Haos total provocat de oameni grei din Federația Română de Handbal în cazul Corona Brașov. „Noi considerăm că FRH este un partener, nu un adversar sau un inamic care te așteaptă la cotitură să greșești și să îți dea în cap”

Redactor:
Marius Hutu
 • Publicat:
 • Actualizat:
Haos total provocat de oameni grei din Federația Română de Handbal în cazul Corona Brașov.

Corona Brașov a reacționat la scurt timp după ce Comisia de Competiții a Federației Române de Handbal a decis ca partida cu Universitatea Cluj, din cadrul etapei a 3-a a Ligii Naționale de handbal, încheiată 31-24 pe teren, să fie omologată cu 0-10 și un punct penalizare pentru echipa gazdă. Jocul a avut loc la mijlocul lunii septembrie, iar FRH, prin aceeași comisia de specialitate, a validat rezultatul la vremea respectivă fără a sesiza vreo neregulă. Clubul brașovean a indicat și oamenii din Federația Română de Handbal, care i-au dat verde pentru a juca în aceeași zi cu jucătoarele atât la Liga Națională, cât și la Divizia A: secretarul general Mihai Bocan, organizatorul de competiții Alexandru Jelescu, președintele Comisiei de Competiții Mihai Pârvu.

Corona Brașov a fost depunctată practic cu 4 puncte în Liga Națșională, pentru că le-a utilizat în aceeași zi pe Daciana Hosu și Sorina Tîrcă atât la meciul din Divizia A cu CSU Oradea, cât și la jocul din Liga Națională cu Universitatea Cluj. Comisia de Competiții și-a motivat decizia cu Art 12.7 din Regulamentul de Organizare și Desfășurare a competițiilor naționale de handbal 2017-2018:

 • „12.7. Sportivii aflați în situația prezentată la punctul 12.6., vor evolua cu prioritate în echipa clubului posesor.
 • Un sportiv poate participa la cel mult două jocuri oficiale în aceiasi zi, dar la categorii competitionale diferite ( LN, Div.A, jun.I, II sau III). Nerespectarea acestei cerințe va atrage după sine pierderea jocurilor de către echipele implicate cu 10 – 0 și scăderea unui punct în clasament, precum și sancționarea antrenorilor echipelor respective”.
 • La Art. 12.6, regulamentul spune următoarele lucruri:
 • „12.6 Dubla legitimare.
 • 12.6.a. Cluburile sportive de seniori pot folosi juniori , legitimați la alte cluburi sportive, din același oraș, județ sau din alte judete. În această situație clubul de seniori înaintează la F.R. Handbal un Protocol de colaborare (valabil pentru un an competițional), avizat de clubul sportiv de juniori, care să cuprindă jucătorii respectivi. F.R. Handbal va elibera jucătorilor cuprinși în tabel, carnete de legitimare „DUPLICAT”, cu denumirea clubului de seniori, valabile pe perioada dublei legitimări.
 • 12.6.b. Sportivii juniori legitimati la echipe de seniori, pot evolua cu dubla legitimare la alte echipe de juniori, daca echipa de seniori nu are echipa de juniori inscrisa in campionat la categoria de varsta respectiva.
 • În această situație clubul de juniori înaintează la F.R. Handbal un Protocol de colaborare (valabil pentru un an competițional), avizat de clubul sportiv de seniori, care să cuprindă jucătorii respectivi. F.R. Handbal va elibera jucătorilor cuprinși în tabel, carnete de legitimare „DUPLICAT”, cu denumirea clubului de juniori, valabile pe perioada dublei legitimări.
 • Carnetul „DUPLICAT” va purta același număr matricol cu cel de bază. La expirarea perioadei de dublă legitimare, sportivul revine automat la clubul posesor”.

În primul rând, în cazul Corona nu este vorba în niciun moment de „Dubla legitimare”!

