Helle Thomsen, înainte de CSM Bucureşti - Krim Ljubljana: ”Pot spune că este un Dream Team, avem o echipă foarte bună”. Situaţia extremei Majda Mehmedovic şi ce a găsit Vlad Caba la echipa de băieţi

6 oct 2017 4385 afişări Comentează şi tu Handbal
Helle Thomsen, înainte de CSM Bucureşti - Krim Ljubljana: ”Pot spune că este un Dream Team, avem o echipă foarte bună”. Situaţia extremei Majda Mehmedovic şi ce a găsit Vlad Caba la echipa de băieţi 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/16757318/2/7424473-mediafax-foto-dragos-savu.jpg

La aproximativ două luni distanţă după ”Handball Fest”, cu Rostov-Don şi FC Barcelona în postura de invitate, CSM Bucureşti organizează sâmbătă un nou cuplaj handbalistic, de această dată unul oficial! Cele două echipe ale clubului îşi fac debutul în cupele europene: fetele vor susţine primul meci în Liga Campionilor, în compania echipei Krim Ljubljana, în timp ce băieţii vor debuta în turul 2 al Cupei EHF, cu SKA Minsk (manşa tur). Cuplajul va avea loc în Sala Polivalentă şi va începe la ora 17:00 cu meciul de handbal masculin. Fetele vor intra în arenă de la ora 20:00.

  • Tot la finalul acestei săptămâni, Dinamo Bucureşti va susţine al patrulea meci în Liga Campionilor masculin: duminică, de la ora 18:00, în deplasare cu Elverum (Norvegia)

Pentru Helle Thomsen & Co este şi primul meci cu adevărat important al sezonului, chiar dacă echipa slovenă nu mai reprezintă o formaţie de temut precum în anii precedenţi. Importanţa jocului este dată şi de obiectivul pe care campiona României şi l-a fixat în acest an competiţional, accederea în turneul Final 4 şi câştigarea trofeului.

”Sunt mulţumită cum arată echipa în acest moment. Jucăm mult mai bine decât în startul sezonului, cred ne antrenăm bine şi suntem pregătitiţi pentru startul Ligii Campionilor”, a declarat antrenoarea daneză, care revine în Champions League după un an de pauză. Helle Thomsen s-a aflat 5 ani pe banca tehnică a formaţiie FC Midtjylland, cu care a pătruns în Final 4 la prima ediţie găzduită de Budapesta, în 2014.

  • ”Krim Lujbljana nu mai este ceea ce a fost odată, a mai pierdut şi nişte jucătoare, dar important este ca noi să fim în formă bună la ora jocului, atât în atac, cât şi în apărare şi să câştigăm”, Aneta Udriştioiu, extremă dreapta CSM Bucureşti

Helle Thomsen s-a declarat foarte mulţumită de lotul pe care îl are la dispoziţie: ”Pot spune că este un Dream Team, avem o echipă foarte bună”. Antrenoarea a mărturisit că are dificultăţi în a alage cea mai bună linie de 9 metri, în condiţiile în care are mai mai multe jucătoare de valoare pentru fiecare post. ”Avem jucătoare foarte puternice la linia de 9 metri şi dacă vor reuşi să joace bine împreună, atunci va fi foarte dificil pentru apărările adverse”, a susţinut Helle Thomsen, care spune că echipa are potenţial să joace şi mai bine pe viitor.

În ultimele zile au existat foarte multe semne de întrebare în privinţa stării de sănătate a extremei stânga Majda Mehmedovic. Handbalista din Muntenegru nu a jucat în preliminariile Campionatului European pentru naţionala ţării sale, dar Helle Thomsen a anunţat că Majda este aptă pentru a juca sâmbătă în Liga Campionilor.

Dacă Helle Thomsen are deja experienţa unui cuplaj handbalistic încă din vară, în schimb, Vlad Caba, antrenor de câteva zile la echipa masculină, va avea o primă astfel de ocazie. ”Este unul dintre puţinele cluburi din lume care poate să facă o conferinţă de presă cu două meciuri simultane în cupele europene, masculin şi feminin. Cel puţin, eu nu ştiu un alt club din Europa care face acest gen de conferinţ, iar asta este o premieră pentru mine şi ceva foarte frumos”, a susţinut Vlad Caba.

Noul antrenor principal al vicecampioanei României la masculin a vorbit şi despre atmosfera pe care a găsit-o la echipă: ”Nu ştiu dacă a fost neapărat o atmosferă tenisonată, dar în momentul în care nu sunt rezultatele aşteptate este o situaţie mai încordată, care şi generează anumite schimbări, reorientări. Sper şi cred că după ce am legat două victorii în campionat, atmosfera să fie un anormală, iar băieţii să aibă dorinţa de a păşi într-o cupă europeană cu toată convingerea şi încrederea, să facem un joc bun. În ceea ce mă priveşte, sunt de câteva zile, nu am putut să fac altceva decât am fost în obesrvaţie, să văd ce se întâmplă, să văd cum funcţionează un club aşa de mare”.

  • ”Cel mai stresat lucru este timpul, lucrăm în criză de timp, gestionez o situaţie pe care am preluat-o din mers. După gusturile mele ar fi multe lucruri de făcut, dar sigur că trebuie să ne adaptăm momentului şi să facem atât cât trebuie şi atât cât putem pentru ca situaţia să se prezinte cât mai bine. Despre adversar, din ceea ce am văzut, este surprinzător de bun. SKA Minsk este o echipă tânără, cu un joc simplu, eficient, pe stilul sovietic actualizat cu nişte lucruri. O să vedeţi o echipă care o să surprindă, trebuie să fim foarte atenţi pentru că va fi un meci foarte dificil”, Vlad Caba, antrenor CSM Bucureşti
  • ”Nu ştiu dacă am reuşit foarte multe lucruri în perioada asta de timp. Fiecare trebuie să lase din anumite nemulţumiri sau din anumite frustrări mai mari sau mai mici şi să îşi împreuneze eforturile pentru că drumul este unul singur. Şi importanţi nu sunt indivizii, ci importantă este echipa”, Vlad Caba, antrenor CSM Bucureşti
  • ”Cred că întâi trebuie să ne punem la punct jocul, apoi uşor-uşor cu nişte victorii să ne gândim şi mai sus. În Cupa EHF joacă nişte echipe foarte puternice din Germania, cu siguranţă ele pleacă favorite pentru a câştiga trofeul”, Marius Novanc, pivot CSM Bucureşti

Pentru cuplajul de sâmbătă, CSM Bucureşti a vândut peste 2.600 de bilete online, după cum a susţinut team-managerul Nicolae Luca. Vineri între orele 14:00 şi 19:00 şi sâmbătă între 10:00 şi 17:00, bilete se mai pot achiziţiona de la Sala Polivalentă.

Krim Ljubljana va conta pe susţinerea a 34 de fani.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.