putut cu Rusia în partea secundă?
Cred că în apărare au fost probleme. Dacă până acum a mers la nivel înalt, acum nu cred că a mai funcţionat cum ne aşteptam. Rusia a înscris goluri uşoare, au avut ocazii bune şi aşa au făcut diferenţa. După cum ştiţi, apărarea face diferenţa.

Au fost 9 minute legate fără gol la sfârşitul primei reprize şi în debutul părţii secunde, crezi că acolo s-a decis jocul?
Nu ştiu ce s-a întâmplat în atac, care a fost cauza. Cred că ne-am creat situaţii bune. În anumite momente nu am fost prea inspirate, nu ştiu dacă acele minute au fost problema meciului. Vom analiza totul şi vom încerca să remediem ce a nu funcţionat, iar pentru meciul de duminică să fim pregătite.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.