„În momentul în care am decis înființarea echipei de Divizia A, la jumătatea sezonului trecut, am făcut-o cu un scop bine detereminat. Am vrut să avem o continuitate pentru junioarele care bat la poarta Ligii Naționale și să nu facă pasul atât de brusc. Am vrut ca ele să aibă posibilitatea să joace meciuri săptămână de săptămână, iar în momentul în care am decis înființarea acestei echipe de Divizia A și ne-am înscris în campionat, toți cei de la Federației au știut. Demersul s-a potrivit și pe intențiile conducătorilor Federației Române de Handbal pentru că în urmă cu 2 ani ei au permis cluburilor care au echipe în Liga Națională să-și înființeze și o echipă a doua pentru a juca în Divizia A, fără a scoate din regulamentele lor acel paragraf care interzicea unei jucătoare să joace două meciuri în aceeași zi. Ba mai mult, în ROAH 2017-2018, la paragraful 12.7 spune explicit: Un sportiv poate participa la cel mult două jocuri oficiale în aceiasi zi, dar la categorii competitionale diferite. Ne-am bazat pe acest regulament, dar mai mult decât atât, înainte de meciuri, am vorbit prin directorul nostru sportiv (n.r. Cosmin Sălăjan) la federație și a fost întrebat domnul secretar general Mihai Bocan, a fost întrebat domnul Alexandru Jelescu, organizator de competiții, a fost întrebat domnul Mihai Pârvu, șeful Comisiei Centrale de Competiții, dacă putem juca cu sportivele dimineață la Divizia A și seara la Liga Națională. Răspunsurile au fost afirmative! Pentru că știam că în trecut nu ai voie să joci două astfel de meciuri în aceeași zi, am și pus astfel de întrebări. Mai mult decât atât, din discuțiile mele cu președintele Federației Române de Handbal, am sesizat că are aceeași viziune legat de acest aspect, faptul că handbalul la un moment dat era în declin, faptul că nu eram suficient de vizibili, iar munca lui a pusă în slujba creșterii acestei vizibilități. Ca să poată să existe meciuri consistente și în Divizia A, mai ales că numărul echipelor scădea semnificativ, au decis ca echipele din Liga Națională să aibă șansa de a înscrie echipă și în Divizia A. Noi am venit și în asentimentul lor”, a susținut Liviu Dragomir, director general Corona

 • Corona Brașov este unul din puținele cluburi cu lot format exclusiv din jucătoare din România

„Dar prin această decizie, când tu vii și ne contești dreptul de a juca dimineața în Divizia A și seara în Liga Națională, practic ne-ai dat în cap și ne dai înapoi la toate demersurile și acțiuniule pe care le-am făcut până acum. Mai mult decât atât, în momentul în care ne-am înscris în Liga Națională, după care am înscris echipa în liga a doua, dacă tu ai gândit că nu avem voie să jucăm în aceeași zi cu sportivele, trebuia să ne semnalezi lucrurile acestea. Noi considerăm că Federația Română de Handbal este un partener, nu un adversar sau un inamic care te așteaptă la cotitură să greșești și să îți dea în cap. Trebuia să ne spună că nu aveți voie să jucați cu fetele care au evoluat dimineață într-o parte și seara în cealaltă parte. Dacă tu știi aceste lucruri, nu programezi meciurile de Divizia A în aceeași zi cu meciurile din Liga Națională”, a mai spus Liviu Dragomir.

 • „Au analizat la vremea respectivă, au văzut foile de joc, cum mai vii acum și spui că de fapt nu a fost bine? Înseamnă că sunt incompetenți, iar cineva de acolo trebuie să răspundă, nu să mă penalizezi pe mine cu 4 puncte! Fetele își dau sufletul pe teren, joacă, își dau interesul să câștige și vine acum o Comisie să ne ia 4 puncte? Este inadmisibil”, Liviu Dragomir, director general Corona
 • Vom face tot ceea ce ne stă în putere. Vom face apel la această decizie, nu știm care comisie o va analiza. Și acest lucru este ambiguu și lasă la latitudinea Consiliului de Administrație o astfel de decizie. În care nu o să avem câștig, vom merge în Tribunal. Și Federația Română de Handbal și noi clubul ne supunem unor legi, nu ai voie să judeci cu două măsuri astfel de lucruri. Odată ne spui că se poate, iar după ce joacă îți spune: Stai, de ce ai jucat?”, Liviu Dragomir, director general Corona
 • Singura greșeală este poate că n-am solicitat oficial și în scris faptul că putem folosi sportivele la meciurile din aceweași zi. Dar am considerat că este suficient ce spune regulamentul și ce bne-au comunicat toți acei oameni de la federație”, Ioan Preda, președinte secție Corona Brașov

