Începe sau nu sezonul de handbal în august? Costică Buceschi: „Deocamdată facem un handbal cu mânuși, cu frică, să nu se întâmple ceva care să ne deregleze și așa traseul destul de greu în procesul de pregătire” | INTERVIU

Autor: Marius Hutu Publicat: 15 Jul. 2020, 20:38 Actualizat: 15 Jul. 2020, 20:50 Handbal
Începe sau nu sezonul de handbal în august? Costică Buceschi: „Deocamdată facem un handbal cu mânuși, cu frică, să nu se întâmple ceva care să ne deregleze și așa traseul destul de greu în procesul de pregătire” | INTERVIU

Echipele din Ligile Naționale de handbal și-au început pregătirile pentru sezonul 2020-2021, dar încă de la bun început se confruntă cu probleme în condițiile pandemiei de coronavirus. Câteva planuri au fost deja date peste cap, astfel că azi sunt multe incertitudini, dacă sezonul de handbal poate să înceapă ori ba în luna august. Pentru că sunt încă foarte multe restricții din cauza virusului, Minaur Baia Mare a rămas, spre exemplu, fără jumătate din jocurile amicale. ProSport a stat de vorbă cu antrenorul Costică Buceschi și a încercat să afle câteva dintre problemele cu care echipele se confruntă în general la startul pregătirilor.

Începe sezonul de handbal în august? Costică Buceschi: „Este o situație destul de ingrată, nu este nimic sigur azi”

Aș vrea să vă întreb în primul rând, în ce stadiu al pregătirilor sunteți?
Am fi vrut să mergem în cantonament la Sf. Gheorghe, aveam planuri comune cu băieții, dar din păcate autoritățile de acolo nu au deschis sala, nu puteam face nimic, așa că a trebuit să contramandăm și să rămânem acasă. A fost dificil să plecăm în altă parte în condițiile date. Facem un fel de semicantonament în Baia Mare, cu două mese pe zi. În rest, ne pregătim cum putem aici, pe mai multe grupe. Încercăm să facem treaba respectând ceea ce ni se impune.

De cât timp sunteți în formulă completă?
De luni avem toată echipa. Fetele au venit mai devreme, dar unele au stat în izolare, vinerea trecută s-au refăcut și testele Covid-19, toată lumea este bine.

În aceste condiții, presupun că nu s-a trecut la antrenamente cu mingea…
Facem antrenamente în sală, dar mai mult exerciții de pasare. Nu am intrat în antrenamentele cu contact propriu-zise, specifice jocului de handbal.

Când credeți că veți disputa primul meci de handbal?
Astăzi am văzut că a fost prelungită Starea de Alertă, așteptăm și de la federație niște semnale, să vedem ce putem facem, cum putem face. Noi aveam programate și meciuri amicale în această lună cu echipe din România. Stabilisem apoi și câteva turnee internaționale, cu formații din Ungaria.

Au fost anulate?
Da, nu putem ajunge nici la Michalovce. Trebuie să ne reorganizăm pentru luna august, să vedem ce reușim să facem și cu cine. Nu știu dacă mai putem juca vreun meci în luna iulie. Aveam câteva partide programate, dar sunt echipe care nu au reușit să intre nici măcar în sală. Atunci, nu poți să faci un joc amical cu cineva care nu a început pregătirea. Este o situație destul de ingrată, nu este nimic sigur azi.

Costică Buceschi: „Lunile de pauză au lăsat urme în pregătirile jucătoarelor și am văzut acest lucru la testări, la vizita medicală”

La cum vedeți că evoluează lucrurile în această perioadă, credeți că echipa poate să ajungă la o formă sportivă optimă pentru competiții până la startul Ligii Florilor (n.r. 27 august)?
Este destul de greu. Poate din punct de vedere fizic vom fi aproape de nivelul la care ar trebui să fim. Lunile de pauză au lăsat urme în pregătirile jucătoarelor și am văzut acest lucru la testări, la vizita medicală. Dar cel mai dificil lucru este că antrenamentele specifice nu le poți face în condiții normale. Vedem în luna august ce putem să facem, cum reușim să ne mișcăm, cu cine putem juca. Noi ne dorim din tot sufletul să fim într-o formă cât mai bună, pentru că avem partide foarte tari încă de la început, debutăm cu un meci la Zalău. Dar acum este greu să ne gândim cum va fi începutul de sezon, o luăm pas cu pas.

