HC Zalău a efectuat primul transfer! Strategia lui Gheorghe Tadici, atipică pentru Liga Naţională. ”Cred că măsura federaţiei de a impune nişte criterii va estompa invazia de sportivi străini”

12 iun 2019 2661 afişări Handbal
HC Zalău a efectuat primul transfer! Strategia lui Gheorghe Tadici, atipică pentru Liga Naţională. ”Cred că măsura federaţiei de a impune nişte criterii va estompa invazia de sportivi străini”

Gabriela Vrabie este primul transfer al echipei HC Zalău pentru viitorul sezon. Extrema dreaptă formată la LPS Brăila a „primit” un contract în Liga Naţională chiar de ziua ei.

În vârstă de 19 ani, Gabriela Vrabie a semnat un contract pe 4 ani cu HC Zalău. „Andrada Mihalcea va deveni mamă, iar postul de extremă dreaptă a rămas practic descoperit. M-am orientat către o extremă care în primul rând să aibă calităţi, posibilităţi de progres. Am urmărit-o la Trofeul Carpaţi de la Rm. Vâlcea, am urmărit-o şi la Trofeul Carpaţi de la Brăila şi mi s-a părut o jucătoare potrivită pentru ceea ce mă interesează pe mine, ideea de a promova tinere cu posibilităţi de a creşte”, ne-a declarat Gheorghe Tadici, antrenorul-manager al echipei HC Zalău.

Formaţia ardeleană reprezintă unul dintre proiectele atipice ale Ligii Naţionale, este printre puţinele, dacă nu chiar singurul club din prima ligă care merge exclusiv pe promovarea şi creşterea jucătoarelor tinere. „Este un aspect pe care îl am de mult în vedere. Aici au crescut foarte multe jucătoare, care odată consacrate pe performanţă s-au dus spre grupări care au posibilităţi financiare mai mari. Este şi cazul fetelor care au plecat în această vară pe salarii mai mari vizavi de ce a fost aici. De altfel, eu le spun mereu fetelor, pe termen scurt câştigaţi mai puţin, pe termen lung o să câştigaţi mult mai mult şi o să vă bucuraţi de aprecieri în lumea handbalului ca sportive de performanţă. Şi mă gândesc în special la sportivele care au ajuns pe la loturile naţionale de tineret, senioare şi au avut evoluţii bune în cupe europene”, a susţinut Gheorghe Tadici.

  • „Ca în orice proiect, mai apar uneori şi pierderi, pentru că nu poţi să cunoşti în amănunţime caracterul unui om înainte de a lucra cu el”, Gheorghe Tadici

Fostul selecţioner încă nu a aderat la ideea altor cluburi, de a se întări cu jucătoare din străinătate. „Jucătorii străini la toate sporturile au în spate o altă idee. Consider în continuare că nu este normal ca din nişte bugete locale ale unor comunităţi, care au multe de rezolvat, să vii să plăteşti jucătorii străini de top sau din lumea a doua valorică cu sume foarte mari pe care ei nu le primesc nici la nivel de 50 la sută în ţările de provenienţă, naţiuni bine dezvoltate. Sunt de acord cu orice salarii, dar din surse atrase. Persoanl, consider că din banii de la autorităţile locale nu ar trebui să se permită plăţi mai mari de 2.000 de euro pentru jucătoare care, într-adevăr, înseamnă ceva. Poate să dea, din partea mea, salarii de 100.000 de euro, dar un privat”, a precizat Gheorghe Tadici.

  • ”Cred că măsura federaţiei de a impune nişte criterii va estompa invazia de jucători şi jucătare străine. Un jucător pe criterii valorice costă şi foarte mult, ceea ce va fi benefic în următorii 3-5 ani pentru echipele naţionale. Criteriile o să blocheze importul de sportivi din afara ţării”, Gheorghe Tadici

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.