După ce a publicat decizia pe site-ul oficial, cineva din FRH a realizat că Sorina Tîrcă este de fapt junioară și au scos-o din motivația inițială

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Kamara de la Survivor are o fiică secretă de 23 de ani! Cine este și cum arată acum Ștefania Sara
Kamara de la Survivor are o fiică secretă de 23 de ani! Cine este și cum arată acum Ștefania Sara
Trupele ruse au început să ia cu asalt un oraș important din Donbas. Folosesc aceeași strategie ca în cazul Soledar
Trupele ruse au început să ia cu asalt un oraș important din Donbas. Folosesc aceeași strategie ca în cazul Soledar
Elon Musk compară Forumul Economic Mondial cu 4Chan
Elon Musk compară Forumul Economic Mondial cu 4Chan
Noul star al fotbalului românesc? „Are un fizic la 15 ani, zici că e Cristiano Ronaldo!”
Noul star al fotbalului românesc? „Are un fizic la 15 ani, zici că e Cristiano Ronaldo!”
Imagini INTIME cu Dani Oţil şi Gabriela Prisăcariu! Vuieşte internetul FOTO
Imagini INTIME cu Dani Oţil şi Gabriela Prisăcariu! Vuieşte internetul FOTO
MORMÂNTUL lui Attila Hunul, găsit pe lotul 1 al autostrăzii A7
MORMÂNTUL lui Attila Hunul, găsit pe lotul 1 al autostrăzii A7
Ce este, de fapt, ciclonul polar? Cum va afecta România, de pe 27 ianuarie 2023
Ce este, de fapt, ciclonul polar? Cum va afecta România, de pe 27 ianuarie 2023
Informație pentru cei care stau la aceeași ADRESĂ DIN BULETIN! Anunț oficial de la Guvern
Informație pentru cei care stau la aceeași ADRESĂ DIN BULETIN! Anunț oficial de la Guvern
Ce a pățit Ionuț, un român care lucrează ca livrator în Anglia: Ce salariu are și câți bani a primit, de fapt, pentru ultima lună de muncă
Ce a pățit Ionuț, un român care lucrează ca livrator în Anglia: Ce salariu are și câți bani a primit,…
„Am scăpat de durerile de spate cu ajutorul jucăriilor sexuale”. Efectele nebănuite ale orgasmului
„Am scăpat de durerile de spate cu ajutorul jucăriilor sexuale”. Efectele nebănuite ale orgasmului
Când a văzut ce purta o concurentă la Miss Universe, publicul a încremenit. „Așa ceva...”
Când a văzut ce purta o concurentă la Miss Universe, publicul a încremenit. „Așa ceva...”
Copacul pe care n-ai voie să-l tai în România, chiar și în propria curte. Amenda este uriașă
Copacul pe care n-ai voie să-l tai în România, chiar și în propria curte. Amenda este uriașă
BANCUL ZILEI. Bulă iese din biserică și dă 50 de euro unei escorte: Nu, e prea puțin, trebuie minim 100!
BANCUL ZILEI. Bulă iese din biserică și dă 50 de euro unei escorte: Nu, e prea puțin, trebuie minim 100!
Povestea tragică a actorului care l-a interpretat pe maestrul din „The Karate Kid”
Povestea tragică a actorului care l-a interpretat pe maestrul din „The Karate Kid”
Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere
Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere
Proprietar de Dacia Spring, mare surpriză când a ridicat capota - VIDEO
Proprietar de Dacia Spring, mare surpriză când a ridicat capota - VIDEO
FOTO. Cum arăta Cristina Pucean înainte de operațiile estetice. Imaginile uitate de toți!
FOTO. Cum arăta Cristina Pucean înainte de operațiile estetice. Imaginile uitate de toți!
FOTO. Crina Abrudan, spectaculoasă pe plajele din Mexic. Face furori cu formele sale perfecte!
FOTO. Crina Abrudan, spectaculoasă pe plajele din Mexic. Face furori cu formele sale perfecte!