Care sunt cele mai importante probleme cu care vă confruntați în această perioadă?
În primul rând cu această incertitudine, că nu putem disputa pentru moment nici jocuri amicale. Incertitudini sunt legate și de modul cum se va desfășura în continuare pregătirea. Apoi, nu știm ce se va întâmpla la începutul sezonului. Sper din tot sufletul să-l începem, dar nu știu la ce nivel vom fi. Este clar că avem parte de altceva față de tot ce a fost până acum. Lumea se ferește să joace, să nu apară vreo infecție cu Covid-19, pentru că automat atunci se întrerupe tot. Deocamdată facem un handbal cu mânuși, cu frică, să nu se întâmple ceva care să ne deregleze și așa traseul destul de greu pe care îl avem în procesul de pregătire.

Sunteți optimist sau pesimist că sezonul poate debuta la data stabilită?
Aș vrea să înceapă, dar îmi este foarte greu să cred că se va întâmpla lucrul acesta. Să spunem că Liga Florilor poate să înceapă, dar dacă vreo jucătoare devine suspectă de Covid-19, ce se întâmplă? Mi-aș dori apoi să putem juca cu spectatori, vorbesc cel puțin din punctul nostru de vedere, pentru că în Baia Mare fanii umblă și întreabă cum își pot face abonamente. Toți vor să vadă echipele, noile achiziții, s-a creat o emulație ca pe vremea HCM-ului. La ambele formații au venit mulți sportivi noi, cu o cotă foarte bună, cu palmares și meciuri internaționale. Suporterii vor să vadă echipele, dar nu știm dacă putem să începe nici în actualele condiții, fără spectatori. Lumea este nerăbdătoare, pe lângă sală sunt mulți fani care întreabă când pot să le vadă pe fete, cu pot să le vadă. Aveam un turneu „acasă” înainte de startul sezonului, trebuia să vină și Ferencvaros, dar nu putem să facem nici măcar o prezentare a echipelor. Totul este acum virtual, cu prezentare, cu poze în mass-media.

incepe sau nu sezonul de handbal costica buceschi
Linn Blohm este cel mai important transfer realizat de Minaur Baia Mare în această vară. Handbalista din Suedia a fost cel mai bun pivot la ultimul Campionat Mondial

Care este starea de spirit a fetelor?
Fetele sunt foarte optimiste, toate au venit cu dorință mare de muncă după pauză. Suntem OK, fetele care au venit răspund foarte ușor la tot ce li se cere, se înțeleg foarte bine. Din punctul acesta de vedere nu sunt probleme, stăm foarte bine. Bineînțeles, atât cât mi-am putut da seama din puținele antrenamente de handbal pe care le-am făcut, sunt jucătoare de valoare, se vede clasa lor din tot ceea ce fac, din atingerea mingii, de cum se poziționează. Sigur, echipa din acest sezon este mai bună decât cea din ediția trecută, din punct de vedere al calității. Dar trebuie lucrat foarte mult la relații de joc, iar acest lucru îl faci prin antrenamente specifice, prin jocuri amicale. Noi aveam programate vreo 15 partide amicale, special pentru a forma echipa și a pune la punct un nucleu.

Câte meciuri amicale au rămas în picioare?
Au rămas cred că la jumătate! Este destul de greu să găsim alți adversari, sunt și distanțele mari între noi și multe alte echipe din campionat. Este foarte dificil să mergi până în Sud, să joci 1-2 partide, iar apoi să te întorci.

Cum vede antrenorul Costică Buceschi bătălia cu CSM București și SCM Rm. Vâlcea

Ați făcut multe achiziții bune, presupun că și așteptările, presiunea vor crește…
Asta este clar (n.r. zâmbește). Presiunea rămâne neschimbată, indiferent dacă este pandemie sau nu. Poate chiar puțin mai mare, pentru că și fanii își doresc foarte mult de la echipă. Investițiile au fost mai mari decât în alte sezoane și vede acest lucru prin jucătoarele care au venit. Noi ne dorim mai mult decât am făcut în ultimul sezon și este clar că și adversarii noștri vor juca altfel cu noi.

Sunteți în general realist, nu vă entuziasmați ușor. V-aș întreba, Minaur poate să lupte pentru titlu în următorul sezon?
Este încă prea devreme, este dificil. Comparându-ne cu celelalte două echipe care au terminat înaintea noastră, ele și-au păstrat în mare nucleul de jucătoare, au făcut 3-4 achiziții, deci omogenizarea echipei este mult mai ușoară. Pe când, la Minaur sunt nouă handbaliste noi, am schimbat jumătate de echipă, iar lucrul acesta se va vedea în relațiile de joc. Cele care au venit vor fi în mare parte titulare pe posturile pe care joacă, iar omogenizarea este mult mai dificilă. Încercăm să punem cât mai multe probleme primelor două clasate, să creștem de la joc la joc, iar în ianuarie, când vom intra în cupele europene, să fim cât mai aproape de valoarea reală a echipei. Ne propunem să avem un parcurs cât mai lung în European League, iar în campionat să ocupăm un loc care să ne permită să jucăm din nou în cupele europene. Despre alte obiective mai puternice, mai importante, vom vorbi undeva în sezonul următor. O echipă își arată valoarea după o perioadă de lucru, după 1-2 ani.

