FOTO Băsescu a decorat 47 de foşti handbalişti români

11 iun 2009 393 afişări Comentează şi tu Handbal
FOTO Băsescu a decorat 47 de foşti handbalişti români FOTO Băsescu a decorat 47 de foşti handbalişti români 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/4533366/2/minge-vc6-resize.jpg

Preşedintele Traian Băsescu a decorat, joi, la Palatul Cotroceni, 47 de foşti handbalişti români, printre care Cristian Gaţu, Cornel Oţelea şi Radu Voina.

La ceremonie au participat, pe lângă cei decoraţi, invitaţi ai acestora, reprezentanţi ai lumii sportive, în total fiind prezente peste 100 de persoane.

Preşedintele a conferit Ordinul Meritul Sportiv clasa I antrenorilor Niculae Nedeff, Constantin Popescu (Tilică) şi Oprea Vlase. Cu acelaşi ordin au fost decoraţi sportivii Victoriţa Dumitrescu, Cristian Gaţu, Cornel Oţelea, Aurelia Sălăgeanu-Tudor, Maria Scheip-Constantinescu, Anna Stark-Stănişel, Iozefina Ugron Ştefănescu.

Ordinul Meritul Sortiv clasa a II-a cu o baretă au primit Aurora Alexandrescu, Mircea Constache II, Gheorghe Gruia, Gheorghe Gunnesch, Petre Ivănescu, Gavril Kicsid, Ghiţă Licu, Hans Moser, Cezar Nica, Aurora Niculescu Leonte, Olimpiu Nodea, Ştefan Orban, Ion Popescu , Elena Jianu, Michael Redl, Elena Ştefănescu Pădureanu.

Ordinul Meritul Sportiv clasa a II-a au primit Liliana Borcea Biro, Liviu Bota, Cornelia Constantinescu, Gheorghe Covaci, Constanţa Dumitrescu Popa, Edeltraut Frantz Sauer, Gheorghe Goran, Mircea Krabovski, Elena Hedeşiu, Ileana Giulescu, Dan Marin, Mihail Marinescu, Titus Mihai Moldoveanu, Elena Roşu Tellmman, Valentin Samunci, Werner Stockl, Mircea Irimie, Otto Tellmman, Constantin Tudosie şi Radu Voina.

În discursul rostit la eveniment, preşedintele Traian Băsescu a remarcat că printre cei decoraţi sunt trei foste campioane mondiale la feminin şi patru campioni mondiali la masculin.

"Pe campionii mondiali de la băieţi îi ştiu mult mai bine decât pe fete. Ele au şi obţinut performanţa când încă nu aveam televizor. Abia titlul mondial din 1964 la băieţi - aveam un televizor Cosmos 102, micuţ - am reuşit să-l văd pe viu, pentru că în rest erau numai ştiri şi de atunci am început să am idoli", a povestit Traian Băsescu.

El le-a mulţumit celor decoraţi pentru performanţele avute în numele României, menţionând că acestea demonstrează că pot fi cei mai buni dacă sunt uniţi.

Băsescu i-a felicitat pe handbalişti pentru că au fost mândri de ţara lor şi au luptat pentru aceasta chiar şi în vremea în care, spre deosebire de prezent, erau mult mai puţine motive pentru care să fii mândru de ţara ta.

Şeful statului a menţionat că a jucat în liceu handbal la Ştiinţa Bacău şi că i s-a întâmplat uneori să nu se ducă la şcoală pentru a-i vedea pe marii handbalişti jucând sau pentru a juca el însuşi.

"La vremea aceea mă uitam ca la Dumnezeu la Gruia şi la Birtalan. Niciodată nu mi-a permis fizicul să fiu un Gruia sau un Birtalan, nici măcar chiar dacă mă apropii ca fizic de Radu Voina, deşi am jucat pe postul lui la Ştiinţa Bacău, nici măcar ca Radu Voina n-am putut să fiu un formidabil jucător de extremă. Eu am rămas unde am fost, el este o glorie a sportului", a spus Băsescu.

În încheiere, el le-a mulţumit încă o dată sportivilor pentru ce au făcut pentru handbalul românesc şi pentru România. El a primit de la decanul de vârstă al celor decoraţi o minge de handbal. De asemenea, preşedintele a primit un fular în culorile unei echipe de handbal şi un tricou cu numărul 1 inscripţionat "Băsescu".

La final, şeful statului a ciocnit o cupă de şampanie cu cei prezenţi, fotografiindu-se alături de aceştia.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.