Autor: Marius Hutu Publicat: 15 Jul. 2020, 20:38 Actualizat: 15 Jul. 2020, 20:50 Handbal
Pe aceeași temă
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
Şef din Poliţie, forţat să îşi dea demisia pentru că a insultat un subaltern pe WhatsApp: „Atitudine de interlop“
Şef din Poliţie, forţat să îşi dea demisia pentru că a insultat un subaltern pe WhatsApp: „Atitudine de interlop“
Medicul Adrian Streinu Cercel explică de ce va trebui să purtăm mască până în 2023
Medicul Adrian Streinu Cercel explică de ce va trebui să purtăm mască până în 2023
Dezvaluiri de ULTIMA ORA din lupta FCSB-ului cu CSA pentru palmaresul Stelei! „Suporterii trebuie sa stie care e realitatea”
Dezvaluiri de ULTIMA ORA din lupta FCSB-ului cu CSA pentru palmaresul Stelei! „Suporterii trebuie sa stie care e realitatea”
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea a rămas mască
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea a rămas mască
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Top 40 sexy vedete pofticioase în public! Nu s-au mai putut abține și...
Top 40 sexy vedete pofticioase în public! Nu s-au mai putut abține și...
China pune din nou TOATĂ LUMEA pe jar! Este răsturnare totală de situație. Se pregătesc iar pentru ce e mai rău
China pune din nou TOATĂ LUMEA pe jar! Este răsturnare totală de situație. Se pregătesc iar pentru ce e mai rău
Poliția pregătește, în secret, o ofensivă fără precedent împotriva clanurilor. Au fost mobilizați polițiști din toată țara! (EXCLUSIV)
Poliția pregătește, în secret, o ofensivă fără precedent împotriva clanurilor. Au fost mobilizați polițiști din ...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în IMAGINI
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în IMAGINI
Zlatan Ibrahimovic le-a arătat jurnaliştilor telefonul său. SURPRIZA pe care au avut-o când l-a deschis. „Tipic Zlatan! Mă aşteptam...”
Zlatan Ibrahimovic le-a arătat jurnaliştilor telefonul său. SURPRIZA pe care au avut-o când l-a deschis. „Tipic Zlatan! ...
😱Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen Brumă
😱Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen Brumă
Scene de coșmar în largul Mării Negre! Ce s-a întâmplat cu 13 oameni
Scene de coșmar în largul Mării Negre! Ce s-a întâmplat cu 13 oameni
Lovitură de teatru: două dintre emblemele din Centrul Capitalei s-au ÎNCHIS ”peste noapte”
Lovitură de teatru: două dintre emblemele din Centrul Capitalei s-au ÎNCHIS ”peste noapte”
Ai avut coronavirus fără știi? Semne că trebuie să faci testul de anticorpi
Ai avut coronavirus fără știi? Semne că trebuie să faci testul de anticorpi
Mulți șoferi au scăpat de RADAR mulțumită acestei piese. Toate mașinile o au, din fabrică
Mulți șoferi au scăpat de RADAR mulțumită acestei piese. Toate mașinile o au, din fabrică
VIDEO: O femeie a găsit un mesaj ciudat scris pe tomberon, în zăpadă, iar acesta are o explicație terifiantă
VIDEO: O femeie a găsit un mesaj ciudat scris pe tomberon, în zăpadă, iar acesta are o explicație terifiantă
China a înregistrat primul deces provocat de Covid-19 după opt luni
China a înregistrat primul deces provocat de Covid-19 după opt luni
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Câţi bani iau pe săptămână vedetele de la „Survivor“. Topul celor mai bine plătiţi „Faimoşi“
Câţi bani iau pe săptămână vedetele de la „Survivor“. Topul celor mai bine plătiţi „Faimoşi“
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani. Vârsta de pensionare a fost redusă cu 8 ani
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani. Vârsta de pensionare a fost redusă cu ...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a făcut ceva care a șocat telespectatorii
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a făcut ceva care a șocat telespectatorii
”Bombardiera” Theodora întrece orice LIMITĂ! Imagini +18  cu cele mai NATURALE forme
”Bombardiera” Theodora întrece orice LIMITĂ! Imagini +18 cu cele mai NATURALE forme
PIESA asta moare prima la venirea frigului. Cum să-ți protejezi mașina?
PIESA asta moare prima la venirea frigului. Cum să-ți protejezi mașina?
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era blondă și avea un trup perfect
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era blondă și avea un trup perfect
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea morții. Toată lumea a fost luată prin surprindere.
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea morții. Toată lumea a fost luată prin ...